• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Airbus, COVID-19 ile mücadelede 3D baskı yüz koruma siperi üretiyor
Airbus, COVID-19 ile mücadelede 3D baskı yüz koruma siperi üretiyor

Airbus, COVID-19 ile mücadelede 3D baskı yüz koruma siperi üretiyor

ICT Media ICT Media
2 Nisan 2020 00:00
Paylaş

İspanya’daki Airbus tesislerinin birçoğu, Covid-19 ile mücadelede sağlık personeline bireysel koruma sağlayan 3D baskı yüz koruyucu siperleri üretmek için güçlerini birleştirdi.

Gece ve gündüz çalışmaya devam eden 20’den fazla 3D yazıcının ürettiği yüzlerce siper, İspanya Airbus tesisleri yakınındaki hastanelere gönderildi. Airbus, PLA plastikleri kullanarak ürettiği siperler için patentli bir tasarımdan yararlanmaktadır.

Getafe, Madrid’te Airbus Protospace Başkanı Alvaro Jara,“İşimi sevmemin nedenlerinden biri de gelişmiş tasarım ve hızlı üretim için sahip olduğumuz bu yetenektir. Bir gecede, havacılıktan tıbbi ekipman konseptinden geçiş yaptık. Gerçekten bunun pandemiye karşı mücadelede büyük bir fark yarattığına inanıyorum. Airbus’ın bu projesinde gece gündüz çalışan ekiplerimizle gurur duyuyorum” dedi.

29 Mart tarihinde İspanyol Hükümeti tarafından alınan ülke genelinde birinci derece öneme sahip olmayan faaliyetlerin durdurulması kararı ile Airbus, İspanya tesislerindeki üretimin çoğunu durdurmasına rağmen Airbus, çalışanları ile birlikte bu hayati öneme sahip faaliyeti sürdürmeye devam etmektedir.

Ayrıca, Airbus Almanya da bu projeye dahil olmuştur. Airbus Protospace Almanya ve Stade’deki Airbus Kompozit Teknoloji Merkezi (CTC), “Mobility goes Additive” (hareket fayda sağlar) adlı 3D baskı ağı ile birlikte İspanya’da yürütülen bu projeyi desteklemekte ve siperlerin Madrid bölgesine toplanmasını ve taşınmasını koordine etmektedir.

Paylaş
Airbus Covid-19 3D baskı

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

TTGV'den Yeni Teknolojilere Yönelik Güdümlü Proje Programı
TTGV'den Yeni Teknolojilere Yönelik Güdümlü Proje Programı
1 Eylül 2025 12:35
Türkiye Bilişim Derneği'nden 5G İhalesi Çalıştayı
Türkiye Bilişim Derneği'nden 5G İhalesi Çalıştayı
1 Eylül 2025 12:33
EGİAD Başkanı Özhelvacı:
EGİAD Başkanı Özhelvacı: "Melek Yatırımcılık Toplumsal Bir Hizmettir"
1 Eylül 2025 12:24
Dicle Elektrik’ten Sektörde Çığır Açacak Yeni Ar-Ge Projesi
Dicle Elektrik’ten Sektörde Çığır Açacak Yeni Ar-Ge Projesi
30 Ağustos 2025 11:49
TBD'den Kritik Çalıştay: Telekomünikasyon Sektöründeki İmtiyazlar Masaya Yatırılıyor
TBD'den Kritik Çalıştay: Telekomünikasyon Sektöründeki İmtiyazlar Masaya Yatırılıyor
25 Ağustos 2025 15:49
Huawei Enterprise Roadshow Türkiye Turunu Tamamladı
Huawei Enterprise Roadshow Türkiye Turunu Tamamladı
23 Ağustos 2025 15:02
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.