• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Dünyada oynanan 444 bin oyundan 8 bini Türk yapımı
Dünyada oynanan 444 bin oyundan 8 bini Türk yapımı

Dünyada oynanan 444 bin oyundan 8 bini Türk yapımı

ICT Media ICT Media
29 Mart 2021 00:00
Paylaş

42matters tarafından gerçekleştirilen 2021 Türkiye Mobil Oyun İstatistikleri araştırmasına göre, Google Play'de yer alan 444 bin 258 oyunun 8 bin 383’ü Türk yayıncılara ait. Mobil oyunların puan ortalaması 3,78 iken Türk yayıncıların oyunlarının ortalama puanı 3,94.

Mobil uygulama veri analizi şirketi 42matters’ın Android özelinde gerçekleştirdiği 2021 Türkiye Mobil Oyun İstatistikleri araştırmasına göre, Google Play'de 173 bin 421 oyun yayıncısı arasında 2 bin 797'den fazla Türk yayıncı bulunuyor. Google Play'de 444 bin 258 oyun arasında Türk yayıncıların sunduğu 8 bin 383’ten fazla oyun bulunuyor. Rapora göre, Türk yayıncıların oyunlarının ortalama puanı 5 üzerinden 3,94. Bu puan, tüm mobil oyunların genel ortalama puanı olan 3,78'den daha iyi bir ortalamaya gelindiğini gösteriyor.

Türk yayıncıların oyuncuları daha fazla indiriliyor

Türk yayıncıların sunduğu mobil oyunlar, oyun başına ortalama 767 bin 64 indirilmeye sahip ve tüm mobil oyunların ortalaması olan 456 bin 73'den daha fazla indiriliyor. Türk yayıncıların oyunlarının yüzde 3'ü ücretli kategorisinde bulunuyor. Oyunların yüzde 87'si reklam içerirken yüzde 28'inde uygulama içi ödemelerden yararlanılıyor. Türk yayıncıların oyunlarının yüzde 18'i ise hem Google Play hem de App Store yer alıyor.

Devlet desteğiyle oyun pazarı daha da büyüyecek

Yerli oyun geliştiricilerinin pandemiye rağmen hızla yol kat ettiklerini belirten IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, “Oyun geliştiricilere verilen destekler ve artan bilinç, ülkemizdeki oyun pazarının büyümesini sağlıyor. Türk oyun sektörünün çok katmanlı bir endüstriye dönüşmesi, devlet desteklerinin daha fazla girişimciyle buluşmasıyla doğru orantılı. Oyun geliştiriciler başta personel istihdam, komisyon, reklam, yurt dışı kira ve marka desteği gibi pek çok alanda destek alma olanağına sahip.” açıklamasında bulundu.

Paylaş
42matters 2021 Türkiye Mobil Oyun İstatistikleri  Google Play IFASTURK teknoloji gündemi bilişim gündemi Mesut Şenel

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

ASELSAN TEKNOFEST İstanbul’da yer alacak
ASELSAN TEKNOFEST İstanbul’da yer alacak
15 Eylül 2025 12:36
Trend Micro, Agentic SIEM ile Siber Güvenlikte Çığır Açıyor: Alarm Yorgunluğuna Yapay Zekâlı Çözüm
Trend Micro, Agentic SIEM ile Siber Güvenlikte Çığır Açıyor: Alarm Yorgunluğuna Yapay Zekâlı Çözüm
15 Eylül 2025 12:31
TurkNet, Yeni Marka Kimliğiyle Ezber Bozan 5 Reklam Filmi Yayınladı
TurkNet, Yeni Marka Kimliğiyle Ezber Bozan 5 Reklam Filmi Yayınladı
13 Eylül 2025 10:49
HP Raporuna Göre Saldırganlar Taktiklerini Geliştiriyor
HP Raporuna Göre Saldırganlar Taktiklerini Geliştiriyor
12 Eylül 2025 12:29
CMS, Dijital Dönüşümle Altyapısını Cisco Teknolojileriyle Güçlendirdi
CMS, Dijital Dönüşümle Altyapısını Cisco Teknolojileriyle Güçlendirdi
12 Eylül 2025 12:12
Türkiye'de Grok'un X Hesabına Erişim Engeli Getirildi: Gerekçe 'Milli Güvenlik'
Türkiye'de Grok'un X Hesabına Erişim Engeli Getirildi: Gerekçe 'Milli Güvenlik'
12 Eylül 2025 12:10
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.