• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. ASELSAN İlk 50’de
ASELSAN İlk 50’de

ASELSAN İlk 50’de

ICT Media ICT Media
17 Ağustos 2020 00:00
Paylaş

ASELSAN, Amerika Birleşik Devletleri merkezli askeri yayıncılık kuruluşu Defense News dergisi tarafından yayınlanan listede her yıl daha yukarıda yer alıyor. Başarı grafiğini giderek yükselten ASELSAN, geçtiğimiz yıl 52'nci sırada yer alıyordu. ASELSAN, 2,2 milyar Dolar’a yaklaşan savunma cirosu ile 4 basamak yükselerek 48'inci sırada yer aldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın bir kuruluşu olan ASELSAN, Dünyanın ilk 100 savunma sanayii şirketi (Defense News Top 100) listesine ilk kez 2008 yılında 97’nci sıradan girmişti. Listede yer aldığı ilk yıldan itibaren hedefini ilk 50 şirket arasında yer almak olarak koyan ASELSAN, bu yıl listede 48’inci sıraya çıktı.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, listede üst sıralarda yer almaktan mutlu olduklarını ancak hedeflerinin çok daha yukarısı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Görgün, “ASELSAN ürünleri, dünyanın 65 ülkesinde hizmet vermeye devam ediyor. Güvenlik güçlerimizin, dost ve müttefik ülke silahlı kuvvetlerinin ihtiyaçlarını hızlı ve güvenilir şekilde karşılamak için gece-gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bunun karşılığında ilerleyen yıllarda bu listede daha da yukarılarda yer alacağımıza inanıyorum. Devletimizin desteğini her zaman ve her yerde yanımızda hissettik. Bu yolda ASELSAN’a destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletimizin tüm yetkililerine teşekkür ederiz” dedi.

Defense News dergisi tarafından her yıl bir önceki yılın savunma satışları baz alınarak yayınlanmakta olan ''Defense News Top 100'' dünyanın en prestijli savunma sanayi listesi olarak kabul ediliyor. Türk Ordusu ve güvenlik güçlerinin elektronik cihaz ve sistem alanında en önemli kaynağı olan ASELSAN, listede daha yukarıda yer almak için çalışmalarına devam ediyor.

Paylaş
ASELSAN Haluk Görgün Defense News

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Yapay Zeka Destekli Siber Saldırılar Yükselişte!
Yapay Zeka Destekli Siber Saldırılar Yükselişte!
24 Haziran 2025 12:48
Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı
Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı
24 Haziran 2025 11:19
WhatsApp'ta yeni dönem: Güncellemeler sekmesinde reklam ve abonelik özellikleri başlıyor
WhatsApp'ta yeni dönem: Güncellemeler sekmesinde reklam ve abonelik özellikleri başlıyor
24 Haziran 2025 10:45
Odine, yapay zekâ odaklı zirvede sektör liderlerini bir araya getirdi
Odine, yapay zekâ odaklı zirvede sektör liderlerini bir araya getirdi
21 Haziran 2025 13:37
Web ve mobil uygulamalar artık daha erişilebilir olacak
Web ve mobil uygulamalar artık daha erişilebilir olacak
21 Haziran 2025 13:16
Sparkle, Quantum Safe Bağlantı Hizmetini AWS Marketplace’e taşıyor
Sparkle, Quantum Safe Bağlantı Hizmetini AWS Marketplace’e taşıyor
20 Haziran 2025 14:31
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.