
Vodafone’un elektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesi Türkiye geneline yayılıyor. E-atıkların geri dönüşümünden elde edilen gelirle bugüne kadar 4 ilde kodlama sınıfları açan Vodafone, Kasım sonu itibarıyla 3 ilde daha kodlama sınıfı kuracak. Vodafone’un Bingöl, Çanakkale ve Uşak’ta açacağı yeni kodlama sınıfları, uzaktan eğitim alan öğrenciler için EBA destek noktaları olarak da hizmet verecek.
Tüm dünyada 2025 yılına kadar operasyonlarından kaynaklı çevresel etkiyi yarıya indirmeyi hedefleyen Vodafone, Türkiye’de de çevresel ayak izini azaltmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Vodafone, elektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesini Türkiye genelinde yaygınlaştırıyor. E-atıkların geri dönüşümünden elde edilen gelirle bugüne kadar Mardin, Samsun, Adana ve Gaziantep’te kodlama sınıfları açan Vodafone, Kasım sonu itibarıyla 3 ilde daha kodlama sınıfları kuracak. Vodafone’un Uşak Bir Eylül İlkokulu, Bingöl 100. Yıl Ortaokulu ve Çanakkale Mahmudiye İlkokulu’nda açacağı sınıflar, kodlama öğrenmek isteyen tüm çocuklar tarafından ücretsiz kullanılabilecek. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat işbirliğiyle yürütülen “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında hayata geçirilecek sınıflar, EBA destek noktaları olarak da hizmet verecek.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şunları söyledi:
“Vodafone olarak, tüm dünyaya bir söz verdik; 2025 yılına kadar 1 milyar insanın hayatına dokunacağız ve operasyonlarımızdan kaynaklı çevresel etkimizi yarıya indireceğiz. Türkiye’de de 2025 yılına kadar toplam sera gazı salınımımızı %50 azaltmayı, tüm şebekemizi %100 yenilenebilir kaynaklardan enerjilendirmeyi ve elektronik atıkların %100’ünün geri dönüştürülmesini hedefliyoruz. Bu doğrultuda, elektronik atıkların doğru şekilde geri dönüşümünü sağlamak ve bu konuda bilinç yaratmak üzere ‘Bu Atıklar Kod Yazıyor’ projesini hayata geçirdik. Topladığımız elektronik atıkların geri dönüşümünden elde edilen ekonomik gelirle okullara kodlama sınıfı kuruyoruz. Bugüne kadar Mardin, Samsun, Adana ve Gaziantep’te kodlama sınıfları açtık. Şimdi de Bingöl, Çanakkale ve Uşak’ta kodlama sınıfları açmaya hazırlanıyoruz. Kodlama sınıflarımız, uzaktan eğitime destek olmak amacıyla EBA destek noktaları olarak da hizmet verecek. Vodafone olarak, herkes için daha iyi bir gelecek hedefiyle sürdürülebilirlik alanında değer yaratan çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”