• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Adform Türkiye’nin yeni çözümü reklamlarda gelir kayıplarını önleyecek
Adform Türkiye’nin yeni çözümü reklamlarda gelir kayıplarını önleyecek

Adform Türkiye’nin yeni çözümü reklamlarda gelir kayıplarını önleyecek

ICT Media ICT Media
30 Nisan 2020 00:00
Paylaş

Envanter satın alma işlemlerini otomatikleştirilerek zaman ve maliyet kazandırmasıyla dijital reklam dünyasının en yaygın kullanılan biçimi haline gelen programatik reklamlar, Türkiye’de de hızlı bir büyüme grafiği yakaladı.

Ancak programatik reklamlarda, yurt dışındaki Talep Yönlü Platformların (DSP’ler) tercih edilmesi, ek vergi kalemleri (KDV, stopaj ve Dijital Hizmetler Vergisi) ve medya bütçesi faturalarının uluslararası şirketler tarafından kesilmesi gibi sebeplerle, gelirlerde yüzde 35’e varan düşüşe sebep oluyor. Ayrıca, mecralar yurt dışından ödeme alırken %18 KDV ekleyemedikleri için KDV dahil muhasebeleştirmek durumunda kalıyorlar. Bunun sonucunda, teknoloji bedelleri ile birlikte reklam verenin medya satın alma ajansları ve yayıncılar için ayırdığı her 1.000 TL’lik reklam bütçesinin sadece 575 TL’si net yayıncı gelirine dönüşüyor.

Doğrudan Faturalaşma ile yayıncı geliri %40 artacak

Bu durumu değiştirmek için önemli bir adım atan Adform Türkiye, reklam veren ve yayıncı mecraların hakkını korumak için “Doğrudan Faturalama” adlı yeni projesini tanıttı. Proje, Talep Yönlü Platformlar (DSP’ler) ile Arz Yönlü Platformlar (SSP’ler) arasında, seçili marka ve ajanslar ile Adform SSP kullanan seçili mecralar arasında kullanılabiliyor.

Doğrudan Faturalaşma ile alıcı ve satıcı medya bütçe tutarı üzerinden faturalaşabiliyor. Adform ise sadece teknoloji bedelini fatura ediyor. Böylece, önceden 1.000 TL’lik reklam bütçesinin 575 TL’si net yayıncı geliri olurken, Doğrudan Faturalaşma ile net yayıncı geliri 810 TL’ye çıkarak yüzde 40 artıyor. Reklam bütçesindeki kayıp ise %35 azalmış oluyor.

Adform Türkiye, ilk senesindeki sözünü bir kez daha tutuyor

Türkiye dijital reklam pazarına katma değer sağlayacak hizmet hakkında konuşan Adform Türkiye Genel Müdürü ve MEA, APAC Bölgeleri Satış Direktörü Cem Eroğlu, “Yaklaşık bir buçuk senedir üzerinde çalıştığımız ve fatura otomasyon sistemlerinin yeniden düzenlenmesiyle Türkiye pazarına sunduğumuz bu proje, birçok teknoloji şirketine ışık tutacak. Bugüne dek, teknoloji şirketleri birer mecra olmamasına karşın, sistemin başından itibaren tüm medya maliyetini fatura etmek zorunda kalıyordu. Dolayısıyla hak edişi olmayan tutarlar da yurt dışına çıkıp geri gelerek düzenlemelere takılıyordu. Var olan sistemde, düzenlemeler daha çok küresel mecralar üzerinde kurallanırken, teknoloji şirketleri de mecra gibi vergilendiriliyor” dedi.

Eroğlu, şimdiden Türkiye’nin önde gelen, büyük mecra grupları ve medya satın alma ajanslarının dahil olmaya başladığını, Mart ayında OMD Türkiye ve Admatic ile gerçekleştirdikleri ilk test ile sistemin çalışır durumda olduğunu test ettiklerini belirtti ve ekledi: “Doğrudan faturalaşma hesaplaması ile projemizin katma değeri ispatlanmış oldu. Adform olarak Türkiye pazarına girdiğimiz zaman ‘Teknoloji yönetiminde liderliğe oynayan marka ve ajansları, gelişmiş teknolojilere yatırım yapan mecralarla buluşturmayı’ dilemiştik, dördüncü yılımızda da ilk senemizdeki sözümüzü bir kez daha gerçekleştirmiş olmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz” dedi.

Paylaş
Adform Türkiye Cem Eroğlu

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Siber Güvenliğin Nabzı Elcore Day 2025’te Attı: Yeni Teknolojiler, Yeni İş Birlikleri
Siber Güvenliğin Nabzı Elcore Day 2025’te Attı: Yeni Teknolojiler, Yeni İş Birlikleri
8 Mayıs 2025 17:42
“Yapay Zekâ Yıldızları”nda yeni hedef 55 bin öğrenciye ulaşmak
“Yapay Zekâ Yıldızları”nda yeni hedef 55 bin öğrenciye ulaşmak
8 Mayıs 2025 11:06
Elcore Day 2025: Bilişim Dünyasının Kalbi İstanbul ve Ankara’da Attı
Elcore Day 2025: Bilişim Dünyasının Kalbi İstanbul ve Ankara’da Attı
8 Mayıs 2025 10:49
Şam'da düzenlenen 2025 AI-SYRIA Konferansı, yapay zekada bölgesel vizyonu ortaya koydu
Şam'da düzenlenen 2025 AI-SYRIA Konferansı, yapay zekada bölgesel vizyonu ortaya koydu
7 Mayıs 2025 12:02
İstanbul'da
İstanbul'da "META Summit 2025": Yapay zeka ve teknoloji odaklı gelecek vizyonu masaya yatırıldı
7 Mayıs 2025 11:57
10. Verimlilik Proje Ödülleri Sahiplerini Buldu
10. Verimlilik Proje Ödülleri Sahiplerini Buldu
7 Mayıs 2025 11:53
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.