
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanı Ahmet Arslan, Kars’ta gerçekleştirdiği Akıllı Şehir tanıtımında internet hizmetinin her gelir grubu tarafından erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla “internetsiz ev kalmasın” seferberliğini başlattıklarını açıkladı. Teknolojiyi doğudan batıya doğru yaygınlaştırma vizyonuyla, bu seferberliğin ilk müjdesini de Kars’ta verdi.
Bakan Ahmet Arslan, internet hizmetinin günümüzde artık elektrik ve su kadar önemli bir günlük ihtiyaç haline geldiğini, seferberliğin de bu ihtiyacı karşılaması için başlatıldığını söyledi.
Yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin dijital dönüşümü için internet kullanımının yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çeken Bakan Arslan, “Bugünün Türkiye’sinde tek bir vatandaşımızın bile internete erişmekten mahrum kalmaması için çalışıyoruz. Çünkü internet gencimiz, yaşlımız, evinde ödevini yapan çocuğumuz, işini büyütmeye çalışan vatandaşımız yani herkes için. Bu seferberliğin ilk ve en önemli adımı ise, internet fiyatlarının her gelir grubu tarafından ulaşılabilir olmasını sağlamak” dedi.
Akıllı Şehir çözümleriyle vatandaşlara sunulan çözümlerden de bahseden Bakan Arslan, şehir hakkında bilgilere kolayca ulaşmak, kamu hizmetlerinin daha verimli hale getirilmesi, güvenliğin artırılması, yakıt ve enerjiden tasarruf sağlanması gibi imkanların sunulacağı bilgisini paylaştı. Arslan, “Güzel şehrimiz Kars da bu dönüşümde öncü olan şehirlerimizden biri oldu. Mobil Uygulama sayesinde Kars hakkında ihtiyaç duyulan bilgilere akıllı telefonlar üzerinden anında ulaşmak mümkün olacak ve ilimizin tanıtımına katkı sağlanacak diyerek sözlerini noktaladı.