• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. BTK Başkanlığı ve üyeliklerine atama
BTK Başkanlığı ve üyeliklerine atama

BTK Başkanlığı ve üyeliklerine atama

ICT Media ICT Media
13 Ağustos 2018 00:00
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) başkanlığına Ömer Abdullah Karagözoğlu, ikinci başkanlığa Figen Kılıç atandı.

BTK boş bulunan başkanlığa, ikinci başkanlığa ve üyeliklere yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Ömer Fatih Sayan’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine getirilmesiyle boşalan BTK Başkanlığına Ömer Abdullah Karagözoğlu, İkinci Başkanlığa ise Figen Kılıç atandı. Kılıç BTK’da Başkanlık görevine getirilen ilk kadın oldu. BTK'de boş bulunan üyeliklere de Orhan Öğe, Hacı Adnan Cengiz ve Rıdvan Kahveci getirildi.

BTK’nın yeni başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu 2016’dan beri BTK Başkan Danışmanı ve Kurul Üyesi olarak görev yapıyordu. 1975 ‘te İskoçya, Glasgow’da doğan Karagözoğlu 2000’de Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nden mezun oldu. 2002 ve 2004 yılları arasında İSKİ’de yazılım mühendisi olarak görev yaptı. 2004’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden ve teknoloji üreten BELBİM’de sırasıyla; Yazılım Mühendisi, Proje Mühendisi, Proje Yöneticisi, Uygulama Destek Şefi ve Bilgi Sistemleri Şefi gibi görevleri üstlendi.

BTK’nın ikinci başkanı olan Figen Kılıç,Haziran 2015’ten beri BTK Kurul üyeliği görevini yürütüyordu. 1970’te Gaziantep’te doğan Kılıç, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği mezun oldu. 1995’te İstanbul Belediyeleri Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret AŞ (BELBİM)’de iş hayatına başladı. Kılıç, 2010-2014 yılları arasında Çalık Holding şirketlerinden E-Kent Ödeme Sistemleri AŞ’de Proje Yönetimi ve Yazılım Direktörlüğü yaptı. 2014 -2015 arasında TURKCELL İletişim hizmetleri AŞ’de görev aldı.

Paylaş
BTK Ömer Abdullah Karagözoğlu Figen Kılıç

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
4 Haziran 2025 11:25
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
3 Haziran 2025 17:25
Yatırımda yapay zekâ dönemi
Yatırımda yapay zekâ dönemi
3 Haziran 2025 17:21
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
3 Haziran 2025 17:17
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
3 Haziran 2025 17:15
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
3 Haziran 2025 17:11
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.