• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. E-imzada yüzde 205’lik artış
E-imzada yüzde 205’lik artış

E-imzada yüzde 205’lik artış

ICT Media ICT Media
28 Nisan 2020 00:00
Paylaş

BTK, Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 2019 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin Pazar Verileri Raporu’nu yayımladı. 2019 sonu itibarıyla üretilen e-imza sertifika sayısı 3 milyon 935 bin 693’e yükseldi. Mobil imza sertifika sayısı 618 bin 186’ya ulaştı. Toplamda 4 milyon 553 bin 879 milyon sertifika oluşturuldu.

2014 yılının son çeyreğinde 1 milyon 290 bin 26 olan e-imza sertifika sayısı, 2019’ın son çeyreğinde yüzde 205 artarak 3 milyon 940 bine ulaştı. 2014’ün son çeyreğinde 357 bin 59 olan mobil imza sertifika sayısı ise yüzde 73 artarak sayısı 618 bine ulaştı. 2014-2019 yılları arasında e-imza sertifika sayısında yüzde 205, mobil imza sertifika sayısında ise yüzde 73 yükseliş gerçekleşti.

E-imzanın elektronik ortamda gerçekleşen işlemlerde kişilerin kimlik bilgilerinin doğruluğunu garantilediğine dikkat çeken E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, “E-imza artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Kamudan özel sektöre, bankacılıktan e-ticarete, kurum içi sözleşmelerden ihale süreçlerine kadar tüm işlemlerde kullanıyor. E-GÜVEN olarak ayda ortalama 45 milyon e-imza doğrulaması yapıyoruz ve alt yapı sağladığımız mobil imza müşterilerimiz ayda 1 milyon mobil imzalama gerçekleştiriyor. E-imzanın kullanım alanları artıyor. Sağladığı tasarruf, kolaylık ve hız gibi avantajlarla daha fazla kişi e-imzadan yararlanıyor. 2005 yılında e-imza kanununun yürürlüğe girmesiyle başlayan e-dönüşüm süreci içerisinde, ıslak imzanın neden olduğu zaman kaybını ve kağıt kullanımıyla çevreye verilen zararı büyük ölçüde azalttık” dedi.

41 bin ağaç kesilmedi, 82 bin kişinin oksijen ihtiyacı sağlandı

E-imza doğası gereği kâğıt tüketimini azaltıyor. Kâğıt, kartuş, yazıcı, kalem gibi araçları ortadan kaldırıyor veya bu ihtiyaçları azaltıyor. Aynı zamanda kâğıda dayalı postalama, fiziksel depolama ve enerji maliyetlerinde büyük tasarruf sağlıyor. E-GÜVEN iş ve işlemleri kağıt ortamından dijitale taşıyarak son 10 yılda 41 bin ağaç kurtardı ve 82 bin insanın oksijen ihtiyacını karşılamış oldu.

 

Paylaş
BTK E-GÜVEN Can Orhun

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Mplus Türkiye 2025 yılında yapay zekâ odaklı büyümesini sürdürdü
Mplus Türkiye 2025 yılında yapay zekâ odaklı büyümesini sürdürdü
21 Ocak 2026 14:49
212 liderliğinde yapay zekâ girişimi Qrambo’ya yatırım yapıldı
212 liderliğinde yapay zekâ girişimi Qrambo’ya yatırım yapıldı
21 Ocak 2026 14:46
TD SYNNEX, 2025 AWS İş Ortağı Ödülleri’nde birden fazla ödülün sahibi oldu
TD SYNNEX, 2025 AWS İş Ortağı Ödülleri’nde birden fazla ödülün sahibi oldu
20 Ocak 2026 12:06
KKTC’de Akıllı Ulaşım Dönemi: Yerli Teknolojiyle Trafikte Yeni Sayfa
KKTC’de Akıllı Ulaşım Dönemi: Yerli Teknolojiyle Trafikte Yeni Sayfa
17 Ocak 2026 13:17
Dijital finansta müşteri deneyimi güvenli orkestrasyonla dönüşüyor
Dijital finansta müşteri deneyimi güvenli orkestrasyonla dönüşüyor
16 Ocak 2026 14:56
TD SYNNEX, 2025 mali yılı dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı
TD SYNNEX, 2025 mali yılı dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı
16 Ocak 2026 12:21
ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.