• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
    • Etkinlik Haberleri
  • Haberler
    • Gündem
    • Bilişim
    • Telekom
    • Savunma
    • Enerji
    • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. TÜSİAD Programında Girişimler Mentorlarla Eşleşti
TÜSİAD Programında Girişimler Mentorlarla Eşleşti

TÜSİAD Programında Girişimler Mentorlarla Eşleşti

4 Mart 2026 14:30
Paylaş

Türkiye’de genç girişimciliği desteklemeye yönelik yürütülen programlardan biri olan “Bu Gençlikte İŞ Var!” kapsamında düzenlenen girişimcilik kampında, yeni dönemde rehberlik alacak girişimler belirlendi. Program çerçevesinde seçilen girişimler, iş dünyasından mentorlarla eşleşerek hızlandırma sürecine katılma fırsatı elde etti. 

24-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen girişimcilik kampı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. 700’ün üzerinde başvurunun yapıldığı programda seçilen 15 girişimci ekip, iş modellerini geliştirmeye yönelik yoğun bir eğitim ve mentorluk sürecinden geçti. Girişimciler kamp boyunca iş modeli doğrulama, finansal yönetim, sürdürülebilir büyüme stratejileri ve küresel pazarlara açılma gibi konularda çeşitli eğitim ve atölye çalışmalarına katıldı.

Alanında uzman isimlerin katıldığı oturumlarda girişimciler iş fikirlerini farklı yönleriyle değerlendirme imkânı bulurken, uygulamalı çalışmalar sayesinde projelerini yatırımcı ve iş dünyası temsilcilerine daha etkili biçimde sunma konusunda deneyim kazandı. Kamp süresince ekosistemin farklı paydaşlarıyla kurulan temasların, girişimlerin yeni iş birlikleri ve fırsatlar geliştirmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Programın sonunda düzenlenen sunum gününde girişimler projelerini iş dünyası temsilcilerine tanıttı. Yapılan değerlendirmelerin ardından Thecatech, Lex Asistan, Kitt, Nutrojen, Virtue24, CarbonNature, Poder, Inopolyme, Clonify Lab ve Stavia girişimleri üç ay sürecek hızlandırma programına katılmaya hak kazandı. Bu süreçte girişimler, iş dünyasından mentorlarla bire bir çalışma imkânı bulacak.

Kampın kapanış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ahu Serter genç girişimcilerin ortaya koyduğu fikirlerin önemli bir potansiyel taşıdığına dikkat çekerek, girişimcilik yolculuğunda karşılaşılabilecek zorluklara rağmen üretmeye ve yeni fikirler geliştirmeye devam etmeleri gerektiğini vurguladı.

Programın bu döneminde Türkiye İş Bankası Workup ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi platin sponsor, Boyner Vakfı altın sponsor, Enerjisa ise bronz sponsor olarak destek verirken; girişimcilik kampı destekçileri de Albert Genau, Basil, Bilkent Üniversitesi, Divan, Kahve Dünyası, Lal Değerleme, Sky Mavi ve StartupCentrum oldu.

Paylaş
TÜSİAD Genç Girişimciler Bu Gençlikte İŞ Var ODTÜ Bilkent

Gündem Kategorisinin En Yenileri

Bilkent CYBERPARK, Ulus’ta 80 Ofisli Girişim Merkezini Açtı
Bilkent CYBERPARK, Ulus’ta 80 Ofisli Girişim Merkezini Açtı
13 Ekim 2026 19:16
QNB Türkiye, yapay zeka girişimlerini Startup Network Day’de buluşturdu
QNB Türkiye, yapay zeka girişimlerini Startup Network Day’de buluşturdu
13 Ekim 2026 15:50
Yapay zeka girişimleri bankacılık sektöründeki kullanım alanlarını değerlendirdi
Yapay zeka girişimleri bankacılık sektöründeki kullanım alanlarını değerlendirdi
13 Ekim 2026 13:06
Claude’a sürekli kötü muamele yasaklanıyor
Claude’a sürekli kötü muamele yasaklanıyor
10 Ekim 2026 12:08
TÜBİTAK bilimsel etkinlikler için yeni destek dönemini başlattı
TÜBİTAK bilimsel etkinlikler için yeni destek dönemini başlattı
8 Ekim 2026 16:04
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Fidye Yazılımı Saldırısı Tespit Edildi
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Fidye Yazılımı Saldırısı Tespit Edildi
8 Ekim 2026 14:12
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. ICT Media

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.