• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Telekom
  3. Vodafone Reworld’de eğitimlere “5G ve IOT” ile devam edildi
Vodafone Reworld’de eğitimlere “5G ve IOT” ile devam edildi

Vodafone Reworld’de eğitimlere “5G ve IOT” ile devam edildi

ICT Media ICT Media
25 Kasım 2020 00:00
Paylaş

Vodafone tarafından hayata geçirilen açık inovasyon programı ReWorld’de ön kuluçka sürecine katılmaya hak kazanan 15 takımın eğitimlerine devam ediliyor. Takımlar, son olarak “5G ve IoT (Nesnelerin İnterneti)” eğitimine katılarak, “5G’nin e-atık oluşumuna etkisi, IoT ve akıllı atık toplama sistemlerinin çalışma modelinin geri dönüşüm ve atık toplama sürecine katkıları” gibi konularda bilgi aldı. Bir sonraki eğitim, 28 Kasım’da “Döngüsellik” başlığı altında düzenlenecek.

Vodafone, imeceLAB ve S360 yürütücülüğünde hayata geçirdiği açık inovasyon programı ReWorld kapsamında katılımcılara eğitim desteği vermeye devam ediyor. Ön kuluçka sürecine katılmaya hak kazanan 15 takımdan 46 katılımcı, “Atığın Ötesinde Paneli” ve “Sistemsel Düşünce Eğitimi”nin ardından, son olarak, Vodafone Red Akademi gönüllü eğitmenleri tarafından verilen “5G ve IoT (Nesnelerin İnterneti)” eğitimine katıldı. Takımların e-atık, 5G ve IoT’ye dair derinlemesine bilgi sahibi olması amacıyla düzenlenen eğitimde, “5G nedir, 5G’nin e-atık oluşumuna etkisi, IoT ve akıllı atık toplama sistemlerinin çalışma modelinin geri dönüşüm ve atık toplama sürecine katkıları” gibi konular aktarıldı. Yaklaşık 2 saat süren eğitimde, katılımcıların konuyla ilgili merak ettikleri sorular da yanıtlandı.

ReWorld eğitimlerini değerlendiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şunları söyledi: “Amaç odaklı bir şirket’ olarak, operasyonlarımızdan kaynaklı çevresel etkimizi yarıya indirme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünyada en hızlı artış gösteren atık kollarından biri olan e-atıklar, doğru yönetilmediğinde çevreye, insan sağlığına ve ekonomiye büyük zarar veriyor. Günümüzde sosyal ve çevresel sorunların çözümünde çok paydaşlı hareket edilmesine ihtiyaç var. Hayata geçirdiğimiz ReWorld programıyla, e-atık konusunda çok paydaşlı bir çözüm ortamı oluşturmak istiyoruz. Programımızda, ön kuluçka sürecine katılmaya hak kazanan gençlerimizin eğitimlerine devam ediyor, takımlarımızı alanlarında uzman eğitmenlerle buluşturuyoruz. Projelerin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirdiğimiz eğitim ve mentorluk desteği ile e-atık sorununa gençlerle birlikte çözüm aramanın gücüne inanıyoruz. Vodafone olarak, e-atık yönetimini öncelikli konularımız arasında konumlandırmaya devam edeceğiz.”

28 Kasım’da “Döngüsellik Eğitimi”

ReWorld programı ön kuluçka süreci katılımcıları için 28 Kasım’da “Döngüsellik Eğitimi” düzenlenecek. Üretim ve tüketim alışkanlıklarının kökten değiştiği, doğayı rehber alan yeni bir ekonomik model olarak tanımlanan; bununla birlikte, atık kavramının ve atığın değerinin yeniden tanımlanmasını gerektiren Döngüsel Ekonomi yaklaşımının ele alınacağı eğitimle, e-atık sorununa üretilecek çözümlerde döngüsel yaklaşımın benimsenmesi ve uygulanması amaçlanıyor.

Ön kuluçka 23 Aralık’ta tamamlanacak

ReWorld açık inovasyon programı kapsamında ön kuluçka sürecine katılmaya hak kazanan takımlar, “E-atık sorununa nasıl kapsayıcı, sistematik ve döngüsel çözümler üretiriz?” sorusuna yönelik yenilikçi, teknolojik ve sürdürülebilir çözüm önerileri geliştirecek. 18-30 yaş arasındaki üniversite veya yüksek lisans öğrencileri, yeni mezunlar ve genç profesyonelleri kapsayan katılımcılar, süreçte sağlanan mentorluk desteği ile farklı disiplinlerden 60’ı aşkın mentora erişerek projelerini ilerletme imkânı bulacak. Ön kuluçka süreci 23 Aralık’ta tamamlanacak.

Kuluçka Şubat 2021’de tamamlanacak

Ön kuluçka süreci sonunda seçici kurul tarafından seçilecek 4 takım, kuluçka sürecine dahil edilecek. Kuluçka programına seçilen takımlar, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi sertifikalı Sürdürülebilirlik Liderliği Programı’na katılım hakkı kazanacak. Ayrıca, kuluçka programına seçilen takımlara Girişimcilik Koçluğu verilecek ve fikirlerini geliştirmeleri için destek mahiyetinde tohum yatırımı sağlanacak. 2 ay sürecek kuluçka süreci, Şubat 2021 sonu itibarıyla tamamlanacak.

Paylaş
Hasan Süel ReWorld Döngüsellik imeceLAB Nesnelerin İnterneti Vodafone

Telekom Kategorisinin En Yenileri

Türk Telekom ile ASELSAN’dan Yerli ve Milli Haberleşme Teknolojilerinde Stratejik İş Birliği
Türk Telekom ile ASELSAN’dan Yerli ve Milli Haberleşme Teknolojilerinde Stratejik İş Birliği
19 Mayıs 2026 10:36
Türk Telekom’dan Hat Sanatına Destek: “Harflerin İzinde: 41 Yıl” Sergisi Açıldı
Türk Telekom’dan Hat Sanatına Destek: “Harflerin İzinde: 41 Yıl” Sergisi Açıldı
18 Mayıs 2026 16:53
Yapay Zekâ Çağında Yeni Liderlik Manifestosu: Türk Telekom’dan “İnsan Merkezli Dönüşüm” Mesajı
Yapay Zekâ Çağında Yeni Liderlik Manifestosu: Türk Telekom’dan “İnsan Merkezli Dönüşüm” Mesajı
14 Mayıs 2026 11:38
Turkcell Yılın ilk Çeyreği Finansal Sonuçlarını Açıkladı
Turkcell Yılın ilk Çeyreği Finansal Sonuçlarını Açıkladı
13 Mayıs 2026 13:45
Türk Telekom Fiber Altyapıda Büyümesini Sürdürüyor
Türk Telekom Fiber Altyapıda Büyümesini Sürdürüyor
12 Mayıs 2026 15:20
Vodafone Türkiye 2025-26 Mali Yıl Sonuçlarını Paylaştı
Vodafone Türkiye 2025-26 Mali Yıl Sonuçlarını Paylaştı
12 Mayıs 2026 14:43
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.