• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Bağlantı dünyasının liderleri İstanbul’da buluştu
Bağlantı dünyasının liderleri İstanbul’da buluştu

Bağlantı dünyasının liderleri İstanbul’da buluştu

ICT Media ICT Media
14 Kasım 2017 00:00
Paylaş

Elektronik iletişim, telekomünikasyon ve bağlantı dünyasının devlerinin bir araya geldiği DE-CIX İstanbul Zirvesi, sektöre liderlik eden şirketlerden, STK’lara ve veri güvenliği alanında yetkin hukukçulara kadar sektörün önde gelen temsilcilerini ağırladı. Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Amerika’da internet servis sağlayıcıları ve veri merkezleri ile birlikte çalışan ve dünyanın her yerinden 1000'in üzerinde operatöre ev sahipliği yapan, Türkiye’nin internet değişim noktası hizmeti veren tek resmi kuruluşu DE-CIX, 9 Kasım'da düzenlediği İstanbul Zirvesi ile bağlantı dünyasının kalbini İstanbul’a taşıdı.

Bu sene üçüncüsünü düzenledikleri DE-CIX İstanbul Zirvesi’nin sadece Türkiye için değil bölge için de bir kavşak niteliğinde olduğunu söyleyen DE-CIX Türkiye Bölge Direktörü Bülent Şen konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Internet trafiğini, daha güvenli, daha kaliteli ve daha uygun maliyetli şekilde yönetmek ve kamudan özel şirketlere kadar tüm kurumların son kullanıcılara kesintisiz bir internet deneyimi sağlamalarını mümkün kılmak üzere DE-CIX olarak 1995 yılında eşleştirme hizmeti ile yola çıktık.

Ancak bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki her şey çok hızlı değişti. Biz de bu değişimi, hizmetlerimize entegre ederek her geçen gün kurumsal vizyonumuzu geliştiriyoruz. Sadece makinaların değil insanların hatta uzaydaki diğer yaşam alanlarının birbirine bağlanacağı bir evrende çok daha büyük düşünüyoruz. Eşleştirme hizmetlerindeki liderliğimizi, birbirine bağlı dünyanın atar damarı olma yönünde daha da büyütüyoruz. Her şeyin birbirine bağlı olduğu bir evrende, kendi kendine gelişen, kendi kendine öğrenen, bugünün ve yarının ihtiyaçları ve ticari fırsatlarını kendi kendine keşfeden yeni bir ekosisteme doğru yol alıyoruz”.

Bağlantı dünyasında dönüşüm ve işbirliği ihtiyacı

DE-CIX’in gelecek odaklı bir içerikle konuklarını ağırladığı zirvede, Fütürist Alphan Manas hem geçmişin bugüne uzanan gelecek tahminlerini hem de 2025 yılına kadar tüm dünyayı bekleyen yepyeni bir geleceğin ipuçlarını dinleyiciler ile paylaştı. TELKODER Başkanı Yusuf Ata Arıak’ın Türkiye’de elektronik iletişim pazarının her geçen yıl daha da büyüdüğüne ama bu büyüme ile birlikte atılması gereken adımlara dikkat çektiği etkinlikte, Turkcell Operatör İlişkileri ve Toptan Satış Direktörü Emre Erdem ise bir dijital operatör olarak Turkcell’in dijital dönüşümde üstlendiği misyona vurgu yaptı. Türk Telekom International Fiyatlandırma ve Satın Alma Direktörü Ali Nezih Sözmen, OTT bakış açısıyla bağlantı dünyasını resmederek, doğru hamleler yapmak için tüm sektör oyuncularının işbirliği içinde olmaları gerektiğinin altını çizdi.

DE-CIX Araştırma Departmanı Başkanı Christoph Dietzel’in siber güvenliğe, Güngör Hukuk Yönetici Ortak’ı Deniz Güngör’ün ise Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na değindiği zirve, TELKODER Yönetim Kurulu Üyesi Halil Nadir Teberci, Türk Telekom International Fiyatlandırma ve Satın Alma Direktörü Ali Nezih Sözmen ve Turkcell Operatör İlişkileri ve Toptan Satış Direktörü Emre Erdem’in katıldığı bir panel ile sona erdi.

Paylaş
DE-CIX İstanbul Zirvesi Bülent Şen

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

2026’da güvenlik yatırımlarının lokomotifi yapay zeka, bulut ve sensor teknolojisi olacak
2026’da güvenlik yatırımlarının lokomotifi yapay zeka, bulut ve sensor teknolojisi olacak
24 Ekim 2025 14:51
Papel'den Dijital Ödemede Yenilik
Papel'den Dijital Ödemede Yenilik
24 Ekim 2025 14:49
e-Tebligatlara e-Devlet Kapısı Güvencesi
e-Tebligatlara e-Devlet Kapısı Güvencesi
24 Ekim 2025 14:44
Couchbase 8.0: Yapay Zeka Uygulamaları için Yüksek Performanslı Birleşik Veri Platformu
Couchbase 8.0: Yapay Zeka Uygulamaları için Yüksek Performanslı Birleşik Veri Platformu
24 Ekim 2025 14:42
Siber Güvenliğin Kalbi Gaziantep’te Attı: Yapay Zeka, Kurumsal Savunmanın Yeni Kalkanı
Siber Güvenliğin Kalbi Gaziantep’te Attı: Yapay Zeka, Kurumsal Savunmanın Yeni Kalkanı
24 Ekim 2025 12:16
Teknoloji Liderleri Ankara’da Buluştu: Geleceğin Altyapısı Yapay Zekâ ile İnşa Ediliyor
Teknoloji Liderleri Ankara’da Buluştu: Geleceğin Altyapısı Yapay Zekâ ile İnşa Ediliyor
23 Ekim 2025 13:53
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.