• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Enerji
  3. Zorlu Enerji yeni elektrikli şarj istasyonlarıyla Türkiye’yi kaplıyor
Zorlu Enerji yeni elektrikli şarj istasyonlarıyla Türkiye’yi kaplıyor

Zorlu Enerji yeni elektrikli şarj istasyonlarıyla Türkiye’yi kaplıyor

ICT Media ICT Media
5 Nisan 2019 00:00
Paylaş

Türkiye’de hayata geçirdiği elektrikli şarj istasyonlarıyla tasarruflu, sıfır emisyonlu ve sessiz elektrikli araçların yaygınlaşmasına katkıda bulunan Zorlu Energy Solutions (ZES), Isparta’da kurduğu yeni şarj istasyonu ile 5 büyük kenti Antalya ile bağlarken Akhisar’da kurulan yeni şarj istasyonu ile İstanbul – İzmir rotasını kesintisiz elektrikli araç sürüşü için güçlendiriyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kullanımı gittikçe yaygınlaşan elektrikli araçlar; çevreci, tasarruflu, sıfır emisyonlu ve aynı zamanda sessiz olmaları nedeniyle tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Hayata geçirdiği yeni nesil teknolojilerle “geleceğin enerji şirketi” olma yolunda hızla ilerleyen Zorlu Enerji ise geçtiğimiz yıl kurduğu Zorlu Energy Solutions (ZES) ile elektrikli araçlar için şarj istasyonlarını hayata geçirmeye devam ediyor.

Sadece şehir içi kullanım için değil, aynı zamanda şehirlerarası seyahatlerde de elektrikli araç sahiplerinin ulaşımını kolaylaştırmak ve onlara kesintisiz bir sürüş deneyimi sunmak için çalışmalarına devam eden ZES, bu kapsamda Isparta ve Akhisar’da yeni elektrikli şarj istasyonlarının açılışını gerçekleştirdi.

Isparta’nın en hızlısı, Akhisar’ın ilk şarj istasyonu

Isparta’ya kurduğu ve kentin en hızlısı olan şarj istasyonuyla Antalya ve Afyon arası rotayı elektrikli araçlar için kesintisiz olarak mümkün kılan ZES, İstanbul, Ankara ve İzmir’den Antalya’ya yapılacak elektrikli araç seyahatlerine de imkan sağlıyor. Akhisar’ın ilk şarj istasyonunu da hayata geçiren ZES, böylece İstanbul ve İzmir arasında seyahat yapacak elektrikli araç sahiplerinin rotasını kuvvetlendirmekle kalmayıp aynı zamanda iki nokta arasını da hızlandırmış oldu.

ZES istasyonları, aynı anda 4 aracı şarj edebiliyor ve araçlar 30 dakika içinde yüzde 80 oranında şarj seviyesine ulaşabiliyor.

Saatlik elektrikli araç paylaşım platformu: “electrip”

Zorlu Enerji’nin yarattığı bir başka marka olan electrip, araç paylaşım platform ile tüm sürücülere elektrikli araçları deneyimleme imkanı sunuyor. Şehir içi ulaşıma çevreci, kolay ve yepyeni bir alternatif getiriyor. electrip’i kullanabilmek için electrip mobil uygulamasını App Store veya Google Play Store’dan indirip, kayıt olmak yeterli. Kayıt ardından bilgiler kontrol edilip üyelik onaylandıktan sonra, elektrikli araçlar rezerve edilebiliyor ve günün her saatinde teslim alınabiliyor. electrip’in sunduğu teknoloji sayesinde kullanıcılar aracın anahtarına ihtiyaç duymadan mobil uygulama üzerinden aracın kilidini açma kapatma, aracı çalıştırma ve yolculuğunu sonlandırarak ödeme yapma gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor. Şimdilik İstanbul’da Zorlu Center ve Levent 199’da hizmet veren electrip, çok yakında farklı noktalarda da hizmet vermeye başlayacak.

Paylaş
Zorlu Energy ZES electrip

Enerji Kategorisinin En Yenileri

Şirketlerin %84’ü Sürdürülebilirliği Stratejisinin Merkezine Alıyor
Şirketlerin %84’ü Sürdürülebilirliği Stratejisinin Merkezine Alıyor
31 Temmuz 2025 15:11
Enerjisa Dağıtım Şirketleri kritik teknolojiyi Türkiye’ye getirdi
Enerjisa Dağıtım Şirketleri kritik teknolojiyi Türkiye’ye getirdi
25 Temmuz 2025 16:37
CVK Hotels & Resorts, elektrik ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden karşılayacak
CVK Hotels & Resorts, elektrik ihtiyacının tamamını güneş enerjisinden karşılayacak
23 Temmuz 2025 16:23
Enerjisa Enerji, 5,25 Milyar TL ile tüm zamanların en büyük reel sektör tahvil ihracını Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdi
Enerjisa Enerji, 5,25 Milyar TL ile tüm zamanların en büyük reel sektör tahvil ihracını Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdi
23 Temmuz 2025 16:19
Polat Enerji’ye Yenilenebilir Enerji Yatırımları için 22 Yıl Vadeli Finansman
Polat Enerji’ye Yenilenebilir Enerji Yatırımları için 22 Yıl Vadeli Finansman
22 Temmuz 2025 17:25
Küresel enerji talebi tüm zamanların en yüksek seviyesinde
Küresel enerji talebi tüm zamanların en yüksek seviyesinde
21 Temmuz 2025 12:54
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.