• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Telekom
  3. “Yarını Kodlayanlar”, Birleşmiş Milletler’de dünyaya örnek gösterildi
“Yarını Kodlayanlar”, Birleşmiş Milletler’de dünyaya örnek gösterildi

“Yarını Kodlayanlar”, Birleşmiş Milletler’de dünyaya örnek gösterildi

ICT Media ICT Media
16 Nisan 2021 00:00
Paylaş

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen ve ’nin dört bir yanında 120 bini aşkın çocuğa ulaşan “Yarını Kodlayanlar” projesi, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi’nde dünyaya tanıtıldı. Online olarak gerçekleştirilen Zirve’de, “Yarını Kodlayanlar” projesinin son 5 yıllık yolculuğu ve elde edilen başarı hikâyeleri paylaşıldı.

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından çocukları dijital geleceğe hazırlama hedefiyle hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesi dünyaya örnek oldu. Türkiye’nin dört bir yanında 120 bini aşkın çocuğa ulaşan proje, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi’nde tanıtıldı. Online olarak gerçekleştirilen Zirve’ye Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Civan Sözkesen ile proje katılımcısı öğrenciler ve gönüllü eğitmenler konuşmacı olarak katıldı. Zirve’de “Yarını Kodlayanlar” projesinin son 5 yıllık yolculuğu ve elde edilen başarı hikâyeleri paylaşıldı.

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği olarak, dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirme hedefiyle 5 yıl önce başlattığımız ‘Yarını Kodlayanlar’ projesini büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Teknolojiyi insanlığın iyiliği için, toplumun sosyal bir ihtiyacına cevap vermek için nasıl kullanabiliriz diye düşündüğümüz bir dönemde, dedik ki, biz önce insanların teknoloji okuryazarlığını, teknolojiye olan yatkınlığını artırmak için bir proje yapalım ve çocuklardan başlayalım. Böylece, Ağustos 2016’da Habitat Derneği işbirliğiyle 7-14 yaş arasındaki çocuklarımıza dijital dünyanın lisanı kodlamayı öğretmeye başladık. “Yarını Kodlayanlar’ projemizle, tüketen değil, üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bugüne kadar 81 ilde 120 bini aşkın çocuğumuza kodlama öğrettik. Proje katılımcısı çocuklarımız ulusal ve uluslararası düzeylerde kazandıkları başarılarla hepimizi gururlandırdı. Projemiz, Vodafone Grubu’nun 2017 yılında yayımladığı global ‘Connected Education’ raporunda ‘dijital okuryazarlık eğitimi’ alanında dünyaya örnek gösterildi. Geçen yıl, yine Grubumuzun Türkiye ile birlikte 13 Avrupa ülkesinde dijital becerilerin geliştirilmesi ve dijital eğitimin desteklenmesi için ayırdığı 20 milyon Avro’luk fondan yararlanmaya hak kazanan projeler arasında yer aldı. Şimdi de projemizin Birleşmiş Milletler Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi’nde dünyaya örnek gösterilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu motivasyonla, projemizi Türkiye genelinde daha çok çocuğa ulaşacak şekilde yaygınlaştırmaya devam edeceğiz.”

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Civan Sözkesen ise şöyle konuştu:

“Habitat Derneği olarak Türkiye’nin dijital dönüşümüne ve teknolojinin yalnızca kullanıcısı değil, üreticisi de olan nesiller yetiştirmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bu çerçevede, Türkiye Vodafone Vakfı ile birlikte yürütüğümüz Yarını Kodlayanlar projesi toplum nezdindeki etkisini gün ve gün artırarak yoluna devam ediyor. Türkiye’nin dijital dönüşümüne çocuklarımızın ve gençlerimizin başta kodlama ve algoritmik düşünme becerilerini geliştirmek yoluyla yaptığımız katkılarının olumlu çıktılarını Birleşmiş Milletler Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi’nde dünya geneline duyurmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye’nin 81 ilinden 632 gönüllümüz ile 120 binden fazla çocuğumuza temel kodlama öğretmenin ve algoritmik düşünme becerilerini geliştirmelerini sağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Eğitimlerin yanı sıra ulusal ve uluslararası birçok etkinlik ve yarışmada kodlamaya projemiz sayesinde adım atan çocuklarımız başarılarını görmek bizleri geleceğe dair motive ediyor. Türkiye’nin dijital dönüşümünün sağlamasının yolunun çocuklarımızın ve gençlerimizin olabildiğince erken yaşlarda teknoloji ile tanışmaları ve bu yolla ise teknolojinin yalnızca kullanıcısı değil, üreticileri de olmalarından geçtiğine inanıyoruz. Bu sebeple, Yarını Kodlayanlar projesiyle çocuklarımızın hayatlarına dokunmayı ve bu sayede Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüleri olacak gençleri yetiştirmeye sürdüreceğiz.”

120 bini aşkın çocuğa ulaşıldı

“Yarını Kodlayanlar” projesiyle Türkiye’nin dört bir yanında yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara gönüllü eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, uygulama yapma, hikâye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Eğitimlerde çocuklara programlama hakkında fikir sahibi olma, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak çalışmalar yapma, kendi hayal dünyalarını oluşturma, kendi oyunlarını üretme imkânı sunuluyor. Bugüne kadar 81 ilde 120 binin üzerinde çocuğa ulaşan proje kapsamında, son 1 yılda elde edilen toplam sosyal değer yaklaşık 6,6 milyon TL olurken, projeye yapılan her 1 TL’lik yatırım 4,4 TL değerinde sosyal fayda yarattı. Yeni dönemde 81 ilde 70 bin çocuğa daha kodlama eğitimi verilmesinin hedeflendiği projede, Scratch eğitimlerinin yanı sıra farklı dijital eğitim başlıklarıyla çocukların dijital yetkinlikleri artırılacak.

Paylaş
Türkiye Vodafone Vakfı  Habitat Derneği Yarını Kodlayanlar irleşmiş Milletler  Civan Sözkesen Hasan Süel teknoloji gündemi bilişim gündemi

Telekom Kategorisinin En Yenileri

Fiber ve GSM’de Çifte Stratejik Adım: Türk Telekom KKTC’nin Dijital Omurgasını Kuruyor
Fiber ve GSM’de Çifte Stratejik Adım: Türk Telekom KKTC’nin Dijital Omurgasını Kuruyor
25 Eylül 2025 17:02
Vodafone'dan Üniversitelilere Fikir Maratonu:
Vodafone'dan Üniversitelilere Fikir Maratonu: "Bi' Düşünsene" ile Geleceğe Yön Ver
19 Eylül 2025 15:44
Vodafone, “Vflexy” ile yan haklar alanında fark yaratmaya devam ediyor
Vodafone, “Vflexy” ile yan haklar alanında fark yaratmaya devam ediyor
16 Eylül 2025 14:25
Vodafone’dan fiberde gigabit hızlarda simetrik internet devri
Vodafone’dan fiberde gigabit hızlarda simetrik internet devri
15 Eylül 2025 12:38
Aksoy, 5G ihale sürecini değerlendirdi: Vodafone 5G’yi Türkiye’ye Getirmeye Hazır
Aksoy, 5G ihale sürecini değerlendirdi: Vodafone 5G’yi Türkiye’ye Getirmeye Hazır
11 Eylül 2025 13:37
Turknet, Logosunu Yeniledi
Turknet, Logosunu Yeniledi
6 Eylül 2025 10:16
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.