• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. E-devlet ile kamu kurumlarının personel alımları tek noktadan yapılacak
E-devlet ile kamu kurumlarının personel alımları tek noktadan yapılacak

E-devlet ile kamu kurumlarının personel alımları tek noktadan yapılacak

ICT Media ICT Media
11 Eylül 2021 00:00
Paylaş

E-devlet vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan kaynakları Ofisi ile yapılan çalışmalar sonucunda Kariyer Kapısı Kamu İşe Alımı hizmeti E-devlet ile entegre edildi. Entegre edilen sistem ile Kamu Kurumlarının personel alımlarının tek noktadan yapılması planlanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre; E-devlet sistemi üzerinden verilen hizmetler günden güne artıyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan kaynakları Ofisi ile yapılan çalışmalar sonucunda Kariyer Kapısı Kamu İşe Alımı hizmet entegrasyonu gerçekleştirildi. Entegre edilen bu hizmet sayesinde Kamu Kurumlarının personel alımlarının tek noktadan yapılması planlanıyor.

Bu hizmetin yanı sıra; Otoyol, Köprü ve Tünel İhlali Geçiş ve Borç Sorgulama hizmeti, PTT- HGS Bakiye yükleme, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı-Afetzede Hak Sahipliği Başvurusu Sorgulama hizmeti de E-devlet üzerinden veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı- İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmeti, Milli Savunma Bakanlığı-Şehit Yakınları ve Gaziler İçin Kira Yardımı Başvurusu hizmeti ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) - Tapu Devri İşlemleri hizmetini de vatandaş E-devlet üzerinden alabiliyor.

Su ve Kanalizasyon idarelerinin abonelik ve fesih hizmetleri yaygınlaştırılacak

E-devlet üzerinden yapılan işlemlere yenisinin eklenmesi için de çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Su ve kanalizasyon idarelerinin abonelik başvuru ve fesih başvuru hizmetlerinin yaygınlaştırılması öngörülüyor. “Araçlarım konsept hizmeti” gibi, belli bir konuda bir çok kurum tarafından sunulan hizmetlerin bir araya getirilerek tek noktadan erişimin sağlanacağı konsept hizmetleri sayısının da arttırılması amaçlanıyor. Yerel yönetimler tarafından sunulan hizmetlerin arttırılması konusunda çalışmalar devam ediyor.

8 ayda e-devlet'ten yapılan işlem sayısı 5.5 milyarı aştı 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, teknolojinin gelişmesiyle birlikte E-Devlet alt yapısının da güçlendiğini belirtti ve vatandaşların E-devlet hizmetlerine yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çekti. Karaismailoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“E-Devlet kapısında 2021 yılının 8 aylık döneminde 5 milyar 514 milyon 941 bin 632 işlem yapıldı. Aynı dönemde vatandaşlar en çok Sosyal Güvenlik Kurumu - 4A Hizmet Dökümü, Türkiye Noterler Birliği - Adıma Tescilli Araç Sorgulama, Gelir İdaresi Başkanlığı - Vergi Borcu Sorgulama, Sağlık Bakanlığı - HES Kodu Üretme ve Listeleme ile Sosyal Güvenlik Kurumu - SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi hizmetleri üzerinden işlem yaptı”.

Paylaş
E-devlet Adil Karaismailoğlu teknoloji haberleri bilişim haberleri teknoloji gündemi bilişim gündemi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Sağlıkta yeni ufuklar açacak  10 yenilikçi girişim AZ Lab Sahnesi’nde
Sağlıkta yeni ufuklar açacak 10 yenilikçi girişim AZ Lab Sahnesi’nde
28 Haziran 2025 10:29
Ankara’da bilişim rüzgarları esti, TEDÜ öğrencileri yine zirveye yerleşti
Ankara’da bilişim rüzgarları esti, TEDÜ öğrencileri yine zirveye yerleşti
28 Haziran 2025 10:24
Yapay Zeka, Pazarlamanın Yeni Beyni: Kararlar Daha Hızlı, Stratejiler Daha Akıllı
Yapay Zeka, Pazarlamanın Yeni Beyni: Kararlar Daha Hızlı, Stratejiler Daha Akıllı
27 Haziran 2025 15:18
Vodafone’dan tüm kullanıcılara yapay zeka destekli “Wi-Fi Asistanı
Vodafone’dan tüm kullanıcılara yapay zeka destekli “Wi-Fi Asistanı
27 Haziran 2025 15:15
Felaket Kurtarma Planı Olmayan Şirketler İçin Büyük Tehdit: Veri Kaybı ve Finansal Zarar
Felaket Kurtarma Planı Olmayan Şirketler İçin Büyük Tehdit: Veri Kaybı ve Finansal Zarar
27 Haziran 2025 14:02
Trend Micro Ürünlerini Kullanmak Çözüme Giden Yolu Kolaylaştırıyor
Trend Micro Ürünlerini Kullanmak Çözüme Giden Yolu Kolaylaştırıyor
26 Haziran 2025 15:27
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.