• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Dijital reklam harcamaları 2024’e kadar 756 milyar doları aşacak
Dijital reklam harcamaları 2024’e kadar 756 milyar doları aşacak

Dijital reklam harcamaları 2024’e kadar 756 milyar doları aşacak

ICT Media ICT Media
15 Haziran 2023 14:33
Paylaş

Dijital reklamlar, markaların pazarlama bütçelerinde her geçen yıl daha büyük bir kalem olarak öne çıkmaya başladı. Deloitte tarafından yayımlanan Türkiye tahminlerinde de reklam harcamalarındaki en büyük payın dijitalde olduğu görülürken, küresel çapta dijital reklam harcamalarının 2024'e kadar 756 milyar doları aşacağı öngörüldü. 

Gazete, radyo ve televizyon gibi mecralarla başlayan reklamcılık serüveninin son yıllardaki yıldızı dijital reklamlar oldu. Facebook, Instagram, YouTube, Google, TikTok, Twitter gibi mecralarda verilen dijital reklamlar her geçen yıl markaların pazarlama bütçelerinde daha büyük bir kalem oluştururken, Deloitte tarafından yayımlanan Türkiye'de Tahmini Medya ve Reklam Yatırımları 2022 raporunda da en büyük payın dijitalde olduğu doğrulandı. Öte yandan tahminler, dijital reklam yatırımlarının 2024’e kadar küresel çapta 756 milyar doları aşacağını gösterdi. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Meta Partneri Ozan Durak, “Tüketicilerin bugün tüm ürün ve hizmetler için baktığı ilk yer internet. Durum böyleyken, dijital reklam vermeyen markaların rekabette öne geçme şansı azalıyor" ifadelerini kullandı. 

Meta’nın reklam gelirleri 2024’te 135 milyar dolara ulaşacak

Pazarlama bütçelerinde giderek artan dijital reklamlarda ise payın önemli bir kısmını Instagram ve Facebook gibi kilit platformların sahibi olan Meta aldı. Tahminler, Meta'nın reklam gelirlerinin 2024'e kadar 135 milyar dolara yaklaşacağını gösterdi. Facebook'un kullanımı Türkiye'de azalmış gibi görünse de Meta'nın hâlâ Instagram gibi güçlü bir mecraya sahip olduğunu dile getiren Ozan Durak, “Statista’nın yılın ilk çeyreğinine ilişkin verilerine göre, Meta'nın ürünleri, her gün dünya çapında en az 3 milyar kişi tarafından bir kez de olsa kullanılıyor. Bu da Meta’yı ve onun geliştirdiği sosyal medya ve haberleşme platformlarını dijital markalar için vazgeçilmez hale getiriyor. Meta reklamcılığının herkes için yükselen bir ihtiyaç olduğunun bilinciyle, Reklam Maratonu isimli bir eğitim konsepti oluşturduk. Canlı, kanıtlanmış ve öğrenme garantili bu sistemle herkesin Meta reklamlarından hedeflediği performansa ulaşmasını kolaylaştırıyoruz” yorumunda bulundu.  

“Niş sektörler, uzmanlardan danışmanlık almalı”  

Dört yıldır düzenli olarak yürütülen ve markaların ajanslarla ilişkisini değerlendiren araştırmanın 2022 edisyonunda, beş markadan ikisinin ajansından memnun olmadığı ve değiştirmeyi değerlendirildiği görüldü. Ajansların çalışma biçimlerinin bugünün kişiselleştirilmiş hizmet beklentilerini karşılayamadığına dikkat çeken Ozan Durak, “Markaların dijital varlıklarını inşa ederken duyduğu gereksinimler sektörden sektöre, şirketten şirkete farklılaşıyor. Bu durumda özellikle niş sektörlerin, o sektörlerde uzmanlığı olan profesyonellerden danışmanlık alması gerekiyor. Meta Partneri ve Meta reklamcılığı alanında uzman profesyoneller olarak, ekibimizle kişisel markamın altında mobilya, sağlık turizmi ve diş klinikleri gibi niş sektörlere odaklanıyoruz” diye konuştu. 

25 milyon TL’lik reklam bütçesi yönetti, %200 büyüdü

Yalnızca başarılarını verilerle kanıtladıkları iş alanlarında dijital pazarlama ve Meta reklamcılığı hizmeti sunduklarını kaydeden Meta Partneri Ozan Durak, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Geçtiğimiz yılı 10 müşteriyle tamamlarken, bu yılın ortasında 20 müşteriye ulaştık. Şimdiye kadar 25 milyon TL büyüklüğünde reklam bütçesi yönettik ve geçtiğimiz yıla kıyasla ciromuzu %200 artırdık. Butik ekibimizle, İstanbul’un önemli noktalarından birinde faaliyet gösteriyoruz. Bir yandan sektöre Meta reklamcılığı alanında yeni uzmanlar kazandırmak için kanıtlanmış yöntemleri uyguluyor, diğer yandan uzmanlaştığımız sektörlerde şeffaflığa dayalı iş modelimizle her ölçekten markanın dijital iş ortağı oluyoruz.”

Paylaş
Deloitte Ozan Durak Facebook reklam Instagram youtube TikTok Google twitter

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

NVIDIA’dan Fiziksel Yapay Zekâ Atağı: Robotlar ve Otonom Araçlar İçin Üç Yeni Model
NVIDIA’dan Fiziksel Yapay Zekâ Atağı: Robotlar ve Otonom Araçlar İçin Üç Yeni Model
5 Haziran 2026 16:37
Onlayer, Deloitte Teknoloji EMEA Fast 500 Listesine Girdi
Onlayer, Deloitte Teknoloji EMEA Fast 500 Listesine Girdi
5 Haziran 2026 15:11
Tesla’dan Otonom Sürüşe Yeni Destek: Kamera Temizleme Sistemi Patentlendi
Tesla’dan Otonom Sürüşe Yeni Destek: Kamera Temizleme Sistemi Patentlendi
5 Haziran 2026 13:31
Perakende Sektöründe Satış Süreçleri Reyona Taşınıyor
Perakende Sektöründe Satış Süreçleri Reyona Taşınıyor
5 Haziran 2026 12:06
Happy Place to Work’ten Karnaval’a “Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri” Sertifikası
Happy Place to Work’ten Karnaval’a “Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri” Sertifikası
5 Haziran 2026 10:32
Casper’dan Öğrencilere Üretkenlik Odaklı Yeni Tablet: PAD M10 Pro
Casper’dan Öğrencilere Üretkenlik Odaklı Yeni Tablet: PAD M10 Pro
4 Haziran 2026 18:19
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.