• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
    • Etkinlik Haberleri
  • Haberler
    • Gündem
    • Bilişim
    • Telekom
    • Savunma
    • Enerji
    • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. 2. İletişim Şûrası'nın İlk Gününde Akademi ve Sektör Aynı Masada Buluştu
2. İletişim Şûrası'nın İlk Gününde Akademi ve Sektör Aynı Masada Buluştu

2. İletişim Şûrası'nın İlk Gününde Akademi ve Sektör Aynı Masada Buluştu

29 Temmuz 2026 17:51
Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Ankara ATO Congresium’da düzenlenen 2. İletişim Şûrası, akademi ile iletişim sektörünü bir araya getiren önemli temaslara sahne oldu. Şûranın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran’ın konuşmalarıyla gerçekleştirildi.

Şûranın ilk gününün ardından Ankara Marriott Otel’de, İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran’ın davetiyle iletişim fakülteleri dekanlarının katıldığı istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, iletişim fakültelerinin mevcut durumu, karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve şûra süreci ele alındı.

Toplantıya Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay’da katıldı.

Toplantının öne çıkan yönlerinden biri, Türkiye’de ilk kez iletişim fakültelerinin dekanları ile kamu iletişim kurumlarının üst düzey yöneticilerinin aynı masa etrafında buluşması oldu. Görüşmede, iletişim eğitiminin sektör ihtiyaçlarıyla daha güçlü şekilde buluşturulması, akademi-kamu iş birliğinin geliştirilmesi ve Türkiye’nin stratejik iletişim kapasitesinin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Şûranın ikinci gününde ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı, “Radyo ve Televizyon Yayıncılığında Yeni Yaklaşımlar” başlıklı 9. Çalışma Grubu adına ikinci oturumda moderatör olarak çalışma grubu sonuç raporunu katılımcılarla paylaştı.

Oturumda yayıncılığın dijital dönüşümü, yerel medyanın güçlendirilmesi, yeni iletişim teknolojileri ve sektörün geleceğine yönelik öneriler akademik perspektiften değerlendirildi.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi, şûra kapsamında yürütülen çalışmalara katkı sunarak, iletişim alanında bilimsel üretim ile kamu kurumları arasındaki iş birliğini geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı.

Paylaş
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Ankara ATO Congresium Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
13 Ekim 2026 15:58
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
13 Ekim 2026 15:57
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
13 Ekim 2026 15:52
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
13 Ekim 2026 13:40
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
13 Ekim 2026 12:47
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
12 Ekim 2026 18:04
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. ICT Media

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.