• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Yargıtay’dan Uber kararı
Yargıtay’dan Uber kararı

Yargıtay’dan Uber kararı

ICT Media ICT Media
7 Temmuz 2023 11:34
Paylaş

Yargıtay, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinin Uber'in XL araçlarla faaliyetlerinin kaldırılmasına, Uber'in mobil uygulama ve internet sitesi üzerinden taksi hizmetlerinin devam etmesine ilişkin kararını onadı.

İlk derece mahkemesi niteliğindeki İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi Ekim 2019 tarihinde Uber'in taksi ve UberXL hizmetinin de durdurulmasına karar vermişti. Uber’in bu kararı istinaf etmesi üzerine İstanbul 13. Bölge Adliye Mahkemesi Aralık 2020 tarihinde Uber’in istinaf taleplerini kısmen kabul ederek Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engelini kaldırmış ve taksi hizmetinin kullanıma açılması kararını vermişti. Yargıtay'ın son kararıyla taksi hizmetinin devamı için son karar verilmiş oldu.

Uber'den yapılan açıklamada Uber uygulamasına veya Uber taksi hizmetine herhangi bir engelleme getirilmediği kaydedildi. Uber açıklamasında şöyle denildi: “Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Uber'in Türkiye’deki hizmetinin devamına karar verdi. Uber 2014 ve 2019 yılları arasında Türkiye'de UberXL (siyah minivanlar) ve UberTaksi olmak üzere iki farklı ürün ile kullanıcılarına aracılık hizmeti vermekteydi. 2019 yılında taşımacılık hizmeti ile ilgili gelen regülasyonlar sebebiyle UberXL hizmetini sona erdirmiştir.

İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi (ilk derece mahkemesi) 16.10.2019 tarihinde Uber'in bu iki hizmetinin de durdurulmasına karar vermiştir. Uber’in bu kararı istinaf etmesi üzerine İstanbul 13. Bölge Adliye Mahkemesi 11.12.2020 tarihinde Uber’in istinaf taleplerini kısmen kabul ederek Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engelini kaldırmış ve taksi hizmetinin kullanıma açılması kararını vermiştir.

Yargıtay 23.01.2023 tarihinde vermiş olduğu karar ile, Uber’in lehine olan söz konusu bu kararı onamıştır. Uber açısından son derece olumlu olan bu karar, Uber uygulamasına veya Uber Taksi hizmetine herhangi bir engelleme getirmemektedir.

Böylelikle Yargıtay, Uber’in Türkiye’deki Taksi hizmetinin devamı için son kararı vermiş oldu.”

Paylaş
Uber yargatay UberXL

Gündem Kategorisinin En Yenileri

Alman teknoloji markası ICY BOX, Türkiye pazarına giriyor
Alman teknoloji markası ICY BOX, Türkiye pazarına giriyor
12 Ağustos 2025 13:46
SOGREEN Programı ile Ankara'da Yeşil Dönüşüm Hızlanıyor
SOGREEN Programı ile Ankara'da Yeşil Dönüşüm Hızlanıyor
12 Ağustos 2025 13:15
BTK’dan Dijital Güvenlik Operasyonu
BTK’dan Dijital Güvenlik Operasyonu
8 Ağustos 2025 09:04
Inveniam, MANTRA’ya 20 Milyon Dolar Yatırım Yaptı
Inveniam, MANTRA’ya 20 Milyon Dolar Yatırım Yaptı
7 Ağustos 2025 11:48
Türkiye’den, Somali Sahillerinde 350 Milyon Dolarlık Uzay Üssü Yatırımı
Türkiye’den, Somali Sahillerinde 350 Milyon Dolarlık Uzay Üssü Yatırımı
7 Ağustos 2025 10:05
TBD’den Geleceğe Yolculuk: 2025 Bilimkurgu Öykü Yarışması başladı
TBD’den Geleceğe Yolculuk: 2025 Bilimkurgu Öykü Yarışması başladı
6 Ağustos 2025 18:09
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.