• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Covid-19 sosyal medya alışkanlıklarımızı nasıl değiştirdi?
Covid-19 sosyal medya alışkanlıklarımızı nasıl değiştirdi?

Covid-19 sosyal medya alışkanlıklarımızı nasıl değiştirdi?

ICT Media ICT Media
3 Haziran 2020 00:00
Paylaş

Covid-19 sürecinde tüm dünya daha önce alışık olmadığımız bir düzende yaşamaya ayak uydurmaya çalışırken, kişisel olarak her tercihimiz ve alışkanlığımız yeniden şekillenmeye devam ediyor. Sadece aktif sosyal yaşantılarımızdaki alışkanlıklarımız dışında, dijital dünyadan da beklentilerimiz tam anlamıyla bambaşka bir boyut kazanmış durumda. Özellikle sosyalleşmenin askıya alındığı bu dönemde, kullanıcıların sosyal medya kanallarından beklentisi sosyalleşmekten daha çok doğru bilgi almak yönünde değişiyor.

Sosyal medyayı neden kullanıyoruz? Son 4 ay içerisinde neler değişti? Kullanıcıların beklentileri neler? gibi sorulara yanıt arayan AdColony, Türkiye’de 14-65 yaş arasındaki katılımcılarla gerçekleştirdiği “Covid-19 Döneminde Değişen Sosyal Medya Kullanım Alışkanlıkları Araştırması” salgın sebebiyle kullanıcıların değişen beklentilerini gözler önüne seriyor.

Araştırmaya göre Türkiye’de izolasyonun başlamasıyla kullanıcıların %61’i sosyal medya kanallarında daha fazla vakit geçiriyor. Kullanıcıların %51’i sosyal medyayı güncel bilgilerden haberdar olmak için kullandıklarını belirtiyorlar. Markaların mesajlarını ve kampanyalarını dijitale hiç olmadığı kadar yoğunlaştırdığı bu dönemde, katılımcıların reklamlar özelinde en güvenilir buldukları sosyal medya kanalı %51 ile LinkedIn oluyor.

Katılımcıların %37’si gün içinde en az 30 dakika Linkedın’de geçirdiğini belirtirken, %30’u gün içinde LinkedIn’de yarım saatten daha fazla vakit geçiriyor.

AdColony EMEA&LATAM Genel Müdürü Volkan Biçer bu dönem değişen sosyal medya kullanım alışkanlıklarını yorumluyor. “İçinde bulunduğumuz süreçte LinkedIn ülkemizdeki kullanıcılar için daha da önem kazandı. Hem güvenilir bilgiye ulaşmak hem de evden çalıştığımız bu dönemde çalıştıkları sektöre dair haberleri daha yakından takip edebilmek herkes için çok önemli bir hale geldi. Yaptığımız araştırmaya göre katılımcıların %57’si bir hafta içerisinde LinkedIn’de mutlaka 1 ila 3 arası post paylaşımı yapıyor.”

Her anımızı, iyisiyle kötüsüyle sosyal medya kanallarında yaşadığımız, haber kaynağımız olarak kullandığımız sosyal medya COVID-19 ile önemini daha da arttırmış olsa dahi, güvenilir bilgilere ulaşmak için ise doğru sosyal medya araçları kullanıcıların en çok önem verdiği nokta olmaya devam ediyor.

Paylaş
​​​​​​​Covid-19 AdColony

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

TeklifimGelsin, Türkiye’nin kredi karnesini açıkladı
TeklifimGelsin, Türkiye’nin kredi karnesini açıkladı
9 Ocak 2026 15:36
Genç Yazılımcılar EU Code Week Türkiye Hackathonu’nda dijital çözümler üretti
Genç Yazılımcılar EU Code Week Türkiye Hackathonu’nda dijital çözümler üretti
9 Ocak 2026 14:52
Nu Teknoloji kırsal alanlarda kapsama sorununu uydu entegrasyonuyla çözüyor
Nu Teknoloji kırsal alanlarda kapsama sorununu uydu entegrasyonuyla çözüyor
9 Ocak 2026 14:50
TÜSİAD SD2 STEP etkinliği sanayi ve teknoloji ekosistemini bir araya getirdi
TÜSİAD SD2 STEP etkinliği sanayi ve teknoloji ekosistemini bir araya getirdi
9 Ocak 2026 14:40
Bosch, CES 2026’da yazılım ve yapay zeka odaklı geleceği tanıttı
Bosch, CES 2026’da yazılım ve yapay zeka odaklı geleceği tanıttı
8 Ocak 2026 12:53
AGON PRO AG276QSG2: E-Spor Dünyasında NVIDIA G-SYNC Pulsar Dönemi
AGON PRO AG276QSG2: E-Spor Dünyasında NVIDIA G-SYNC Pulsar Dönemi
8 Ocak 2026 12:51
ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.