• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Yeşil OSB sayısı 14'e yükseldi
Yeşil OSB sayısı 14'e yükseldi

Yeşil OSB sayısı 14'e yükseldi

ICT Media ICT Media
2 Ocak 2025 13:40
Paylaş

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, 2024'te Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) 75 bin yeni istihdam sağlandığını ve yeşil OSB sayısının 14’e yükseldiğini bildirdi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, OSB'lerin Türkiye'nin üretim, istihdam ve ihracat hedeflerinde öncü rol oynadığını ifade etti. Türkiye'deki OSB sayısının 408'e ulaştığına söyleyen Kütükcü, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şırnak, Trabzon ve Uşak'ta 11 yeni organize sanayi bölgesinin kurulduğunu dile getirdi.

Türkiye'de 68 bin fabrikada üretim gerçekleştiriliyor

Kütükcü, OSB'lerin 366'sının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, 42'sinin de Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olduğuna dikkati çekerek, "Toplam 408 OSB'mizin şu anda 288'i işletme aşamasında. 120'sinde ise kamulaştırma, planlama ve altyapı süreçleri devam ediyor. Son bir yılda 1000'e yakın yeni parsel üretime kazandırıldı. 68 bin fabrikamızın üretim yaptığı organize sanayi bölgelerimiz ülkemizin toplam sanayi üretiminin yüzde 45'ini gerçekleştiriyor." dedi.

OSB'lerde istihdam 2 milyon 700 bine ulaştı

OSB'lerin Türk sanayisinin lokomotifi haline geldiğini ifade eden Kütükcü, şöyle konuştu:

"Organize sanayi bölgelerimiz 81 ilimizde yatırım, istihdam ve ihracatın öncüsü haline geldi. 2024 yılında ekonomideki tüm zorluklara rağmen OSB'lerimizde 75 bin yeni istihdam sağlandı. Böylece toplam istihdam sayımız 2 milyon 700 bin kişiyle Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Ayrıca ülkemizdeki 1000 Büyük Sanayi Kuruluşunun 648'i organize sanayi bölgelerimizde üretim yapmaya devam ediyor."

Bu yıl yeşil OSB Belgesi uygulaması hayata geçirildi

Kütükcü, bu yıl Yeşil OSB Belgesi uygulamasının hayata geçirildiğini belirterek, "TSE tarafından belirlenen 40 farklı kriteri eksiksiz yerine getiren 14 OSB, 'Yeşil OSB Belgesi' almaya hak kazandı. Bunlar, Konya OSB, ASO 2. ve 3. OSB, Gaziantep OSB, Nilüfer OSB, Başkent OSB, Bursa OSB, Makine İhtisas OSB, Düzce 2. OSB, Mersin Tarsus OSB, Demirtaş OSB, Gebze Güzeller OSB, Antalya OSB, Adana Hacı Sabancı OSB, Gebze Plastikçiler OSB." ifadesini kullandı.

Paylaş
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Memiş Kütükcü Organize Sanayi Bölgeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarım ve Orman Bakanlığı Yeşil OSB

Gündem Kategorisinin En Yenileri

Girişimlere Yüzde 3 Yatırım Zorunluluğunda Son Gün 31 Aralık
Girişimlere Yüzde 3 Yatırım Zorunluluğunda Son Gün 31 Aralık
20 Kasım 2025 17:26
Küresel telekomünikasyon liderleri Bakü'de: Dijital Gelecek Azerbaycan’da şekilleniyor
Küresel telekomünikasyon liderleri Bakü'de: Dijital Gelecek Azerbaycan’da şekilleniyor
20 Kasım 2025 17:10
ABD’li Uydu Devi Globalstar’ın Türkiye’deki Şirketi Sürpriz Bir İsim Tarafından Satın Alındı
ABD’li Uydu Devi Globalstar’ın Türkiye’deki Şirketi Sürpriz Bir İsim Tarafından Satın Alındı
20 Kasım 2025 10:19
Kandilli Rasathanesi'nden Marmara Deprem Erken Uyarı Sisteminde Yeni Aşama: Saniyelerle Yarış
Kandilli Rasathanesi'nden Marmara Deprem Erken Uyarı Sisteminde Yeni Aşama: Saniyelerle Yarış
19 Kasım 2025 15:34
Türkiye’nin İngilizce Yeterlilik Karnesi Kötüleşiyor: 123 Ülke Arasında 71. Sıra
Türkiye’nin İngilizce Yeterlilik Karnesi Kötüleşiyor: 123 Ülke Arasında 71. Sıra
19 Kasım 2025 15:31
Onlayer 8,2 Milyon Dolarlık Yatırımla Orta Doğu ve Asya Pazarına Açılıyor
Onlayer 8,2 Milyon Dolarlık Yatırımla Orta Doğu ve Asya Pazarına Açılıyor
19 Kasım 2025 11:20
ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.