• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Avrupa Siber Güvenlik Ajansı, kullanıcıları uyarıyor: Siber korsanlardan daha akıllı olun
Avrupa Siber Güvenlik Ajansı, kullanıcıları uyarıyor: Siber korsanlardan daha akıllı olun

Avrupa Siber Güvenlik Ajansı, kullanıcıları uyarıyor: Siber korsanlardan daha akıllı olun

ICT Media ICT Media
17 Ekim 2023 10:33
Paylaş

Her yıl ekim ayını Avrupa Siber Güvenlik Ayı belirleyen Avrupa Siber Güvenlik Ajansı, kullanıcılar genelinde siber güvenlikle ilgili farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Bu yıl ”siber korsanlardan daha akıllı olun” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Trend Micro, kullanıcıları siber tehditlere karşı daha dikkatli olmaya davet ediyor. 

Avrupa Birliği Siber Güvenlik Ajansı (ENISA) ve Avrupa Komisyonu tarafından 2012 yılından bu yana Avrupa Siber Güvenlik Ayı olarak belirlenen ekim ayı boyunca kullanıcıları ve işletmeleri bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik çeşitli farkındalık kampanyaları ve etkinlikler düzenleniyor. Ekim ayı boyunca siber güvenliği alışkanlık haline getirmeyi amaçlayan çeşitli bilgiler ve uzman tavsiyeleri paylaşılıyor ve etkinlikler düzenleniyor.

Bu yılki kampanya “siber korsanlardan daha akıllı olun” temasıyla gerçekleştiriliyor ve sosyal mühendislik konusuna odaklanıyor. Siber saldırganlar, sosyal mühendislik tekniklerini kullanarak kullanıcıları belirli bir çevrimiçi faaliyete yönlendirmeye ya da hassas ve kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor. Trend Micro, sosyal mühendislik ve diğer tekniklerin kullanıldığı kimlik avı saldırılarının kullanıcıların veya işletmelerin sistemlerine erişmek için kullanılan en yaygın tehditlerden biri haline geldiği konusunda kullanıcıları ve işletmeleri uyarıyor. Siber saldırganlar, kullanıcıların kimlik ya da erişim bilgileri gibi hassas ve kişisel bilgilerini ele geçirdikten sonra fidye yazılımı saldırıları düzenleyebiliyor, banka hesaplarını boşaltabiliyor ya da farklı eylemlerde bulunabiliyor.

Dijital dünyada bilgi alışverişinin giderek arttığının ve dijital dönüşümün tüm ortamlara damga vurduğunu belirten Trend Micro Türkiye Ülke Müdürü Hasan Gültekin, “Günümüzde siber güvenlik önlemlerine duyulan ihtiyaç hiç bu kadar önemli olmamıştı. Siber saldırganlar, bireylere ve kuruluşlara saldırmak için çok daha yaratıcı yöntemler geliştiriyor. Bu nedenle başta kimlik avı olmak üzere yeni siber saldırı yöntemlerine karşı her zaman tetikte olmak ve çevrimiçi güvenliği çok daha fazla ciddiye almak giderek daha da önem kazanıyor. Hızla değişen siber tehdit ortamında kullanıcıların alacakları önlemler ve davranışları siber tehditlerin durdurulmasında büyük bir rol oynuyor. Siber güvenlik hakkında küçükten büyüğe toplum genelinde farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Siber Güvenlik Ayı bunun için büyük fırsat oluşturuyor” dedi.

Paylaş
Avrupa Siber Güvenlik Ayı Trend Micro Avrupa Siber Güvenlik Ajansı siber tehdit Hasan Gültekin

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

  Çarpık Kentleşmeden Çarpık Dijitalleşmeye: Şirketleri Bekleyen Yeni Riskler
  Çarpık Kentleşmeden Çarpık Dijitalleşmeye: Şirketleri Bekleyen Yeni Riskler
22 Eylül 2025 12:25
Yapay Zeka Otomotiv Sektörünü Dönüştürüyor: Şirketlerin Yüzde 86'sı Yapay Zekaya Yatırım Yapıyor
Yapay Zeka Otomotiv Sektörünü Dönüştürüyor: Şirketlerin Yüzde 86'sı Yapay Zekaya Yatırım Yapıyor
19 Eylül 2025 15:42
Yapay Zeka Dönüşümü İçin Güçlü İş Birliği: AI LAB Başlıyor
Yapay Zeka Dönüşümü İçin Güçlü İş Birliği: AI LAB Başlıyor
19 Eylül 2025 15:39
Fortinet ve INTERPOL İş Birliğiyle Siber Suçlulara Büyük Darbe
Fortinet ve INTERPOL İş Birliğiyle Siber Suçlulara Büyük Darbe
19 Eylül 2025 15:33
Sağlıkta Blockchain Teknolojileri Raporu Lansmanı Gerçekleşti
Sağlıkta Blockchain Teknolojileri Raporu Lansmanı Gerçekleşti
19 Eylül 2025 15:29
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri TEKNOFEST 2025 Finalinde
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri TEKNOFEST 2025 Finalinde
18 Eylül 2025 14:02
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.