• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Bina girişinde kimlik vermeye son
Bina girişinde kimlik vermeye son

Bina girişinde kimlik vermeye son

ICT Media ICT Media
9 Ocak 2020 00:00
Paylaş

E-GÜVEN, yeni çözümü Plum. ile fiziksel ortamdaki kimlik teslimlerini dijital ortama taşıdı. Çözümün en sık kullanılacağı yerlerden biri de fiziksel kimlik teslimi gereken alanlar. İş yerlerinin girişleri ya da misafir giriş bankolarında fiziksel olarak yapılan nüfus cüzdanı, ehliyet gibi kimlik teslimleri sona erecek. Okutulacak QR kod ile kişinin mobil cihazındaki kimlik bilgileri giriş yapacağı binanın sistemine işlenebilecek. Bankolardaki sorumlu kişiler, bireylerin tüm kimlik bilgilerine doğrudan erişemeyecek. Yetkili veya sınırlı giriş alanı olan yerlerde ise başka kimliklerle giriş yapılamayacak. Kimlik bilgilerinin kontrolsüzce dağılması, sahte kimlikler ile yanıltıcı işlem yapılması engellenecek. Ayrıca kayıp ve çalıntı riski ortadan kalkmış olacak.

Kripto para borsalarında, finansal kurumlarda kullanılabilecek

Dijital ortamda kişilerin gerçek kimlikleri ile hareket edip etmediğinin anlaşılabileceğine dikkat çeken E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, “Çözüm, şirketlere müşterilerini tanıma kolaylığı sunuyor. Özellikle finans kuruluşların süreçlerini dijitalleştirme, müşteri finansal güvenliğini sağlama, operasyonel riskleri en aza indirme, müşteri deneyimini iyileştirme, veri elde etme maliyetlerini azaltma ve yasal olarak tanınan veri ile çalışma olanağı sağlıyor. Çözümün sağladığı önemli avantajlardan biri de kimlik bilgileri doğru olsa bile bunları gerçek kimlik sahibinin gönderip göndermediğinin teyit edilebilecek olması. Çözüm ayrıca yaş sınırlandırması gereken web sitelerinde, kripto para borsalarında, finansal kurumlarda, kimlik doğrulanması gereken her durumda kullanılabiliyor.” dedi.

Çözüm, kişilerin e-imzalarını, dijital dünyada yasal tabanlı kimlik yaratabilmeleri için akıllı sözleşmelerle entegre ediyor. Oluşan dijital kimlikleri kullanıcı kendi isteğiyle istediği zaman ve istediği platformda kullanabiliyor. Blockchain üzerinde çalışan Plum. dağıtık yapısı nedeniyle maksimum güvenlik sağlıyor. Oluşturulan cüzdanlar sadece cüzdan sahibi tarafından açılabiliyor, data base kriptolu tutuluyor. Kimlikler, kimlik sahibinin e-imza ya da mobil imzasıyla oluşturuyor, kimse tarafından görülemiyor ya da kullanılamıyor.

Paylaş
​​​​​​​E-GÜVEN Plum

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

NVIDIA’dan Fiziksel Yapay Zekâ Atağı: Robotlar ve Otonom Araçlar İçin Üç Yeni Model
NVIDIA’dan Fiziksel Yapay Zekâ Atağı: Robotlar ve Otonom Araçlar İçin Üç Yeni Model
5 Haziran 2026 16:37
Onlayer, Deloitte Teknoloji EMEA Fast 500 Listesine Girdi
Onlayer, Deloitte Teknoloji EMEA Fast 500 Listesine Girdi
5 Haziran 2026 15:11
Tesla’dan Otonom Sürüşe Yeni Destek: Kamera Temizleme Sistemi Patentlendi
Tesla’dan Otonom Sürüşe Yeni Destek: Kamera Temizleme Sistemi Patentlendi
5 Haziran 2026 13:31
Perakende Sektöründe Satış Süreçleri Reyona Taşınıyor
Perakende Sektöründe Satış Süreçleri Reyona Taşınıyor
5 Haziran 2026 12:06
Happy Place to Work’ten Karnaval’a “Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri” Sertifikası
Happy Place to Work’ten Karnaval’a “Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri” Sertifikası
5 Haziran 2026 10:32
Casper’dan Öğrencilere Üretkenlik Odaklı Yeni Tablet: PAD M10 Pro
Casper’dan Öğrencilere Üretkenlik Odaklı Yeni Tablet: PAD M10 Pro
4 Haziran 2026 18:19
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.