
İhtiyaç Sahibi Ailelere Isınma Amaçlı Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, her il ve ilçede dağıtımı yapılacak toplam kömür miktarı, il veya ilçe bazında tespit edilen aile başı kömür miktarları ve yardımdan yararlanacak muhtaç aile sayıları, bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerleri dikkate alınarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca belirlenecek.
Dağıtımı yapılan kömür, muhatap ailenin ısınma ihtiyacının karşılanması dışında herhangi bir tasarrufa konu edilemeyecek. Kömür teslimatları, söz konusu kararın hükümleri çerçevesinde ailelerin ihtiyaçları oranında yapılacak.
Bu yıl 2 milyon dolayında aileye, toplam 1.5 milyon ton kömür yardımı yapılması planlanıyor. Kaynaklar, aile bazında yapılacak yardımın temelde il ya da ilçenin iklim koşullarına bağlı olarak değişeceğini belirterek, “Belirlenen ölçütler çerçevesinde bazı ailelere daha çok, bazılarına daha az kömür yardımı yapılacak” dedi.