• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Vertiv, GITEX Global 2025’te Yapay Zekâ Destekli Yeni Nesil Altyapı Çözümlerini Tanıttı
Vertiv, GITEX Global 2025’te Yapay Zekâ Destekli Yeni Nesil Altyapı Çözümlerini Tanıttı

Vertiv, GITEX Global 2025’te Yapay Zekâ Destekli Yeni Nesil Altyapı Çözümlerini Tanıttı

ICT Media ICT Media
15 Ekim 2025 13:09
Paylaş

Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel sağlayıcısı Vertiv, GITEX Global 2025’te yapay zekâ odaklı yeni nesil çözümlerini sahneye çıkardı. Orta Doğu’nun küresel ölçekte bir yapay zekâ inovasyon merkezi haline gelmesiyle birlikte Vertiv, yüksek performanslı bilişim sistemlerinin güç ve soğutma ihtiyaçlarına özel olarak geliştirdiği çözümlerle bölgedeki dijital dönüşüme katkı sunuyor. 13–17 Ekim tarihleri arasında Dubai World Trade Centre’da gerçekleşecek etkinlikte, yapay zekâ altyapısının geleceğine yön veren teknolojilerini katılımcılarla buluşturacak.

14 Ekim’de Vertiv CEO’su Giordano Albertazzi, GITEX Global kapsamında AI Main Stage sahnesinde düzenlenen “Geleceğin Yapay Zekâ Fabrikaları: Hiperscale’den Yeni Bilişim Birimi’ne” başlıklı panelde sektör liderleriyle bir araya geldi. Panelde, yapay zekâ teknolojilerinin gelişiminin veri merkezi mimarisini nasıl yeniden şekillendirdiğini ve bilişim altyapısında yeni yaklaşımlara nasıl yön verdiğini ele aldı.

Vertiv Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Başkanı Karsten Winther şunları söyledi: "GITEX, en yeni inovasyonlarımızı paylaşmamıza ve Orta Doğu’daki önemli paydaşlarla bir araya gelmemize olanak tanıyan son derece değerli bir platform. Yapay zekâ inovasyonunun merkezlerinden biri haline gelen bu bölgede yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Vertiv, etkinliğin sponsorlarından ve bölgenin önde gelen teknoloji sağlayıcılarından biri olan MDS System Integration Group (MDS SI Group) ile uzun yıllara dayanan güçlü bir iş birliğine sahip. Gelişmiş BT ve altyapı çözümleri alanında güçlü bir çözüm portföyüne sahip olan MDS SI Group, GITEX Global 2025’te Vertiv ile birlikte aynı stantta yer alacak. İki şirket, Orta Doğu genelinde kurumların uçtan uca veri merkezi çözümleriyle dijital dönüşüm süreçlerini nasıl desteklediklerine dair deneyim ve uzmanlıklarını ziyaretçilerle paylaşacak.

Vertiv EMEA Başkanı Karsten Winther, şunları söyledi: “MDS SI Group ile olan iş birliğimiz bizim için büyük bir mutluluk kaynağı. Bu ortaklık, Orta Doğu genelinde kritik altyapı çözümlerini hayata geçirmemizde önemli bir rol oynadı. Birlikte, kurumlara dayanıklı, esnek ve ölçeklenebilir altyapı çözümleri sunarak teknolojik dönüşümde daima bir adım önde olmalarına destek olmayı sürdürüyoruz.”

MDS System Integration Group Başkanı Sami Abi Esber şunları söyledi: “Kırk yılı aşkın süredir MDS SI Group ve Vertiv olarak, bölge genelinde kritik altyapı çözümleri ve uçtan uca veri merkezi hazırlıkları sunmak için birlikte çalışıyoruz. Bu süre boyunca pazarda tartışmasız bir liderlik konumuna ulaştık. GITEX’te bir kez daha güçlerimizi birleştirerek, ortaklığımızın veri merkezi sektöründeki en yeni teknolojilerle yapay zekâ odaklı dönüşüm yolculuğunda kurumlara nasıl dayanıklı ve ölçeklenebilir altyapılar sunduğunu göstermekten mutluluk duyuyoruz.”

GITEX Global 2025’te Vertiv standında, Orta Doğu, Türkiye ve Orta Asya Bölge Direktörü Tassos Peppas ile Vertiv ekibi katılımcılarla bir araya gelerek müşteri ihtiyaçları, sektörün güncel dinamikleri ve yenilikçi çözümler üzerine görüş alışverişinde bulunacak. Ziyaretçiler, güç, soğutma ve BT altyapısını tek bir fabrika montajlı sistemde birleştiren ve 5 MW üzeri yapay zekâ odaklı projeler için özel olarak tasarlanan ölçeklenebilir çözüm Vertiv OneCore’un gelişmiş mühendisliğini yakından tanıma fırsatı bulacak. Ayrıca, doğrudan çip ya da arka kapı soğutma yöntemleriyle yüksek yoğunluklu iş yüklerini desteklemek üzere geliştirilen esnek sıvı soğutma dağıtım ünitesi Vertiv CoolChip CDU600 fuarda demo olarak sergilenecek. Edge computing ve geleneksel BT altyapılarına yönelik olarak da, IP54 koruma sınıfına sahip kapsamlı mikro veri merkezi çözümü Vertiv SmartCabinet ID, zorlu ortamlarda yüksek performans ve güvenilirlik sağlayan özellikleriyle ziyaretçilere sunulacak.

Paylaş
Vertiv GITEX Global 2025 Yapay Zekâ

Gündem Kategorisinin En Yenileri

 Türk Telekom bir ilke imza attı: 5G hologram ile canlı basın toplantısı
Türk Telekom bir ilke imza attı: 5G hologram ile canlı basın toplantısı
14 Ekim 2025 17:23
Türksat'tan 'Modem Satışı' Dolandırıcılığı Uyarısı:
Türksat'tan 'Modem Satışı' Dolandırıcılığı Uyarısı: "Telefonla Arandığınızda Bilgi Vermeyin!"
11 Ekim 2025 12:13
Yerli Sağlık Girişimi Vagustim, Kickstarter'da Rekor Kırdı: 1 Saatte Hedefine Ulaştı
Yerli Sağlık Girişimi Vagustim, Kickstarter'da Rekor Kırdı: 1 Saatte Hedefine Ulaştı
10 Ekim 2025 14:13
Kripto ETF'lerine Rekor Giriş: Bir haftada 6 milyar dolara Yakın sermaye çekti
Kripto ETF'lerine Rekor Giriş: Bir haftada 6 milyar dolara Yakın sermaye çekti
10 Ekim 2025 14:05
İnovasyonun Kalbi Haliç’te Attı: Türkiye Innovation Week'e Rekor Katılım
İnovasyonun Kalbi Haliç’te Attı: Türkiye Innovation Week'e Rekor Katılım
10 Ekim 2025 11:15
PASHA Holding, INMerge Zirvesi'ni Bakü'de Tamamladı
PASHA Holding, INMerge Zirvesi'ni Bakü'de Tamamladı
8 Ekim 2025 16:02
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.