• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. "YouTube üzerinden yayın yapanlar RTÜK'ten lisans almak zorunda kalacak"

"YouTube üzerinden yayın yapanlar RTÜK'ten lisans almak zorunda kalacak"

ICT Media ICT Media
3 Eylül 2024 14:15
Paylaş

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, video paylaşım platformu YouTube'a ilişkin yeni bir düzenleme hazırlığının mesajını verdi. Şahin, "Sokak röportajlarına düzen getirilecek. YouTube üzerinden haber yapanlar, program yapanlar da RTÜK'ten lisans almak zorunda kalacaklar” dedi.

İzmir'de Dilruba Kayserilioğlu'nun bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesini eleştirdiği ifadeler nedeniyle tutuklanması ve 18 gün sonra serbest bırakılması YouTube sokak röportajlarını yeniden gündeme getirmişti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ekol TV’de Armağan Çağlayan’ın sunduğu ‘Sorgusüz Sualsiz’ programına konuk oldu. RTÜK Başkanı, YouTube ve diğer sosyal medya mecralarında yayınlanan sokak röportajlarında görüş beyan edenlerle ilgili olarak "Normal bir röportajdaki kurallar neyse burada uygulayacağız. Dikkat etmeleri gerekecek. İftira atamayacaklar, yanlış bilgi veremeyecekler. YouTube üzerinden haber yapanlar, program yapanlar da RTÜK'ten lisans almak zorunda kalacaklar" dedi. Ebubekir Şahin, YouTube ile ilgili çalışma yürüttüklerini ifade ederken şunları söyledi: “Kapatmak için değil, düzene sokmak için uğraşıyoruz. YouTube'da hiçbir içeriğe bugüne kadar müdahale etmedik. Kişisel yayınlar hariç tüm yayınlar RTÜK denetimindedir. Yeni dijital mecralar da Türk kanunlarına uymak zorunda. Lisans almak zorundalar. YouTube üzerinden haber yapanlar, program yapanlar RTÜK'ten lisans almak zorunda kalacaklar. Cüzi bir rakamla bu verilecek. Lisans süresi 10 yıllık. Her yıl düzenli ödeme yapılıyor. Youtube ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Teklifimizi değerlendirecekler, haber bekliyoruz. Bu yasa çıkmadan da lisans alınabilir.”

Paylaş
Dilruba Kayserilioğlu Ebubekir Şahin RTÜK

Gündem Kategorisinin En Yenileri

 Merkez Kariyer Uzmanları ve Denetim Elemanları Platformu’ndan Güçlü Çağrı: “Uzun Yıllardır Ertelenen Özlük Haklarımız İyileştirilsin, Yanlış Algılar Son Bulsun”
Merkez Kariyer Uzmanları ve Denetim Elemanları Platformu’ndan Güçlü Çağrı: “Uzun Yıllardır Ertelenen Özlük Haklarımız İyileştirilsin, Yanlış Algılar Son Bulsun”
16 Aralık 2025 14:19
Yandex Maps’ten girişimcilere ücretsiz mobil yönetim
Yandex Maps’ten girişimcilere ücretsiz mobil yönetim
16 Aralık 2025 11:24
Mükellef Teknoloji’ye Türkiye Kalkınma Fonu Liderliğinde Yeni Yatırım
Mükellef Teknoloji’ye Türkiye Kalkınma Fonu Liderliğinde Yeni Yatırım
16 Aralık 2025 11:16
Gain'a operasyonda 3 kişi gözaltına alındı
Gain'a operasyonda 3 kişi gözaltına alındı
16 Aralık 2025 11:12
Penta Teknoloji'den Sürdürülebilirlik Başarısı
Penta Teknoloji'den Sürdürülebilirlik Başarısı
15 Aralık 2025 14:28
TeklifimGelsin, 2025’in en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında
TeklifimGelsin, 2025’in en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında
13 Aralık 2025 12:26
ICT MEDIA DERGİSİ ARALIK 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ ARALIK 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.