• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Elektronik imza 13 yaşında
Elektronik imza 13 yaşında

Elektronik imza 13 yaşında

ICT Media ICT Media
18 Haziran 2018 00:00
Paylaş

BTK tarafından yayımlanan son verilere göre, elektronik ve mobil imza sertifikası toplamda 3 milyon 244 bin 880 adete ulaşmış durumda. Elektronik imza, 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu sayesinde bireylerin ve kurumların ıslak imza ile gerçekleştirdikleri bütün işlemlerin dijital olarak yapılabilmesini sağlıyor. 2005 yılından itibaren kullanıcılarına elektronik imzanın avantajlarından faydalanma olanağı sunan E-GÜVEN, geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümleriyle e-imzanın kullanılacağı pek çok yeni alan yaratarak bireylere ve kurumlara fayda sunuyor.

5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda tarif edilen ve ıslak imza ile eşdeğerde olan e-imza kullanımı her geçen çeyrekte artıyor. BTK verilerine göre, 2011 yılı sonu itibariyle üretilen elektronik imza sertifika sayısı 323 bin 242 olarak gerçekleşti. Bu rakam 2017 yılının dördüncü çeyreğinde yayımlanan rapora göre, 2 milyon 752 bin 738’e ulaştı. Üretilen elektronik imza sertifika sayısı yüzde 752 oranında artmış oldu.

Farklı işlemlerin her an ve her yerden cep telefonuyla gerçekleştirilmesine olanak veren mobil imza sayısı, her geçen yıl yaygınlaşıyor. 2011 yılı sonu itibariyle 198 bin 783 adet mobil imza sertifikası üretildi. Mobil imza sertifika sayısı 2017 yılının son çeyreğinde 492 bin 142 seviyesine yükseldi. Mobil imza sertifika sayısında yüzde 148 oranında artış kaydedildi.

E-imzayla kâğıt ve kargo maliyetleri yüzde 50 azaldı

2005 yılında e-imza kanununun yürürlüğe girmesiyle başlayan e-dönüşüm sürecinde önemli mesafeler alındığını vurgulayan E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, “E-imza, ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahip ve elektronik ortamda gerçekleşen işlemlerde kişilerin kimlik bilgilerinin doğruluğunu garantiliyor. Kamudan özel sektöre, bankacılıktan e-ticarete, kurum içi sözleşmelerden ihale süreçlerine her türlü işlemin tasarruflu, güvenli ve hızlı yapılmasını sağlıyor. E-imza ve mobil imza çözümlerimizle kâğıt ve kargo maliyetlerinde yüzde 50’ye varan tasarruf elde edilmesini sağlıyoruz. 2005 yılında ürettiğimiz ilk e-imzanın üzerinden 13 yıl geçti. Yeni regülasyonlarla ve teknolojilerle bireyler ve kurumlar için e-imzanın kullanım alanları hızla yaygınlaşmaya devam ediyor.” dedi.

Paylaş
BTK e-güven elektronik imza

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
4 Haziran 2025 11:25
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
3 Haziran 2025 17:25
Yatırımda yapay zekâ dönemi
Yatırımda yapay zekâ dönemi
3 Haziran 2025 17:21
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
3 Haziran 2025 17:17
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
3 Haziran 2025 17:15
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
3 Haziran 2025 17:11
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.