• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Bakan Kacır Müjdeyi Verdi: 21 Milyon Liraya Kadar Tübitak Desteği
Bakan Kacır Müjdeyi Verdi: 21 Milyon Liraya Kadar Tübitak Desteği

Bakan Kacır Müjdeyi Verdi: 21 Milyon Liraya Kadar Tübitak Desteği

ICT Media ICT Media
27 Eylül 2025 15:53
Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Uluslararası Lider ve Genç araştırmacılar program çağrılarına başvuruların başladığını duyurdu. Buna göre; Üç yıl boyunca aylık 156 Bin TL’ye kadar burs, 5 araştırmacıdan oluşan araştırma ekibindeki araştırmacılara aylık 36 bin 500 TL’ye kadar burs, 4 milyon 700 bin TL’ye kadar altyapı kurulum desteği, 2 milyon 400 bin TL’ye kadar proje ödenekleri geliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin bilim ve teknolojide kalkınma yolcuğunu güçlendirmek için yürütülen destek programlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Kacır, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda TÜBİTAK eliyle yürütülen Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ve Uluslararası Genç Araştırmacılar Programı 2025 yılı çağrılarının başvuruya açıldığını duyurdu.

Program kapsamında Türkiye’de çalışacak bilim insanlarına sağlanacak destekleri paylaşan Bakan Kacır, şu bilgileri verdi:

“Bilim insanlarımıza Türkiye’de çalışacakları kurumdan alacakları ücretlere ilave olarak;
Üç yıl boyunca aylık 156.000 TL’ye kadar burs, beş araştırmacıdan oluşan araştırma ekibindeki araştırmacılara aylık 36.500 TL’ye kadar burs, 4.700.000 TL’ye kadar altyapı kurulum desteği, 2.400.000 TL’ye kadar proje ödeneği, aileleriyle birlikte seyahat ve sağlık sigortası destekleri sunuyoruz.”

21 MİLYON LİRAYA KADAR DESTEK

Bakan Kacır, çığır açıcı bilimsel çalışmalarını Türkiye’de yürütmek isteyen araştırmacılar için TÜBİTAK tarafından 21 milyon TL’ye varan destekler sağlandığını belirterek, dünyanın önde gelen üniversite, araştırma enstitüsü ve teknoloji şirketlerinde görev yapan bilim insanlarını Türkiye’ye davet etti.

Çağrıya son başvuru tarihi 24 Kasım 2025. Detaylı bilgiye https://tubitak.gov.tr/tr/duyuru/2232-uluslararasi-lider-arastirmacilar-programi-ve-2232-b-uluslararasi-genc-arastirmacilar-programi-2025-yili-cagrilari-acildi linkinden ulaşılabilecek.

Paylaş
T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı TÜBİTAK Lider ve Genç Programı

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türk Telekom İmtiyaz Süresi Açıklamasına TELKODER'den hukuki süreç vurgusu
Türk Telekom İmtiyaz Süresi Açıklamasına TELKODER'den hukuki süreç vurgusu
26 Eylül 2025 10:30
Mplus Türkiye çeyrek asırlık yolculuğunu kutladı
Mplus Türkiye çeyrek asırlık yolculuğunu kutladı
26 Eylül 2025 10:22
Şirketlerin yüzde 62’si bulutu önceliklendiren stratejiler izliyor
Şirketlerin yüzde 62’si bulutu önceliklendiren stratejiler izliyor
25 Eylül 2025 13:35
Experian ve Agra Fintech’ten Stratejik Ortaklık
Experian ve Agra Fintech’ten Stratejik Ortaklık
25 Eylül 2025 13:34
İnfinidium ve Vepara’dan Kamu Teknolojileri ve Finansta Güç Birliği
İnfinidium ve Vepara’dan Kamu Teknolojileri ve Finansta Güç Birliği
25 Eylül 2025 13:32
Figopara, “Türkiye 100” listesinde ilk 3’te yer aldı
Figopara, “Türkiye 100” listesinde ilk 3’te yer aldı
25 Eylül 2025 13:27
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.