
Bilişim Zirvesi'18, yarının teknolojilerinin ekonomik ve sosyal etkilerini tartışmak üzere teknoloji ve iş dünyasını bir araya getiriyor.
Bilişim Zirvesi'18 bu yıl “Beyond the Wall” mottosu, yapay zeka ve robotik başta olmak üzere yeni nesil teknolojileri merkezine alan "Akıllı Şeyler - Bilen Teknolojiler" temasıyla, Türkiye İş Bankası ve Hewlett Packard Enterprise ana sponsorluğunda, 21-22 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşiyor. 2000 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilmekte olan uluslararası ölçekteki Bilişim Zirvesi, bu yıl 17 farklı tema kapsamında paralel oturumlarda sunum yapacak 200'e yakın uzman konuşmacı, 100'ün üzerinde destekleyici lider kurum ve 50'ye yakın stand ile binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor.
Bilişim Zirvesi'18'in 21 Kasım günü gerçekleşecek açılış programı, BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe'nin açılış konuşmasıyla başlayacak. Zaman'lı Teknoloji Sohbetleri'nde Gazeteci ve Youtuber olan İlkay Zaman, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran ve Hewlett Packard Enterprise Genel Müdürü Güngör Kaymak’ı ağırlayacağı bölüm ile ana salon konuklarını biraz gülümsetecek, biraz da şaşırtacak.
Ana salonda ilk gün öğlene kadar sürecek olan açılış etkinliğinde Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran "Dijitalleşmede Hasat Zamanı", HPE Genel Müdürü Güngör Kaymak "Her Şeyin Veri Ürettiği Bir Dünya", KoçDigital Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Akarca ise "Yeni Veri Çağı" başlıklı sunumlarıyla en güncel bilişim trendlerine ayna tutacak. Protokol tarafından gerçekleştirilmesi beklenen açılış konuşmaları için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Mehmet Cahit Turhan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sn. Dr. Ömer Fatih Sayan Bilişim Zirvesi'18'in açılış bölümüne davetliler.
İşin uzmanları, yapay zeka ve robotları tartışacak
Bilişim Zirvesi'18 keynote konuşmacısı Fjord Accenture Interactive EALA Veri Tasarım Direktörü Connor Upton yapay zekânın insan merkezli tasarlanmasına ilişkin ufuk açıcı bir sunum yapacak ve Zirve'nin açılış programı, UiPath Türkiye Genel Müdürü Tansu Yeğen'in "Herkese Bir Robot" başlıklı konuşmasıyla tamamlanacak.
Açılış etkinliği sonrası farklı salonlarda paralel oturumlar başlarken, Ana Salon'da Türkiye İş Bankası'nın gerçekleştireceği "Yapay Zeka Çağında İnsana ve İşe Farklı Açılardan Bakış" isimli oturumun açılış konuşmasını, oturum sponsoru Dell EMC'nin Türkiye Ülke Müdürü Sinan Dumlu “2030’u Anlamak” başlığında gerçekleştirecek. Gelecekhane Kurucusu Halil Aksu moderatörlüğünde düzenlenen oturumda GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy, HPE Genel Müdürü Güngör Kaymak, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran ve BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko konuşmacı olarak yer alacak.
CDO Turkey tarafından düzenlenen "Dijital Liderler ile Dijital Şirketler" oturumuna ise CDO Turkey Başkanı Bülent Kutlu moderatörlüğünde Yıldız Holding CDTO'su Adnan Metin, Alternatifbank Genel Müdür Yardımcısı Esra Beyzadeoğlu, Mado Türkiye Genel Müdürü Gürol Çıragöz ve Ford Otosan CDO'su Hayriye Karadeniz katılacak. Bilişim Zirvesi'18 22 Kasım Perşembe günü sabahtan itibaren farklı temalar çerçevesinde düzenlenecek paralel oturumlarla devam edecek.
"Teknolojinin kaptanları" Bilişim Zirvesi'18'de seçilecek
Türkiye’nin teknoloji yayıncılığındaki en deneyimli yayınlarından BThaber, Bilişim Zirvesi'18 çatısı altında 21 Kasım akşamı düzenlenecek Teknoloji Kaptanları Ödülleri ile farklı sektörlerden şirket ve ekiplerin dijital dönüşüm konusunda geliştirdiği projeler ve devreye aldıkları uygulamaları motive etmeyi hedefliyor. Dijital dönüşüm, inovasyon, maliyet iyileştirme, müşteri ile etkileşim ve operasyonel yetkinlik alanlarında en başarılı projelerin ödüllendirileceği Teknoloji Kaptanları Ödül Töreni Açılışında ise Neyzen Burak Malçok'un ney dinletisi ve Ramazan Korkut'un sema gösterisi ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak. Akademik dünyadan ve STK’lardan 11 deneyimli ismin jüri üyeliğiyle ve 5000’e yakın kişinin halk oylaması ile belirlenecek olan Teknoloji Kaptanları Ödülleri için kamu ve özel sektörden 14 farklı proje finalist olarak yarışıyor.