• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Telekom
  3. Vodafone Türkiye 2025-26 Mali Yılı Birinci Çeyrek sonuçlarını açıkladı
Vodafone Türkiye 2025-26 Mali Yılı Birinci Çeyrek sonuçlarını açıkladı

Vodafone Türkiye 2025-26 Mali Yılı Birinci Çeyrek sonuçlarını açıkladı

ICT Media ICT Media
1 Ağustos 2025 12:13
Paylaş

Vodafone Türkiye, 2025-26 mali yılına ait ilk çeyrek (Nisan-Haziran 2025) sonuçlarını açıkladı. Şirketin servis gelirleri, bu dönemde 29,4 milyar TL olarak gerçekleşti. Vodafone Türkiye'nin mobil abone sayısı 25,4 milyona ulaşırken, M2M (makinelerarası iletişim) dahil toplam mobil abone sayısı 31,3 milyon oldu. Şirketin faturalı abone sayısı 20,9 milyona yükselirken, toplam bazının %82,4’ünü faturalı aboneler oluşturdu. Genişbant teknolojilerinde de müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya devam eden Vodafone Türkiye’nin sabit genişbant abone sayısı 1,4 milyon olarak gerçekleşti.

Müşterilerine en iyi dijital deneyimi sunma odağıyla faaliyetlerini sürdüren Vodafone’un Vodafone Yanımda ve Online Self Servis gibi dijital kanallarını kullanan aylık aktif müşteri sayısı 17,9 milyona ulaştı. Vodafone’un dijital kanallarını kullanan müşterilerinin aylık toplam etkileşimi ise 352 milyonu aştı.

Data kullanımında ve dijital servislerde büyüme

2025-26 mali yılının ilk çeyreğinde Vodafone Türkiye müşterilerinin toplam mobil data kullanımı 1.323 petabyte olarak gerçekleşti. Vodafone Türkiye, bu dönemde dijital servislerde de önemli gelişme kaydetti. Vodafone’un yeni nesil mobil finans çözümü Vodafone Pay’in ürünlerini kullanan toplam kullanıcı sayısı 9,3 milyona ulaştı. Şirketin 1.000’e yakın farklı işlem yapabilen kişisel dijital asistanı TOBi’nin aylık tekil kullanıcı sayısı 8 milyona yükselirken, aylık sohbet sayısı 27 milyon oldu.

Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy, 2025-26 mali yılı birinci çeyrek sonuçlarını şöyle değerlendirdi: “Vodafone’da yaptığımız işin kalbinde her zaman müşterilerimiz var. Türkiye’de faaliyet gösterdiğimiz son 19 yılda yaptığımız yatırımın reel değeri 304,8 milyar TL'yi buldu. Bu yatırımlarla, müşterilerimize en gelişmiş teknolojileri en iyi deneyimle sunmanın yanı sıra ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimi için hayati öneme sahip olan dijital dönüşüme katkıda bulunuyoruz. Bu doğrultuda değer yaratmaya devam ettiğimiz mali yılımızın ilk çeyreğinde servis gelirlerimiz 29,4 milyar TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde dijital kanallarımızı kullanan aylık aktif müşteri sayımız ise 17,9 milyona ulaştı. Ülkemizi dijitalleşme liginde hak ettiği yere getirmek için paydaşlarımızla beraber var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen 5G ihalesini Türkiye’nin dijital geleceği için kritik bir eşik olarak görüyor, 5G’nin sunacağı faydaların kısa sürede azami sayıda kullanıcıya ulaşması için ihalenin sürdürülebilir şartlarda yapılması gerektiğine inanıyoruz.”

Paylaş
Vodafone Türkiye Engin Aksoy

Telekom Kategorisinin En Yenileri

"4.5G’de en iyi performans gösteren şebekeye sahip operatör olarak 5G’ye de hazırız"
25 Temmuz 2025 16:47
Vodafone Türkiye 5G Dönüşümünde Cisco ile 400zr+ hız teknolojisini uygulamaya başladı
Vodafone Türkiye 5G Dönüşümünde Cisco ile 400zr+ hız teknolojisini uygulamaya başladı
21 Temmuz 2025 12:59
 Vodafone Business’tan Müşteri Deneyimini Güçlendiren Yeni Dijital Platform: Red Konsol
Vodafone Business’tan Müşteri Deneyimini Güçlendiren Yeni Dijital Platform: Red Konsol
12 Temmuz 2025 12:13
“Vodafone Happy” ile Müşterilere 320 Milyon TL’yi aşkın fayda sağlanacak
“Vodafone Happy” ile Müşterilere 320 Milyon TL’yi aşkın fayda sağlanacak
9 Temmuz 2025 12:52
SOCAR Fiber ve TurkNet’ten stratejik iş birliği
SOCAR Fiber ve TurkNet’ten stratejik iş birliği
3 Temmuz 2025 10:29
5G Destekli Yeni Tecno Camon 40 Pro 5G İlk Kez ve Sadece Vodafone FLEX’te
5G Destekli Yeni Tecno Camon 40 Pro 5G İlk Kez ve Sadece Vodafone FLEX’te
1 Temmuz 2025 16:18
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.