• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Savunma
  3. Yerli Füze Motoru KTJ, Dünya Pazarlarının Gözdesi Oldu
Yerli Füze Motoru KTJ, Dünya Pazarlarının Gözdesi Oldu

Yerli Füze Motoru KTJ, Dünya Pazarlarının Gözdesi Oldu

ICT Media ICT Media
8 Ekim 2025 16:00
Paylaş

 

Kale Grubu Başkan Vekili Osman Okyay, yerli imkanlarla geliştirilen turbojet füze motoru KTJ serisinin büyük bir uluslararası ilgi gördüğünü açıkladı. Brezilya ile imzalanan ihracat anlaşmasının ardından, yeni satış bağlantıları için 10-12 farklı ülke ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Okyay, bu durumu "Artık jet motoru ithal eden bir ülkeden, jet motoru ihraç eden bir ülkeye gelmiş olmak büyük gurur veriyor," sözleriyle değerlendirdi.

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Yatırım Zirvesi'nde konuşan Osman Okyay, Türk savunma sanayisinin geçen yılı 7,2 milyar dolar ihracatla tamamladığını ve dünya sıralamasında hızla yükseldiğini söyledi. Özellikle AB'nin savunma sanayisini geliştirme çabalarının Türkiye için yeni kapılar açtığına dikkat çekti.

Okyay, uluslararası ortaklıklarda da seviye atlandığını, Baykar ve Leonardo ortaklığını örnek göstererek, artık beraber tasarlama, beraber üretme ve beraber pazarlama dönemine girildiğini vurguladı. Türk savunma sanayisinin bu konjonktürde her yıl en az çift haneli büyüme göstermesini beklediklerini ifade etti.

Yeni Hedef: Farklı Platformlar ve Motor Tipleri

Kale Grubu'nun geliştirdiği KTJ 1750, KTJ 3200 ve KTJ 3700 gibi yerli motorlar, milli seyir füzelerimiz olan Çakır, Som ve Atmaca'ya güç veriyor.

Grup olarak hedeflerinin bu motorları sadece füzelerle sınırlı bırakmamak olduğunu belirten Okyay, Kamikaze İHA'lar ve diğer jet İHA'lar gibi farklı hava araçlarına da bu teknolojiyi taşımak istediklerini söyledi. Mevcut 3 tip motorun yanı sıra, 4 farklı tipte motor daha geliştirme çalışmalarının devam ettiğini ekledi.

Okyay, KAAN Milli Muharip Uçak için de yerli motor geliştirme çalışmalarının hızla ilerlediğini ve bu projenin başarıya ulaşmasının, Türkiye'nin mekanik sektöründe en yüksek noktaya ulaşması anlamına geleceğini ifade etti.

 

Paylaş
Kale Grubu Osman Okyay KTJ

Savunma Kategorisinin En Yenileri

ASELSAN Tekno Macera Tırı Gaziantep’te çocuklarla buluştu
ASELSAN Tekno Macera Tırı Gaziantep’te çocuklarla buluştu
15 Eylül 2025 12:33
ASELSAN'ın Görünmeyen Gücü: KORAL Sistemi Modernize Edildi
ASELSAN'ın Görünmeyen Gücü: KORAL Sistemi Modernize Edildi
12 Eylül 2025 12:25
ASELSAN Tekno Macera Tırı, Zaferin Sembolü Çanakkale’de
ASELSAN Tekno Macera Tırı, Zaferin Sembolü Çanakkale’de
1 Eylül 2025 12:22
ASELSAN'dan Deniz Savunmasında Yeni Dönüm Noktası
ASELSAN'dan Deniz Savunmasında Yeni Dönüm Noktası
16 Ağustos 2025 13:28
Tekno Macera Heyecanı Nevşehir’de sürüyor
Tekno Macera Heyecanı Nevşehir’de sürüyor
4 Ağustos 2025 10:50
Bahçeli’nin Adını Verdiği “Gökbörü” Yükseliyor! Yerli Radar Sistemine Tam Destek
Bahçeli’nin Adını Verdiği “Gökbörü” Yükseliyor! Yerli Radar Sistemine Tam Destek
4 Ağustos 2025 10:41
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.