• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. 17 bin eczanenin derdine derman olacaklar
17 bin eczanenin derdine derman olacaklar

17 bin eczanenin derdine derman olacaklar

ICT Media ICT Media
12 Şubat 2021 00:00
Paylaş

Yapay zeka temelli uygulama Novadan, eczanelerin ilaç dışı sağlık ürünlerini son kullanma tarihi dolmadan takas etmelerine olanak sağlıyor. Girişim, şimdiye kadar 4,6 milyon TL'yi ekonomiye kazandırdı.

Eczaneler, miadı dolmuş ürünlerden dolayı yılda ortalama 20 bin TL kaybediyor. Anne bebek ürünleri, besin takviyeleri, dermokozmetik gibi ilaç dışı kategoride yıllık 1,5 milyar dolarlık pazar bulunuyor. Pazarın yüzde 80’den fazlası ise ithal ürünlerden oluşuyor. Eczanelerin sağlık ürünü ihtiyaçlarını tedarik eden Novadan’da son kullanma tarihi yaklaşan yüksek stoklu ürünlerin çöpe atılarak tıbbi atık artışının engellemek için takas sistemi bulunuyor.

Ekonomiye 4,6 milyon TL katkı

Yapay zeka destekli alışveriş platformu Novadan, eczacılara eğitim olanağı sunması ile farklılaşıyor. Novadan’da eczanelerde son kullanma tarihi yaklaşan yüksek stoklu ürünler için takas sistemi bulunuyor. Bu sayede hem milli geliri hem çevreyi hem de yapılan yatırımı koruyan platform, takas yöntemi ile şimdiye kadar 4,6 milyon TL'yi milli ekonomiye kazandırdı.

İnovasyonla yüzde 40 büyüme

Haziran 2020’de KOSGEB tarafından Ar-Ge inovasyon desteğini alarak faaliyete başlayan Novadan, Türkiye genelinde hizmet veren 26 bin 700 eczaneden 2 binine hizmet veriyor. Eczacılık mesleğine gönül veren Metin Kökçü, 15 yıllık sektör profesyoneli Haki Poyraz ve yazılım mühendisi Cengiz Eselioğlu’nun bir araya gelerek eczacılara yönelik yapay zeka temelli girişimi hayata geçirdi. Novadan, 2021 sonuna kadar üye sayısını 17 bine çıkarmayı hedefliyor. Novadan Kurucu Ortaklarından Haki Poyraz, “2020’de yüzde 40 büyüdük. Türkiye genelinde hizmet veren 26 bin 700 eczaneden 2 binine hizmet veriyoruz. 2021 sonuna kadar bu sayıyı 17 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Faaliyete başladıktan 4 ay sonra 2 milyon TL yatırım alarak 10 milyon TL değerlemeye ulaştık.” değerlendirmesinde bulundu.

Paylaş
Novadan Yapay Zekâ KOSGEB teknoloji gündemi bilişim gündemi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Teknolojik ürünlerin belgelendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi
Teknolojik ürünlerin belgelendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi
18 Aralık 2025 15:34
Fortinet, modelleri, verileri ve altyapıyı koruyan Güvenli AI Veri Merkezi çözümünü tanıttı
Fortinet, modelleri, verileri ve altyapıyı koruyan Güvenli AI Veri Merkezi çözümünü tanıttı
17 Aralık 2025 14:44
KOBİ’lerin Dijital Dönüşüm Çıkmazı:  Niyet Var, Bütçe Yok
KOBİ’lerin Dijital Dönüşüm Çıkmazı: Niyet Var, Bütçe Yok
17 Aralık 2025 14:43
212 NexT’ten yapay zekâ destekli üretim platformu Aibuild’e yatırım
212 NexT’ten yapay zekâ destekli üretim platformu Aibuild’e yatırım
17 Aralık 2025 11:33
Kurumların %78’i yapay zekâya güveniyor
Kurumların %78’i yapay zekâya güveniyor
15 Aralık 2025 16:59
Türkiye’nin Ar-Ge Haritasında Tarihi Dönüşüm: Yazılım Sektörü İlk Kez İmalatı Geride Bıraktı!
Türkiye’nin Ar-Ge Haritasında Tarihi Dönüşüm: Yazılım Sektörü İlk Kez İmalatı Geride Bıraktı!
15 Aralık 2025 15:06
ICT MEDIA DERGİSİ ARALIK 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ ARALIK 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.