• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Bilişim Zirvesi’19’da veri konuşacak
Bilişim Zirvesi’19’da veri konuşacak

Bilişim Zirvesi’19’da veri konuşacak

ICT Media ICT Media
4 Aralık 2018 00:00
Paylaş

Bilişim Zirvesi'18 Hewlett Packard Enterprise ve Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda, iş dünyası ve kamunun gösterdiği yoğun ilgiyle tamamlanırken, 2019 yılının Kasım ayında gerçekleşecek 19. Bilişim Zirvesi için heyecan şimdiden başladı. İstanbul Kongre Merkezi'nde 21-22 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Bilişim Zirvesi'18 iki gün boyunca "Akıllı Şeyler – Bilen Teknolojiler" çerçevesinde, "Beyond the Wall" mottosuyla yapay zekâ ve robotlarla birlikte kurgulanacak yeni yaşamı ve insanın bu gelecekteki rolünü gündeme taşıdı. Etkinliğin açılış bölümünde, 2019 yılında düzenlenecek Bilişim Zirvesi'nin mottosu "Veri Konuşur – Data Talks" olarak açıklandı.

Altı salonda paralel olarak gerçekleşen oturumlarda Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kanaat liderleri, kendi alanlarındaki uzmanlıklarını iki gün boyunca 18. Bilişim Zirvesi’ne katılan 1931 karar verici kişi ile paylaştı. 200’e yakın seçkin konuşmacı ve panelistin sahne aldığı Bilişim Zirvesi, 6 bine yakın katılım alan 18 farklı program içeriğinde, “Duvarların ardına hızlıca geçemeyenler bugünden sonra hep geride kalacaklar” mesajını verdi. Duvarın ardında herkese kucak açan yeni, akıllı ve bilen şeyler olarak; empati kurabilen, merak edebilen, öğrenebilen, karar verebilen, uygulayabilen, tasarlayabilen, kurgulayabilen yapay zekâ kavramı zirvede dijital zekâya taşındı.

Robot ve verinin dans gösterisi

Başarıyla tamamlanan ve bilişim dünyasının tüm paydaşlarından olumlu eleştiriler alan Bilişim Zirvesi 2018’in hemen ardından Bilişim Zirvesi 2019’un hazırlık çalışmaları başladı. 2019 yılının Kasım ayında gerçekleştirilecek etkinliğe ise günümüzün altın madeni olarak değerlendirilen “Veri” damgasını vuracak. 19. Bilişim Zirvesi’ni “Veri Konuşur – Data Talks” mottosu kapsamında gerçekleştireceklerini belirten Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Neslihan Aksun, “Kuyumcu atölyelerinde çöpler içeri doğru süpürülür ve bu çöpler biriktirilir. Daha sonra ise toplanan çöpler ayrıştırma merkezine götürülerek, işlenme esnasında yere düşmüş olan altın tozları ayrıştırılır. Bu altın tozlarının karşılığını ise iş dünyasında veri oluşturuyor. Herkes altın değerinde olan bu verinin peşinde. Günümüzde birçok noktadan veri alıyoruz ve veri yığınları oluşturuyoruz. Aslında bize değer katacak olan veri yığınları değil, bu verilerden elde edeceğimiz ‘anlamlı veri’ olacak.” diye açıkladı.

Bilişim Zirvesi 2018’e robotların damga vurduğunu hatırlatan Aksun, “Ama bu robotları verilerle buluşturmazsak ve anlamlı veriye ulaşmasını sağlayacak yöntemler oluşturamazsak onlardan doğru veriler ile oluşturulmuş işler bekleyemeyiz. Robotlar bir donanım ürünü olarak kalır. Tabii bu durum sadece robotlar için değil, daha önemli olan tüm çalışanlar ve yöneticiler için geçerli. Artık iş dünyasını veri yönlendirecek.” dedi.

Paylaş
Bilişim Zirvesi' Beyond the Wall Bilen Teknolojiler

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Siber Güvenlik Başkanlığına Tarihi Yetki Genişlemesi
Siber Güvenlik Başkanlığına Tarihi Yetki Genişlemesi
26 Aralık 2025 17:45
Vodafone Business ile ODAŞ’tan stratejik teknoloji hamlesi
Vodafone Business ile ODAŞ’tan stratejik teknoloji hamlesi
26 Aralık 2025 14:25
Türkiye’nin yapay zeka vizyonunda kurumsal yapılanma
Türkiye’nin yapay zeka vizyonunda kurumsal yapılanma
25 Aralık 2025 15:59
MİA Teknoloji, TCDD Altyapısında Kullanılan Zero-Energy IoT Projesinde İlk Fazı Tamamladı
MİA Teknoloji, TCDD Altyapısında Kullanılan Zero-Energy IoT Projesinde İlk Fazı Tamamladı
25 Aralık 2025 15:55
Kriz Yönetiminde Yeni Dönem: Veri Analitiği ve Yapay Zeka
Kriz Yönetiminde Yeni Dönem: Veri Analitiği ve Yapay Zeka
25 Aralık 2025 15:54
Grizzle Technology 1 milyon 50 bin dolarlık yatırım aldı
Grizzle Technology 1 milyon 50 bin dolarlık yatırım aldı
25 Aralık 2025 15:52
ICT MEDIA DERGİSİ ARALIK 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ ARALIK 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.