• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. 2022’de Girişimcilik Ekosistemi 1 milyar doların üzerine çıkacak
 2022’de Girişimcilik Ekosistemi 1 milyar doların üzerine çıkacak

2022’de Girişimcilik Ekosistemi 1 milyar doların üzerine çıkacak

ICT Media ICT Media
6 Ocak 2022 00:00
Paylaş

Girişimcilik ekosisteminin her alanında ciddi bir hareketlilik söz konusu. Sayıları sürekli artan melek yatırımcılar yeni fikirlere yatırım yaparak, bu fikirlerin ticarileşmesini desteklerken, girişimciler ise hız kesmiyor. Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, 2022’de ekosistemdeki 1 milyar dolarlık yatırımın artacağını, mobil oyun ve Tele tıp dikeylerinin büyüme ivmesinin de yükseleceğini açıkladı.

2021’de 20 girişime yatırım yaparak kırılması zor bir rekora imza atan Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, “Bir yılda 20 girişime yatırım yaparak rekor kırdık. 2022 yılında startup yatırımları ve çıkışları daha artacak. Geçen seneye baktığımızda üçüncü çeyrekte toplam, bütün ekosistem olarak 116 milyon dolarlık bir yatırım yapılmıştı. Fakat bugün ekosisteme baktığımızda 1.28 milyar dolarlık yatırım çıktı. Yatırım miktarlarının artmasıyla girişimcilik ekosistemi 2022’de de büyümeye devam edecek ve 2021 yılında gerçekleşen 1 milyar dolarlık yatırımın daha da üzerine çıkacak.” dedi.

Pandeminin etkilerinin derinleştikçe bu alana çözüm üreten girişimlerin değerlemesinin arttığına da dikkat çeken Eren, “Bu sebeple 2022’de özellikle mobil oyun ve tele tıp dikeylerinin büyüme ivmesi daha da artacak. Öte yandan pandeminin sosyal problemlerine çözüm olması amacıyla ABD ve Avrupa’da parasal genişleme oldu. Bu parasal genişlemenin, girişim sermayesi firmaları için kaynak bulma noktasında kolaylaştırıcı etken olacağını öngörüyorum. Dünyada NFT, Metaverse gibi yeni kavramlar ortaya çıktı ve şu anda çok büyük bir teknolojik dönüşümün etkisindeyiz. Bunu Nasdaq’ta en çok teknoloji hisselerinin değer kazanmasından ve büyük şirketlerin startup yatırımlarından görebiliyoruz. 2022 yılının sonunda kazananlar, teknolojiyi işlerine ve kendi hayatlarına adapte edip, aynı şekilde yatırım perspektifinde de bu startuplara yatırım yapanlar olacaktır.” şeklinde konuştu.

Eren ayrıca; Türkiye Girişimcilik Ekosistemini destekledikleri için çok mutlu olduklarını ve 2022’de hedeflerinin nitelikli girişimlerle yatırımcılarını bir araya getirip 2021 rakamlarının üzerine çıkmak olduğunu ifade etti.

Paylaş
Keiretsu Forum Duygu Eren teknoloji gündemi bilişim gündemi teknoloji haberleri bilişim haberleri

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türkiye Perakende Ekosistemi 500 Milyar TL’lik Tehdit Altında
Türkiye Perakende Ekosistemi 500 Milyar TL’lik Tehdit Altında
11 Ağustos 2025 15:37
Bilişimin Öncüsü Prof. Dr. Aydın Köksal Anısına Ödül Yarışması Başlıyor
Bilişimin Öncüsü Prof. Dr. Aydın Köksal Anısına Ödül Yarışması Başlıyor
11 Ağustos 2025 15:30
TBD’den “E-İmza ve Sahte Diploma” Açıklaması: “Siber Vatanın Surlarında Gedik Açıldı”
TBD’den “E-İmza ve Sahte Diploma” Açıklaması: “Siber Vatanın Surlarında Gedik Açıldı”
8 Ağustos 2025 19:36
Bilişim 500 Araştırması Sonuçları Açıklandı
Bilişim 500 Araştırması Sonuçları Açıklandı
8 Ağustos 2025 16:47
KKTC Trafiğinde Türkiye İmzası: 150 Yapay Zekâ Destekli Kamera Sistemi Kuruluyor
KKTC Trafiğinde Türkiye İmzası: 150 Yapay Zekâ Destekli Kamera Sistemi Kuruluyor
7 Ağustos 2025 12:50
Lojistikte Yeni Dönem: 5G destekli dijital ikizler sektöre yön verecek
Lojistikte Yeni Dönem: 5G destekli dijital ikizler sektöre yön verecek
7 Ağustos 2025 11:55
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.