• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Telekom
  3. Vodafone Türkiye, servis gelirleri %17.3’lük büyüme ile 3.1 milyar TL
Vodafone Türkiye, servis gelirleri %17.3’lük büyüme ile 3.1 milyar TL

Vodafone Türkiye, servis gelirleri %17.3’lük büyüme ile 3.1 milyar TL

ICT Media ICT Media
5 Şubat 2020 00:00
Paylaş

Vodafone Türkiye istikrarlı büyümesini 2019-20 mali yılının üçüncü çeyreğinde de sürdürdü. Ekim-Aralık 2019 dönemini kapsayan 3. çeyrekte şirket; servis gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre %17.3 artırdı. Vodafone Türkiye’nin servis gelirleri mali yılın üçüncü çeyreğinde 3.1 milyar TL’ye ulaştı.

2019-20 mali yılının 3. çeyrek sonu itibariyle Vodafone Türkiye’nin mobil abone sayısı 23.4 milyon olarak gerçekleşti. M2M (Makineler arası iletişim) dahil toplam mobil abone sayısı ise 25.3 milyon oldu. Üçüncü çeyrekte şirketin faturalı abone sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon artışla 14.2 milyona çıkarak toplam abone bazının %60.4’ünü oluşturdu.

Sabit hizmetler servis gelirlerinde %33.2 artış

Vodafone Türkiye’nin sabit genişbant abone sayısı son 12 ayda 159 bin net abone artışı ile 3. çeyrek sonunda 1 milyonu aşarken, sabit hizmetlerden elde ettiği servis gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %33.2 arttı.

Vodafone Türkiye'nin "eve kadar fiber" gibi yeni nesil erişim teknolojileri kullanan abone sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre 120 bin artış ile 275 bine ulaştı.

Vodafone Türkiye’nin yeni nesil erişim şebekeleri ile ulaştığı hane sayısı ise 8.4 milyona yükseldi.

Aylık 472 milyonluk “dijital etkileşim”

Dijital müşteri deneyimini merkeze aldığı ürün ve servislerle müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Vodafone’un "Vodafone Yanımda" , online self servis ve Vodafone TV uygulamaları gibi dijital kanallarını kullanan aylık aktif müşteri sayısı 13.4 milyonu aştı.

3. çeyrekte Vodafone’un dijital kanallarını kullanan müşterilerinin aylık toplam etkileşimi 472 milyona ulaştı.

2019-20 mali yılı 3. Çeyreğinde Vodafone Türkiye abonelerinin kişi başı aylık mobil internet kullanımı 6 GB’a yaklaştı. Vodafone Türkiye abonelerinin toplam veri kullanımı ise, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %38.2 artış ile 410.8 petabyte'a ulaştı.

En geniş 4.5G kapsaması

Vodafone Türkiye’nin 4.5G abone sayısı üçüncü çeyrekte 17 milyona ulaştı. Türkiye’nin 81 ilinde 19 bini aşkın 4.5G iletişim noktası ile hizmet veren Vodafone Türkiye, 4.5G’de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı sürdürdü.

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan 2019-20 mali yılının üçüncü çeyrek performansını şöyle değerlendirdi: “Vodafone olarak, ‘teknoloji iletişimi şirketi’ olma hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Tüm kanallarda tek bir odağımız var; o da dijitalleşme. Dijital müşteri sayımız 13.4 milyonu aştı. Müşterilerimizin aylık toplam dijital etkileşimi 472 milyona ulaştı. ‘Önce dijital’ düşünerek herkes için çözüm olacak bir dijital gelecek için çalışıyoruz. Müşteri odaklı gelişme ve büyümemizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin ve sektörümüzün geleceğine duyduğumuz güvenle daha dijital bir Türkiye için yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Paylaş
​​​​​​​Vodafone Türkiye Fiber 4.5G Colman Deegan

Telekom Kategorisinin En Yenileri

Vodafone'dan Üniversitelilere Fikir Maratonu:
Vodafone'dan Üniversitelilere Fikir Maratonu: "Bi' Düşünsene" ile Geleceğe Yön Ver
19 Eylül 2025 15:44
Vodafone, “Vflexy” ile yan haklar alanında fark yaratmaya devam ediyor
Vodafone, “Vflexy” ile yan haklar alanında fark yaratmaya devam ediyor
16 Eylül 2025 14:25
Vodafone’dan fiberde gigabit hızlarda simetrik internet devri
Vodafone’dan fiberde gigabit hızlarda simetrik internet devri
15 Eylül 2025 12:38
Aksoy, 5G ihale sürecini değerlendirdi: Vodafone 5G’yi Türkiye’ye Getirmeye Hazır
Aksoy, 5G ihale sürecini değerlendirdi: Vodafone 5G’yi Türkiye’ye Getirmeye Hazır
11 Eylül 2025 13:37
Turknet, Logosunu Yeniledi
Turknet, Logosunu Yeniledi
6 Eylül 2025 10:16
Vodafone’dan “Dünya İçin Lazım” Projesinde Doğa Farkındalık Eğitimi
Vodafone’dan “Dünya İçin Lazım” Projesinde Doğa Farkındalık Eğitimi
1 Eylül 2025 12:42
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.