• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Telekom
  3. Vodafone ve tedarikçilerinden çevre temizliğine katkı
Vodafone ve tedarikçilerinden çevre temizliğine katkı

Vodafone ve tedarikçilerinden çevre temizliğine katkı

ICT Media ICT Media
29 Mart 2022 00:00
Paylaş

Herkes için daha iyi bir gelecek hedefiyle çalışmalarını sürdüren Vodafone, çevre ve geri dönüşüm konularında tedarikçi ağı genelinde farkındalık yaratmak amacıyla bir plogging etkinliği düzenledi. Orman Haftası vesilesiyle Green Heroes Turkey işbirliğiyle Belgrad Ormanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 100 kişi katıldı. Vodafone çalışanları, tedarikçileri ve ailelerinin oluşturduğu gönüllü ekibi, 4 kilometreyi bulan Kömürcü Bendi parkurunda hem yürüdü, hem de atık topladı. Etkinlikte 52 kg cam, 30 kg evsel atık ve 28 kg plastik olmak üzere toplamda 110 kg çöp toplandı. Ekibin topladığı atıklar geri dönüşüme, plastik kapaklar ise Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne gönderilecek. 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Tulu Karagöz, şunları söyledi:

“Amaç odaklı vizyonumuz doğrultusunda dijital toplum, kapsayıcılık ve çevre alanlarında paydaşlarımız için değer yaratmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızı yalnızca şirket içindeki birimlerimizle sınırlı tutmuyor, bizler için olmazsa olmaz olan iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, kısacası tüm ekosistemimize de bu kültürü yansıtmayı hedefliyoruz. Amaç odaklı yolculuğumuza tedarikçilerimizi de dahil ederek şirketimizin sosyoekonomik ilerlemeyi geliştiren, herkesi kucaklayan ve çevreyi koruyan bir dijital toplum oluşturma amacını destekleyeceğimize inanıyoruz. Tedarikçilerimizde çevre farkındalığını artırmak amacıyla düzenlediğimiz plogging etkinliğinde yanımızda olan tüm iş ortaklarımıza teşekkür ediyoruz.”

Teklif değerlendirmede çevre kriteri de aranıyor

Amaç odaklı vizyonunu tedarik süreçlerine de dahil eden Vodafone’un teklif talebi için değerlendirme kriterlerinin %20'sini çeşitlilik, çevre, iş güvenliği ve sağlığı ile esenlik oluşturuyor. Tedarikçi firma genelinde ve üst yönetim düzeylerinde kadın çalışanların yüzdesi, bu konuya ilişkin olarak kamuya açık bir şekilde raporlanmış hedeflerin olup olmadığı ve işyerindeki çeşitliliği destekleyen politika ve prosedürler değerlendirmeye dahil ediliyor. Tedarikçilerin karbon azaltma, yenilenebilir enerji, plastik azaltma, döngüsel ekonomi ve çevre politikalarına sahip olup olmadığı da inceleniyor. 

 

Paylaş
Vodafone çevre Tulu Karagöz temizlik

Telekom Kategorisinin En Yenileri

Vodafone Türkiye 2024-25  Mali Yıl Sonuçlarını açıkladı
Vodafone Türkiye 2024-25 Mali Yıl Sonuçlarını açıkladı
21 Mayıs 2025 11:30
Türk Telekom’dan iklim liderliği: CDP A Listesi’nde yer aldı
Türk Telekom’dan iklim liderliği: CDP A Listesi’nde yer aldı
20 Mayıs 2025 13:39
Türk Telekom’dan Türkiye’nin enerji verimliliğinde “TTessa” platformu ile yeni dönüşüm
Türk Telekom’dan Türkiye’nin enerji verimliliğinde “TTessa” platformu ile yeni dönüşüm
17 Mayıs 2025 12:06
 Vodafone ve WWF- Türkiye iş birliğinde sürdürülebilirlik projesi
Vodafone ve WWF- Türkiye iş birliğinde sürdürülebilirlik projesi
16 Mayıs 2025 17:42
Yandex Türkiye ve Vodafone Türkiye’den dijital dönüşüme güçlü destek
Yandex Türkiye ve Vodafone Türkiye’den dijital dönüşüme güçlü destek
15 Mayıs 2025 13:13
Vodafone Türkiye’nin inovasyon yarışması “WeNovate” dünyaya örnek oldu
Vodafone Türkiye’nin inovasyon yarışması “WeNovate” dünyaya örnek oldu
15 Mayıs 2025 12:58
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.