• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Danfoss, HP ile iklim dostu veri merkezleri inşa ediyor
Danfoss, HP ile iklim dostu veri merkezleri inşa ediyor

Danfoss, HP ile iklim dostu veri merkezleri inşa ediyor

ICT Media ICT Media
15 Şubat 2019 00:00
Paylaş

 

Danfoss'un dijital dönüşümün yolculuğundaki bir sonraki adımı, güçlü bir BT altyapısının sağlanabilmesi için gereken yeni veri merkezlerinin inşası. Günümüzde dünyamızdaki elektriğin yaklaşık yüzde 10'u bilişim teknolojilerine harcanıyor. Danfoss, artan veri hacminin iklim üzerindeki etkisinin asgari seviyede tutulabilmesi için veri merkezlerini kendi enerji tasarruflu teknolojileri ile inşa edecek.

Danfoss, Danimarka’daki merkez ofisinin yakınlarında yeni ve enerji tasarruflu veri merkezleri inşa ederek faaliyetini sürdürmesi sırasında en önemli unsurlardan biri olan 7/24 veri ve hizmet erişimini , %99,9 çalışma oranı ile güvence altında devamlılığını sağlıyor. Yeni yapılacak tesisler, Danfoss'un dijital dönüşüm çerçevesinde geliştirdiği ve operasyonlar için kritik önem taşıyan akıllı bilişim teknoloji (BT) platformlarında elde ettiği yüksek hacimli verilere ev sahipliği yapacak.

Danfoss Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Bilgi Yöneticisi, Sune Tornbo Baastrup konu ile ilgili açıklamasında "Veri ve uygulamalarımız için yeni, enerji tasarruflu ve uygun maliyetli bir yuva inşa ediyoruz. Bulut hizmetleri geliştirme yolundaki girişimlerimize de devam ediyoruz. Bu iki alanın en iyi yanlarından nasıl faydalanılabileceği meselesi sektörün önünde büyük bir engel teşkil ediyor. Veri merkezleri, akıllı ve alanına özel fabrika uygulamalarına hizmet sağlarken "bulutlar" da ölçeklendirme hizmet ve olasılıklarının sayısını gittikçe arttırıyor. Veri merkezleri ile bulut teknolojisini birleştirdiğimiz hibrid çözümümüzün uçtan uca BT çözümlerimizde güçlü, yenilikçi ve optimal verim sağlamamızı mümkün kılacağına inanıyoruz." dedi.

Enerji tasarruflu teknolojiler geliştirme konusunda dünya lideri Danfoss, yeni veri merkezlerini modüler şekilde veri ihtiyacı artığında genişletebilmek üzere inşa ediyor. Yeni veri merkezleri, bu tür tesislerde teknolojinin enerji tüketimini azaltmak için nasıl kullanabileceğini gözler önüne serecek.

Soğutma için kullanılan enerji miktarı yarıya indirilebilir

Veri merkezlerindeki sunucuları soğutmak için harcanan enerjinin büyük bir kısmından tasarruf sağlamak mümkün. Veri merkezlerinde soğutma amaçlı kullanılan enerjinin yüzde 50'sinden fazlasından tasarruf edilmesini sağlayabilecek soğutma teknolojileri ve çözümlerinde uzman Danfoss, aynı zamanda veri merkezlerinin fazla ısısını mevcut ilçe ısıtma şebekelerine yönlendirip tüketicilere ve iklime fayda sağlamak için gerekli teknolojiye de sahip.

Danfoss ve Hewlett Packard Enterprise, otuz yılı aşkın süredir birlikte çalışıyorlar. Veri merkezleri kurmak, tarafların iş birliğinde ileriye doğru atılabilecek önemli bir adım.

Hewlett Packard Enterprise Danimarka Yönetici Direktörü Carsten Regner Nielsen de konuyla ilgili "Sürdürülebilir enerji konusunda önemli bir yere sahip olan Danimarka, küresel teknoloji şirketlerinin veri merkezleri kendine çekiyor. Konu soğutmanın çevre üzerindeki etkilerini asgari seviyede tutmak olunca Danimarka, dünya lideri konumda bulunuyor. Danfoss'la iş birliğimiz konusunda oldukça heyecanlıyız. İklim dostu veri altyapıları konusunda dünya çapındaki potansiyelde büyük bir artış görüyoruz." dedi.

Hewlett Packard Enterprise'nin tahminlerine göre dünya çapındaki elektriğin yüzde 10'u BT ekosisteminde kullanılıyor ve veri hacimlerinin gittikçe artması dijitalleşmenin iklim üzerindeki etkilerinin azaltılmasını öncelikli bir konu haline getiriyor.

BM Global Compact Madde 7-Sürdürülebilir Enerji programına bağlı Danfoss, dünyanın bugün karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmeye katkıda bulunabilecek teknolojiler geliştirme çalışmaları vesilesiyle fark yaratmak istiyor.

Paylaş
Danfoss Sune Tornbo Baastrup Bulut hizmetleri

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

"5G'de abone başı en yüksek kapasite kullanım hakkına sahip olduk"
16 Ekim 2025 15:35
MongoDB, Mobil Desteğini Sona Erdirdi: Couchbase’e Geçme Zamanı
MongoDB, Mobil Desteğini Sona Erdirdi: Couchbase’e Geçme Zamanı
16 Ekim 2025 14:44
TCL ve F-Secure İşbirliği: Bağlantı Çözümlerine İleri Düzey Siber Güvenlik Entegre Ediliyor
TCL ve F-Secure İşbirliği: Bağlantı Çözümlerine İleri Düzey Siber Güvenlik Entegre Ediliyor
16 Ekim 2025 14:41
Türk Girişimi AirCar’dan Rekor: Uçan Arabaya Bir Haftada 100 Ön Sipariş
Türk Girişimi AirCar’dan Rekor: Uçan Arabaya Bir Haftada 100 Ön Sipariş
16 Ekim 2025 14:39
SAP ve Wtech İşbirliğiyle 34 Genç Kadın Yapay Zeka Uzmanı Yetişti
SAP ve Wtech İşbirliğiyle 34 Genç Kadın Yapay Zeka Uzmanı Yetişti
16 Ekim 2025 14:36
İzometri, Dijital İmzada Yerliliği ve Güveni Birleştiriyor
İzometri, Dijital İmzada Yerliliği ve Güveni Birleştiriyor
16 Ekim 2025 14:34
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.