• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. BTK Başkanlığı ve üyeliklerine atama
BTK Başkanlığı ve üyeliklerine atama

BTK Başkanlığı ve üyeliklerine atama

ICT Media ICT Media
13 Ağustos 2018 00:00
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) başkanlığına Ömer Abdullah Karagözoğlu, ikinci başkanlığa Figen Kılıç atandı.

BTK boş bulunan başkanlığa, ikinci başkanlığa ve üyeliklere yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Ömer Fatih Sayan’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine getirilmesiyle boşalan BTK Başkanlığına Ömer Abdullah Karagözoğlu, İkinci Başkanlığa ise Figen Kılıç atandı. Kılıç BTK’da Başkanlık görevine getirilen ilk kadın oldu. BTK'de boş bulunan üyeliklere de Orhan Öğe, Hacı Adnan Cengiz ve Rıdvan Kahveci getirildi.

BTK’nın yeni başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu 2016’dan beri BTK Başkan Danışmanı ve Kurul Üyesi olarak görev yapıyordu. 1975 ‘te İskoçya, Glasgow’da doğan Karagözoğlu 2000’de Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nden mezun oldu. 2002 ve 2004 yılları arasında İSKİ’de yazılım mühendisi olarak görev yaptı. 2004’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden ve teknoloji üreten BELBİM’de sırasıyla; Yazılım Mühendisi, Proje Mühendisi, Proje Yöneticisi, Uygulama Destek Şefi ve Bilgi Sistemleri Şefi gibi görevleri üstlendi.

BTK’nın ikinci başkanı olan Figen Kılıç,Haziran 2015’ten beri BTK Kurul üyeliği görevini yürütüyordu. 1970’te Gaziantep’te doğan Kılıç, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği mezun oldu. 1995’te İstanbul Belediyeleri Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret AŞ (BELBİM)’de iş hayatına başladı. Kılıç, 2010-2014 yılları arasında Çalık Holding şirketlerinden E-Kent Ödeme Sistemleri AŞ’de Proje Yönetimi ve Yazılım Direktörlüğü yaptı. 2014 -2015 arasında TURKCELL İletişim hizmetleri AŞ’de görev aldı.

Paylaş
BTK Ömer Abdullah Karagözoğlu Figen Kılıç

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türkiye’de Startup Yatırımları 2025’in 2. Çeyreğinde 858 Milyon Dolara Ulaştı
Türkiye’de Startup Yatırımları 2025’in 2. Çeyreğinde 858 Milyon Dolara Ulaştı
4 Eylül 2025 16:40
TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
4 Eylül 2025 11:30
SAP Genç Profesyoneller Programı 15. Dönemini Tamamladı
SAP Genç Profesyoneller Programı 15. Dönemini Tamamladı
3 Eylül 2025 11:26
TTGV'den Yeni Teknolojilere Yönelik Güdümlü Proje Programı
TTGV'den Yeni Teknolojilere Yönelik Güdümlü Proje Programı
1 Eylül 2025 12:35
Türkiye Bilişim Derneği'nden 5G İhalesi Çalıştayı
Türkiye Bilişim Derneği'nden 5G İhalesi Çalıştayı
1 Eylül 2025 12:33
EGİAD Başkanı Özhelvacı:
EGİAD Başkanı Özhelvacı: "Melek Yatırımcılık Toplumsal Bir Hizmettir"
1 Eylül 2025 12:24
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.