• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Telekom
  3. VODAFONE’un uluslararası 5G dolaşım hizmeti 37 ülkede
VODAFONE’un uluslararası 5G dolaşım hizmeti 37 ülkede

VODAFONE’un uluslararası 5G dolaşım hizmeti 37 ülkede

ICT Media ICT Media
4 Ekim 2021 00:00
Paylaş

5G’de bir dünya lideri olan Vodafone’un 5G uluslararası dolaşım hizmeti sunduğu ülke sayısı 37’ye yükseldi. En çok ülkede 5G deneyimi sunan operatör olan Vodafone, Türkiye’deki müşterilerine de Finlandiya’dan Yeni Zelanda’ya uzanan geniş bir coğrafyada geleceğin iletişim teknolojisi 5G’yi deneyimleme imkânı sağlıyor.

Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, geleceğin iletişim teknolojisi 5G için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Dünya genelinde en çok ülkede 5G deneyimi sunan operatör olan Vodafone, Türkiye’deki müşterilerine de bu ayrıcalıktan yararlanma imkânı sağlıyor. Buna göre, 5G destekli akıllı cihaz sahibi olan Vodafone Türkiye müşterileri, toplam 37 ülkede Vodafone’un 5G uluslararası dolaşım hizmetinden yararlanabiliyor.

Vodafone’un faaliyet gösterdiği coğrafyalarda en son teknolojiyi kucaklayan çözümler geliştirdiğini belirten Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, şunları söyledi:

“Dünya çapında 5G teknolojisinin gelişiminde kritik rol oynayan Grubumuz, İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya dahil 12 ülkede 5G şebekesini devreye aldı. Avrupa’nın en büyük 5G şebekesini işleten Vodafone, 5G bağlantısını sürekli genişletiyor ve 5G servislerini iyileştiriyor. Bu kapsamda 5G uluslararası dolaşım ağını da hızla büyütüyor. Bugün dünyada en çok ülkede 5G deneyimi sunan operatörüz. 29 Eylül itibarıyla 10’unda Vodafone, 27’sinde diğer operatörler olmak üzere toplam 37 ülkede müşterilerimize 5G uluslararası dolaşım hizmeti sunuyoruz. Bu kapsamda Türkiye’deki müşterilerimize de Finlandiya’dan Yeni Zelanda’ya uzanan geniş bir coğrafyada 5G teknolojisinin özelliklerinden yararlanma imkânı veriyoruz. 5G’yi destekleyen telefona sahip olan müşterilerimiz, bu ülkelerde 5G teknolojisini deneyimleyebiliyor. Vodafone olarak, müşterilerimize en iyi dijital deneyimi sunma hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz.”

SMS yoluyla talepte bulunmak mümkün

Yurtdışında 5G deneyimi yaşayabilmek için 5G özelliği aktif hale getirilmiş olan 5G destekli akıllı cihaz ile 4.5G uyumlu bir SIM karta sahip olmak gerekiyor. Vodafone müşterileri, Vodafone Yanımda uygulamasında “Hesabım - Ayarlar - Hat Ayarlarım - İnternet ve Servis Ayarları” üzerinden 5G servisini aktif hale getirebiliyor. Müşterilerin anlaşmalı ülkelere gittiklerinde SMS yoluyla 5G kullanma talebinde bulunmaları ve telefonlarına gelecek SMS’teki adımları izlemeleri yeterli oluyor.

Hangi ülkeleri kapsıyor?

Vodafone’un 5G uluslararası dolaşım hizmeti sunduğu ülkeler şu şekilde sıralanıyor: Almanya, Avusturya, Bahreyn, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Çin, Danimarka, Filipinler, Finlandiya, Güney Kore, Macaristan, Hırvatistan, Hollanda, Hong Kong, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Kanada, Kenya, Kuveyt, Letonya, Lüksemburg, Polonya, Romanya, Singapur, Slovakya, Suudi Arabistan, Tayland, Tayvan, Umman, Vatikan, Vietnam, Yeni Zelanda.

Paylaş
5G Vodafone Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy Gsm Telekom teknoloji enerji bilişim gündem

Telekom Kategorisinin En Yenileri

Vodafone, Elektronik Atık Farkındalığını Artırmak İçin Çalışıyor
Vodafone, Elektronik Atık Farkındalığını Artırmak İçin Çalışıyor
27 Ekim 2025 13:57
Ebubekir Şahin Türk Telekom'un CEO'su oldu
Ebubekir Şahin Türk Telekom'un CEO'su oldu
24 Ekim 2025 19:43
Vodafone, Dünyadaki en büyük 5G lansmanını Türkiye’de yapacak
Vodafone, Dünyadaki en büyük 5G lansmanını Türkiye’de yapacak
21 Ekim 2025 15:37
Vodafone, 5G heyecanını müşterileriyle kutluyor
Vodafone, 5G heyecanını müşterileriyle kutluyor
17 Ekim 2025 14:41
Engin Aksoy: “5 Kıtadaki 5g Deneyimimizi Türkiye’ye Getirmeye Dünden Hazırız”
Engin Aksoy: “5 Kıtadaki 5g Deneyimimizi Türkiye’ye Getirmeye Dünden Hazırız”
16 Ekim 2025 18:13
Telekomünikasyon Sektöründe Yerli Üretim Atağı: İTO 67 No’lu Meslek Komitesi’nden Stratejik Adım
Telekomünikasyon Sektöründe Yerli Üretim Atağı: İTO 67 No’lu Meslek Komitesi’nden Stratejik Adım
11 Ekim 2025 12:38
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.