• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Biznet ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'dan “IoT” İşbirliği
Biznet ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'dan “IoT” İşbirliği

Biznet ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'dan “IoT” İşbirliği

ICT Media ICT Media
28 Aralık 2019 00:00
Paylaş

Siber güvenlik firması Biznet Bilişim ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa arasında; üniversitenin Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan “ISTEC-Nesnelerin İnterneti Ekosistemi Güvenlik Test ve Değerlendirme Merkezi” için işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokolde, akademi, sanayi ve özel sektör ortaklıkları için örnek bir oluşum olduğu vurgulanarak; bu yapıda, “Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) ve Nesnelerin İnternetinin (IoT) siber dayanıklılığının arttırılması için uzman yetiştirilmesi”, “bilgi birikiminin oluşturulması” ve “küresel örnekleri ile rekabet edebilecek yerli ürün, hizmet, eğitimlerin geliştirilmesi” gibi ortak yürütülecek çalışmalar ana çerçeve olarak belirlendi.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa tarafından yapılan açıklamada, “Dünyada sayılı merkezlerin yapabildiği akıllı cihazların siber güvenlik test ve değerlendirmesinin ülkemizde de yapılabilmesi için altyapı kurulması, test prosedürlerinin oluşturulması ve insan kaynağı yetiştirilmesi amacıyla İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen, İstanbul TTO’nun ortaklığı, Arçelik ile Elektronik Cihaz İmalatçıları Derneği’nin (ECİD) iştirakleriyle, üniversitemizin Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan ISTEC projesinde, sektörün önde gelen güvenlik kuruluşlarından Biznet Bilişim ile iş birliği protokolü imzalanmıştır.” şeklinde görüşler paylaşıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Biznet Genel Müdürü Aret Kıllıoğlu ise, tüm dünyada bile sınırlı sayıda bulunan böylesi bir merkezin ülkemizde kurulmasına vesile olan tüm paydaşlara Biznet Bilişim olarak müteşekkir olduklarını belirterek; “Böyle bir işbirliğini, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa gibi güzide bir eğitim kurumuyla yapmak bizi ayrıca mutlu ediyor. Faaliyete başladığımız 20 yıla yaklaşan bir zaman boyunca sadece siber güvenlikle ilgilenen bir firma olduk. Hızla gelişen teknolojilerle yeni alanların siber güvenliği stratejik önceliklerimiz arasındadır. İmzaladığımız bu protokolle alanın gelişimi çok önemli çalışmalara imza atacağımıza eminiz.” dedi.

Paylaş
Biznet Bilişim ISTEC

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türkiye’de Startup Yatırımları 2025’in 2. Çeyreğinde 858 Milyon Dolara Ulaştı
Türkiye’de Startup Yatırımları 2025’in 2. Çeyreğinde 858 Milyon Dolara Ulaştı
4 Eylül 2025 16:40
TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
4 Eylül 2025 11:30
SAP Genç Profesyoneller Programı 15. Dönemini Tamamladı
SAP Genç Profesyoneller Programı 15. Dönemini Tamamladı
3 Eylül 2025 11:26
TTGV'den Yeni Teknolojilere Yönelik Güdümlü Proje Programı
TTGV'den Yeni Teknolojilere Yönelik Güdümlü Proje Programı
1 Eylül 2025 12:35
Türkiye Bilişim Derneği'nden 5G İhalesi Çalıştayı
Türkiye Bilişim Derneği'nden 5G İhalesi Çalıştayı
1 Eylül 2025 12:33
EGİAD Başkanı Özhelvacı:
EGİAD Başkanı Özhelvacı: "Melek Yatırımcılık Toplumsal Bir Hizmettir"
1 Eylül 2025 12:24
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.