• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. ABD Hükümeti: WannaCry saldırılarının ardında Kuzey Kore var
ABD Hükümeti: WannaCry saldırılarının ardında Kuzey Kore var

ABD Hükümeti: WannaCry saldırılarının ardında Kuzey Kore var

ICT Media ICT Media
19 Aralık 2017 00:00
Paylaş

ABD ve Kuzey Kore arasına devam eden soğuk savaş, ABD hükümetinin resmi kanallar aracılığıyla yaptığı bir açıklama sonrasında siber boyuta taşında. Trump’ın güvenlik danışmanlığını yürüten Thomas P Bossert, New York Times'a yaptığı açıklamada Mayıs 2017’de 35 ülkeyi etkisi altına alan ve özellikle sağlık hizmeti veren kuruluşları etkileyen WannaCry siber saldırısının Kuzey Kore tarafından planlanıp uyguladığını iddia etti.

Bossert, “Hastaneler, okullar, işletmeler ve evlerde yüzlerce, binlerce bilgisayar şifrelendi. Kurbanlardan sistemlerin açılması için fidye talep eden yazılım, ödemeler yapılmasına rağmen bilgisayarların kilidini açmadı. Saldırı milyarlarca dolara maloldu ve Kuzey Kore doğrudan sorumlu konumunda” dedi.

Araştırmacılar, Kuzey Kore'nin saldırı sonrasında ABD’nin güvenlik teşkilatlarından olan NSA'dan çalınan verileri kullandıklarını doğruladı. 2014 yılında benzer bir saldırıya maruz kalan elektronik devi Sony’nin mağduriyetiyle ilgili bağlantılar tespit edildi. Sony olayında Kuzey Kore’nin parmağı olduğu kesinleşmişti. Devam eden süreçte, İngiltere hükümetinin sistemleri ve Microsoft, yapılan araştırmalar sonucunda bu saldırıların ardında Pyongyag hükümetinin olduğunu doğrulayan bulgular sundular.

Saldırı sonrasında bilgisayarlara bulaşan WannaCry virüsü, kullanıcılardan Bitcoin veya dolar bazında fidyeler istiyor ve fidye ödenmediği takdirde sistemlerin açılmayacağını belirtiyordu.

Paylaş
WannaCry Thomas P Bossert ABD Kuzey Kore

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Yapay Zekâ Destekli
Yapay Zekâ Destekli "GooValid" İş Fikri Doğrulama Platformu Yayında!
30 Ekim 2025 14:02
Yandex Türkiye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Özel Dijital Rehber Hazırladı
Yandex Türkiye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Özel Dijital Rehber Hazırladı
28 Ekim 2025 14:20
N360 Platformu hayata geçti
N360 Platformu hayata geçti
28 Ekim 2025 10:03
Bankacılıkta Yapay Zeka Yatırımları 2028'de 67 Milyar Dolara Ulaşacak
Bankacılıkta Yapay Zeka Yatırımları 2028'de 67 Milyar Dolara Ulaşacak
27 Ekim 2025 10:57
Türksat, Tüm Türkiye’yi 1 Gbps simetrik fiber internetle buluşturuyor
Türksat, Tüm Türkiye’yi 1 Gbps simetrik fiber internetle buluşturuyor
27 Ekim 2025 10:54
Türk Dünyası yeni sanayi çağında büyük aktör olacak
Türk Dünyası yeni sanayi çağında büyük aktör olacak
27 Ekim 2025 10:51
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.