• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Telekom
  3. Vodafone Türkiye 5G Dönüşümünde Cisco ile 400zr+ hız teknolojisini uygulamaya başladı
Vodafone Türkiye 5G Dönüşümünde Cisco ile 400zr+ hız teknolojisini uygulamaya başladı

Vodafone Türkiye 5G Dönüşümünde Cisco ile 400zr+ hız teknolojisini uygulamaya başladı

ICT Media ICT Media
21 Temmuz 2025 12:59
Paylaş

Vodafone, Türkiye'de öncülük yaparak Cisco Yönlendirilmiş Optik Ağ çözümlerini uygulamaya aldı. Bu gelişme, şirketin 5G'ye geçiş sürecinde ağ altyapısını güçlendirme çalışmalarının bir parçası olarak gerçekleştirildi. Yeni teknoloji, artan veri ihtiyaçlarını karşılamak adına daha hızlı ve ölçeklenebilir bir altyapı sunuyor.

3 ana veri merkezi arasında Cisco 400ZR+ modülleri ve yönlendiricileri kullanılarak yapılan uygulama, fiber şebeke ve IP yönlendiriciler üzerinden optik yönlendirme ile 400 gigabit hızında veri taşımasını mümkün kılıyor. Bu altyapı, 5G'nin sunduğu yüksek hız ve düşük gecikme avantajlarını destekleyerek veri iletiminde ölçeklenebilirliği de artırıyor.

Vodafone bu teknoloji sayesinde kurumsal ve bireysel müşterilerine daha hızlı ve yüksek düzeyde ölçeklenebilir hizmetler sunmayı hedefliyor. Ayrıca, DWDM transponder kartlarına ihtiyacın ortadan kalmasıyla enerji verimliliğini artırarak karbon ayak izini azaltıyor, böylece küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle mücadeleye destek oluyor. Cisco Silicon One tabanlı yüksek yoğunluklu Cisco 8808 yönlendiricilerle Vodafone 400G kapasitesini 3 kat artırırken, önemli ölçüde yer ve enerji tasarrufu sağladı.

Vodafone, yazılım tanımlı ağ (SDN) mimarisi ile optik ağ çözümünü birleştirerek, ağının büyük miktarda telemetri verisi üretmesi ve bu verilerin etkin kullanımı üzerine odaklanıyor. Bu, Vodafone'un müşterilerine bağlantı güvencesi sağlarken, verileri görselleştirmesini ve yönetmesini sağlıyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Yago Lopez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dijitalleşme sürecinde en yeni ve faydalı teknolojilere odaklanarak şebeke altyapılarımızı yeni nesil teknolojilerle geliştirmeye devam ediyoruz. 5G'ye geçiş sürecinde, ağımızda Cisco ile 400ZR+ hız teknolojisini uygulayarak müşterilerimize daha hızlı, güvenilir hizmet sunarken karbon ayak izimizi de azaltmayı hedefliyoruz" dedi.

Cisco EMEA Kıdemli Başkan Yardımcısı Gordon Thomson şunları söyledi: "Vodafone Türkiye ile iş birliğimiz sayesinde ağlarının ileri teknolojiyle dönüşümünü sağlıyoruz. Bu, Vodafone'u gelecekteki taleplere hızla uyum sağlayacak ve daha büyük bir çeviklikle yeni deneyimler sunacak şekilde konumlandırıyor."

 

Paylaş
Vodafone Vodafone Cisco 5G Yago Lopez Gordon Thomson

Telekom Kategorisinin En Yenileri

Türk Telekom sınırları aşıyor: Uluslararası stratejik dijital köprü kuruyor
Türk Telekom sınırları aşıyor: Uluslararası stratejik dijital köprü kuruyor
6 Ağustos 2025 11:40
48 yeni mezun daha Vodafone Discover’la çalışma hayatında
48 yeni mezun daha Vodafone Discover’la çalışma hayatında
5 Ağustos 2025 14:20
48 Yeni Mezun Daha Vodafone Discover’la Çalışma Hayatında
48 Yeni Mezun Daha Vodafone Discover’la Çalışma Hayatında
4 Ağustos 2025 15:48
Kuzey Kıbrıs Turkcell 26 Yaşında: “Yalnızca İletişimde Değil, Kalplerde de İz Bıraktık”
Kuzey Kıbrıs Turkcell 26 Yaşında: “Yalnızca İletişimde Değil, Kalplerde de İz Bıraktık”
3 Ağustos 2025 18:26
Vodafone Türkiye 2025-26 Mali Yılı Birinci Çeyrek sonuçlarını açıkladı
Vodafone Türkiye 2025-26 Mali Yılı Birinci Çeyrek sonuçlarını açıkladı
1 Ağustos 2025 12:13
"4.5G’de en iyi performans gösteren şebekeye sahip operatör olarak 5G’ye de hazırız"
25 Temmuz 2025 16:47
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.