
Apple’ın "Peek Performance" etkinliği 8 Mart Salı günü Türkiye saati ile 21.00'de gerçekleştirildi. Etkinlikte, Apple’ın serisine kattığı yeni ürünler tanıtıldı.
Apple etkinlikte sonunda uzun bir süredir konuşulan yeni iPhone SE'yi tanıttı. A15 Bionic işlemcisi ile gelen yeni iPhone SE'nin tasarımı önceki model ile neredeyse aynı. Grafikleri daha da gelişen ve hızlanan Touch ID (parmak izi okuyucu) destekli yeni iPhone SE, 3 farklı renk seçeneğine sahip. 5G desteği ile gelen 4.7 inç retina ekranlı iPhone SE'de pil konusunda da geliştirmeler yapılmış durumda. Ancak telefonun tek arka kamerası var o da 12 MP çözünürlüğünde.
iPhone SE 3’te yine iPhone 13’te kullanılan Neural Engine kullanıldı zira o da Apple A15 Bionic yonga setinin bir parçası. 16 çekirdekli Neural Engine, saniyede 15,8 trilyon işlem yapabiliyor ve bu sayede oyun, video izleme ve fotoğraf görüntülemede maksimum kaliteyi elde edebiliyorsunuz. Apple’ın dediğine göre iPhone SE 3’ün Neural Engine ile elde ettiği performans iPhone 8’den 26 kat daha hızlı. Apple, yeni iPhone SE'nin fiyatını 429 dolar olarak açıkladı, Türkiye’de fiyatı 10.999 TL'den başlıyor. Apple Türkiye yeni iPhone SE'nin ön sipariş tarihini 18 Mart olarak, satış tarihini ise 25 Mart olarak belirlemiş durumda. iPhone SE, sosyal medyaya da damga vurdu.
Apple, yeni iPhone SE'nin ardından yeni iPad Air'in de tanıtımını gerçekleştirdi. 5 farklı renkle gelen iPad Air, Apple Silicon tabanlı M1 çipe sahip. Bu çip bildiğiniz üzere Apple'ın Mac bilgisayarlarında ve iPad Pro modelinde kullanılıyor. 5G'yi iPad Air'e getiren Apple, yeni tabletini 599 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunacak. 64GB ve 256GB depolama seçenekleri mevcut. İpad Air’in Türkiye’de başlangıç fiyatı 13. 299 TL olarak belirlendi.
Apple, M1, M1 Pro ve M1 Max işlemcilerinin ardından Apple Silicon ailesine M1 Ultra'yı ekledi. M1 Ultra'nın 114 milyar transistörü bulunuyor. Apple'ın aktardığına göre M1'den 8 kat daha hızlı.