• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
    • Etkinlik Haberleri
  • Haberler
    • Gündem
    • Bilişim
    • Telekom
    • Savunma
    • Enerji
    • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. ALO 199’da Görüntülü Görüşme Dönemi Başladı
ALO 199’da Görüntülü Görüşme Dönemi Başladı

ALO 199’da Görüntülü Görüşme Dönemi Başladı

16 Eylül 2026 15:07
Paylaş

Türk Telekom iştiraki AssisTT, Nüfus ve Vatandaşlık İşlemleri Genel Müdürlüğü’nün ALO 199 Etkileşim Merkezi’nde deneyim hizmeti vermeye başladı. T.C. Kimlik Kartı, pasaport, sürücü belgesi ve adres işlemleri başta olmak üzere vatandaşların bilgi edinme ve randevu talepleri karşılanıyor.

7 gün 24 saat hizmet veren ALO 199’da AssisTT tarafından yeni nesil teknolojiler ve yapay zekâ destekli uygulamalar da kullanılmaya başladı. Bu uygulamalarla vatandaşların taleplerine daha hızlı ve erişilebilir çözümler sunulması hedefleniyor.

İşitme ve konuşma engelli vatandaşlar için görüntülü destek

AssisTT’in hizmet vermeye başlamasıyla ALO 199’da görüntülü seçeneği de devreye alındı. Deneyim merkezlerinde işaret dili bilen müşteri temsilcileri görev yapıyor.

İşitme ve konuşma engelli vatandaşlar, ALO 199’a görüntülü olarak bağlanarak işaret diliyle taleplerini iletebiliyor. Vatandaşlar ayrıca bilgi edinme ve randevu işlemleri konusunda destek alabiliyor. AssisTT, görüntülü görüşme hizmetini önümüzdeki dönemde geliştirmeyi ve erişilebilirliği artırmayı planlıyor.

“Uçtan uca müşteri deneyimini geliştirmeye devam edeceğiz”

AssisTT Genel Müdürü Hayrettin Öztaş, ALO 199 Etkileşim Merkezi kapsamında verilen hizmetlere ilişkin değerlendirmesinde, şirketin 19 ildeki deneyim merkezleri ve 12 binin üzerindeki çalışanıyla farklı sektörlerde hizmet sunduğunu belirtti.

Öztaş, ALO 199 kapsamında T.C. Kimlik Kartı, pasaport, sürücü belgesi ve adres işlemleri başta olmak üzere vatandaşların bilgi edinme ve randevu taleplerinin karşılandığını ifade etti.

Görüntülü görüşme hizmetiyle işitme ve konuşma engelli vatandaşların hizmetlere erişiminin kolaylaştırıldığını belirten Öztaş, AssisTT’in uçtan uca müşteri deneyimini geliştirmeye devam edeceğini söyledi.

2007 yılında yüzde 100 Türk Telekom iştiraki olarak kurulan AssisTT; iletişim merkezi, dijital servis ve teknoloji çözümleri, müşteri deneyimi ve kalite çözümleri ile dış kaynak yönetimi alanlarında hizmet veriyor. Şirket, 19 ildeki müşteri deneyim merkezlerinde 12 bini aşkın çalışanla faaliyet gösteriyor.

 

Paylaş
Türk Telekom AssisTT Nüfus ve Vatandaşlık İşlemleri Genel Müdürlüğü pasaport kimlik kartı

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
13 Ekim 2026 15:58
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
13 Ekim 2026 15:57
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
13 Ekim 2026 15:52
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
13 Ekim 2026 13:40
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
13 Ekim 2026 12:47
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
12 Ekim 2026 18:04
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. ICT Media

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.