• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde “Akıllı Okul Projesi” tanıtıldı
Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde “Akıllı Okul Projesi” tanıtıldı

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde “Akıllı Okul Projesi” tanıtıldı

ICT Media ICT Media
11 Ocak 2025 13:40
Paylaş

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü ile Çin merkezli Dahua Teknoloji arasında imzalanan Hibe Protokolü kapsamında geliştirilen “Akıllı Okul Projesi”, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde düzenlenen bir programla tanıtıldı. Programa, YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı, Dahua Türkiye Müdürü Eric Chen ve diğer yöneticiler katıldı.

YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı, programda yaptığı konuşmada, teknolojinin eğitime entegrasyonunun önemine vurgu yaparak, bu tür projelerin derslerde teknoloji kullanımını artırmak için güzel bir örnek teşkil ettiğini belirtti. Canlı, “Dünyanın her alanında teknolojiyi bir kaldıraç olarak kullandığını görüyoruz. Biz de okullarımızda enerji verimliliği, güvenlik ve dijitalleşme alanında ilerleme kaydetmek için çalışıyoruz. Bu bağlamda, Dahua firmasına katkıları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Derslikler ve kampüs teknolojileri modernize edildi

Proje kapsamında, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nin 49 dersliği, çok amaçlı salonu ve okul içi/dışı alanları Dahua’nın Akıllı Kampüs Teknolojileri ile donatıldı. Ders kayıt ve yayın sistemleri, dijital öğrenci tanıma çözümleri ve yapay zekâ tabanlı çevre güvenlik sistemleri tanıtılarak, teknolojinin eğitimde nasıl kullanılabileceği uygulamalı olarak gösterildi.

Dahua Satış Direktörü Shi Tang, firma tarafından geliştirilen çözümlerin detaylarını bir sunumla katılımcılara aktardı. FATİH Projesi çerçevesinde okula 50’den fazla etkileşimli tahta hibe edildiğini belirten Tang, projeyle birlikte dijitalleşme sürecinin hızlanacağını ifade etti.

Pilot uygulamalar devam edecek

Proje, FATİH Projesi kapsamında teknolojinin eğitime entegrasyonunu destekleyen Akıllı Sınıf, Akıllı Okul ve Akıllı Kampüs gibi yenilikçi uygulamaların bir parçası olarak yürütülüyor. Bu kapsamda eğitimde verimliliği artırmak, öğrenci ve öğretmenlerin teknolojiye erişimini kolaylaştırmak ve eğitimi dijital dönüşüme uyumlu hale getirmek hedefleniyor.

Tanıtım programı, YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı’nın projeye katkıda bulunan firma temsilcilerine teşekkür plaketi takdim etmesiyle sona erdi.

Paylaş
Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü Dahua Teknoloji Hibe Protokolü Akıllı Okul Projesi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi Mustafa Canlı Eric Chen Fatih projesi Shi Tang

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Dijital dönüşümün merkezinde hızlı haberleşme var
Dijital dönüşümün merkezinde hızlı haberleşme var
2 Haziran 2025 16:06
Dijitalleşme Ödülü Mehmet Önder’e verildi
Dijitalleşme Ödülü Mehmet Önder’e verildi
2 Haziran 2025 15:53
Akademi ve sanayinin güç birliği: DiMAP ile dijital üretim ekosistemi gelişiyor
Akademi ve sanayinin güç birliği: DiMAP ile dijital üretim ekosistemi gelişiyor
31 Mayıs 2025 13:39
Doğrudan Dijital Üretim Platformu açıldı
Doğrudan Dijital Üretim Platformu açıldı
31 Mayıs 2025 11:16
Her 10 kurumdan 7’si aldığı tedbirlere rağmen halen siber saldırı altında
Her 10 kurumdan 7’si aldığı tedbirlere rağmen halen siber saldırı altında
30 Mayıs 2025 16:07
Yapay zekâ artık müşterinin sesinden anlıyor!
Yapay zekâ artık müşterinin sesinden anlıyor!
30 Mayıs 2025 14:54
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.