• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. ASELSAN, ilk çeyreği de büyüyerek tamamladı
ASELSAN, ilk çeyreği de büyüyerek tamamladı

ASELSAN, ilk çeyreği de büyüyerek tamamladı

ICT Media ICT Media
27 Nisan 2023 10:07
Paylaş

ASELSAN’ın 2023 yılı ilk çeyrek finansal sonuçları açıklandı. ASELSAN’ın üç aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre % 90 büyüyerek 8,3 milyar TL’ye ulaştı. ASELSAN, yatırımlarıyla sürdürülebilir büyümesine devam etti.

Her çeyrekte büyüyen ASELSAN, 2023’ün ilk çeyreğinde de büyümesini sürdürdü. ASELSAN’ın Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) 1,9 milyar TL olarak gerçekleşti. Şirketin net kârı geçen senenin aynı dönemine göre % 34 artış göstererek 2,3 milyar TL seviyesine ulaştı. Güçlü özsermaye yapısını korumaya devam eden ASELSAN’ın öz kaynakların aktife oranı % 55 oldu.

Şirketin 2023 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, şunları söyledi:

“ASELSAN olarak ülkemiz için var gücümüzle çalışmaya, teknoloji üretmeye ve hep daha ileriye gitmek için gayret göstermeye devam ediyoruz. Şirketimizin 2023 yılı ilk çeyrek sonu itibarıyla bakiye siparişleri 8,2 milyar Amerikan doları oldu.

Sahip olduğumuz engin mühendislik tecrübemizle ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamaya, ortak hedefimiz olan yerli ve milli bağımsızlık yolunda var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Altay Tankı, TCG Anadolu, Hürjet, Hürkuş, Gökbey, MMU, Atak, Genel Maksat Helikopteri, F-16, Aksungur, Akıncı, TB2 ve TB3 gibi milli platformlarımıza, radar elektronik harp, aviyonik, elektro optik, haberleşme sistem ve alt sistemleri sağlamanın sorumluluğunu başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.

ASELSAN olarak 2023 yılı ilk çeyreğinde tedarikçilerimize yaklaşık 9,3 milyar TL ödeme yaptık. 2023 yılının ilk 3 ayında 40 adet ürünün millileştirilmesini başarı ile tamamladık. Böylelikle son 3 yılda millileştirdiğimiz ürün sayısını 706’ya çıkararak 726 milyon USD’nin üzerindeki büyüklüğün ülkemizde kalmasını sağladık.

2023 yılı ilk çeyreğinde, bugüne kadar hiç satış yapılmamış bir yeni ülkeye daha ASELSAN ürünlerinin ihracını gerçekleştirdik. Böylece son dört yılda kullanıcımız olan ülke sayısı bugün itibarıyla 83’e ulaştı. Yurt dışı bakiye siparişimiz ise bir milyar doların üzerine çıktı. Önceki yıllardaki ilk çeyrek performansının üzerine çıkarak, 2023 yılının ilk çeyreğinde 136 milyon USD değerinde yurt dışı sözleşme imzaladık.

2023 yılının devamında da aynı çalışma azmiyle ilerlemeye ve bunu finansal sonuçlarımıza aktarmaya devam edeceğiz. Başta Cumhurbaşkanımız, Savunma Sanayii Başkanlığımız ve çalışanlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.”

Paylaş
ASELSAN Prof. Dr. Haluk Görgün TCG Anadolu Altay tankı Hürjet Akıncı TB2

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

TD SYNNEX, İklim Hedefine Erken Ulaştı: Emisyonlar Yüzde 43 Azaldı
TD SYNNEX, İklim Hedefine Erken Ulaştı: Emisyonlar Yüzde 43 Azaldı
21 Ekim 2025 15:55
ARF süper bilgisayarı TRUBA altyapısını zirveye taşıyor
ARF süper bilgisayarı TRUBA altyapısını zirveye taşıyor
21 Ekim 2025 12:19
Azerion ve Huawei yapay zekâ uygulamalarında  güçlerini birleştirdi
Azerion ve Huawei yapay zekâ uygulamalarında güçlerini birleştirdi
21 Ekim 2025 12:10
BTK’dan Fatura Zammına Fren: 5G Öncesi Mobil İletişim Ücretlerine Tavan Fiyat
BTK’dan Fatura Zammına Fren: 5G Öncesi Mobil İletişim Ücretlerine Tavan Fiyat
21 Ekim 2025 12:06
E-Ticarette ayakkabı, oyuncak ve çanta ithalatına kısıtlama getirdi
E-Ticarette ayakkabı, oyuncak ve çanta ithalatına kısıtlama getirdi
21 Ekim 2025 12:03
Amazon Arızası Küresel İnterneti Çökertti: Milyonlarca Kullanıcı Etkilendi
Amazon Arızası Küresel İnterneti Çökertti: Milyonlarca Kullanıcı Etkilendi
21 Ekim 2025 11:58
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.