• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Telekom
  3. Vodafone Türkiye 2024-25 mali yılı 3. çeyrek sonuçlarını açıkladı
Vodafone Türkiye 2024-25 mali yılı 3. çeyrek sonuçlarını açıkladı

Vodafone Türkiye 2024-25 mali yılı 3. çeyrek sonuçlarını açıkladı

ICT Media ICT Media
5 Şubat 2025 10:20
Paylaş

Vodafone Türkiye, istikrarlı büyümesini 2024-25 mali yılının 3. çeyreğinde de sürdürdü. Ekim-Aralık 2024 dönemini kapsayan 3. çeyrekte şirketin servis gelirleri 26,7 milyar TL olarak gerçekleşti. UMS 29 (Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama ile İlgili Uluslararası Muhasebe Standardı 29) etkisinden arındırılmış servis gelirleri ise 23,8 milyar TL olarak gerçekleşti.

Mobil abone sayısı 25,1 milyon oldu

Vodafone Türkiye'nin bu dönemde mobil abone sayısı 25,1 milyon, M2M (Makinelerarası İletişim) dahil toplam mobil abone sayısı 30,4 milyon oldu. Faturalı abone sayısı ise toplam bazın %81,5’ini oluşturdu ve 20,5 milyona ulaştı. Genişbant teknolojilerinde de hizmet kalitesini sürekli artıran Vodafone Türkiye’nin sabit genişbant abone sayısı 1,4 milyon olarak gerçekleşti.

“Dijital müşteri” sayısı 18 milyon oldu

Müşterilerine en iyi dijital deneyimi yaşatma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Vodafone’un Vodafone Yanımda ve Online Self Servis gibi dijital kanallarını kullanan aylık aktif müşteri sayısı 18 milyona ulaştı. Vodafone’un dijital kanallarını kullanan müşterilerin aylık toplam etkileşimi ise 330 milyon oldu.

Güçlü data talebi ve dijital servislerde büyüme

2024-25 mali yılının 3. çeyreğinde Vodafone Türkiye mobil data kullanımı 1.213 petabyte olarak gerçekleşti. Vodafone Türkiye, bu dönemde dijital servis şirketi olma yolunda da önemli gelişme kaydetti. Vodafone’un yeni nesil mobil finans çözümü Vodafone Pay’in ürünlerini kullanan toplam kullanıcı sayısı 8.8 milyona ulaştı. Şirketin 1.000’e yakın farklı işlem yapabilen kişisel dijital asistanı TOBi’nin aylık tekil kullanıcı sayısı 9 milyona yükselirken, aylık sohbet sayısı 30 milyon oldu.

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, 2024-25 mali yılının 3. çeyrek performansını şöyle değerlendirdi:

“Türkiye’nin dijital devrimine öncülük etme vizyonuyla bir dönemi daha başarıyla geride bıraktık. Mobil, sabit ve toplam telekomünikasyon sektöründe servis gelirleri bazında en hızlı büyüyen operatör olma hedefimize paralel güçlü bir performans sergiledik. Ekim-Aralık 2024 dönemini kapsayan 3. çeyrekte servis gelirlerimiz 26,7 milyar TL olarak gerçekleşti. Bununla birlikte, müşterilerimizin dijital kanallarımızdaki deneyimlerini zenginleştirmeyi sürdürdük. Bu kanalları kullanan aylık aktif müşteri sayımız 18 milyona ulaştı. Müşterilerimizi yenilikçi ürün ve hizmetlerle en iyi deneyimle buluşturmaya ve ülkemizin dijital hedeflerine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

Paylaş
Vodafone Türkiye Engin Aksoy UMS 29

Telekom Kategorisinin En Yenileri

Vodafone Gönüllüleri, Elazığ'da İyiliğin Yanında Durdu
Vodafone Gönüllüleri, Elazığ'da İyiliğin Yanında Durdu
30 Haziran 2025 17:28
Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı
Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı
27 Haziran 2025 15:22
Turkcell ve Samsung, 5G iş birliğini büyütüyor
Turkcell ve Samsung, 5G iş birliğini büyütüyor
27 Haziran 2025 15:20
Türk Telekom Siber Güvenlik Kampı altıncı dönem başvuruları açıldı
Türk Telekom Siber Güvenlik Kampı altıncı dönem başvuruları açıldı
27 Haziran 2025 15:17
Turkcell, Beko ve Ericsson'dan yapay zekâyı 5G ile buluşturan Ar-Ge projesi
Turkcell, Beko ve Ericsson'dan yapay zekâyı 5G ile buluşturan Ar-Ge projesi
27 Haziran 2025 15:02
Milli Ağ Teknolojisi SD-WAN, NATO Tatbikatında Üstün Performansla Dikkat Çekti : ULAK Haberleşme’den Uluslararası Başarı
Milli Ağ Teknolojisi SD-WAN, NATO Tatbikatında Üstün Performansla Dikkat Çekti : ULAK Haberleşme’den Uluslararası Başarı
26 Haziran 2025 14:47
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.