• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi hayata geçirildi
Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi hayata geçirildi

Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi hayata geçirildi

ICT Media ICT Media
30 Haziran 2020 00:00
Paylaş

DE-CIX ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve bağlantı ekosistemini bir araya getiren etkinliğin moderatörlüğünü, e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri Başkanı Musa Savaş üstlendi. Etkinlikteki diğer konuşmacılar; DE-CIX Türkiye Ülke Müdürü Bülent Şen, Equinix Türkiye Ülke Müdürü Aslıhan Güreşcier, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, Domino’s Pizza Eurasia Group CEO’su Aslan Saranga ve Hepsiburada Genel Müdürü Murat Emirdağ şeklinde sıralandı.

Bu konuşmacıların öne çıkardıkları konu başlıkları şunlar oldu:

  • Salgın sürecinde, YouTube ve Netflix gibi platformlar ile video konferans uygulamalarının daha yoğun kullanımı ve e-ticaretteki artış, İnternet değişim noktası sağlayıcılarının önemini bir kez daha gösterdi
  • İnternet değişim noktası sağlayıcıları ile mobil telekom operatörlerinin iş birliği artmalı
  • Veri merkezi operatörleri, mevzuat anlamında telekom operatörlerinden ayrı şekilde değerlendirilmeli
  • Veri merkezi alanında, yerli ve milli şirketlere destekler sağlayacak küresel oyunculara kolaylıklar sağlanmalı
  • Türkiye’de dijital altyapı seferberliği başlatılmalı
  • Bağlantı erişim noktalarının, kritik alt yapılar arasında olduğu unutulmamalı
  • Baz istasyonları, fiber altyapılar ile desteklenmeli
  • e-ticaret firmaları, veri yatırımlarına, müşteri deneyimine, yapay zekaya ve kişiselleştirilmiş reklamlara odaklanmalı

Etkinliğin kapanış konuşmasını yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, şunları söyledi: “Bu dönemde önem kazanan konulardan bir tanesi, posta sektörü ile birlikte e-ticaret oldu. Bu dönemde internet alışverişi öyle bir noktaya geldi ki belki 10 sene sonra gerçekleşmesini beklediğimiz rakamlara ulaştık. Biz internet erişimi noktasında çok ciddi atılımlar yaptık. e-ticaret yapan işletmelerin ulaşılabilir olması, bu verilerin sağlıklı şekilde takip edilebilmesi amacıyla geçtiğimiz hafta Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’ni (ETBİS), Ticaret Bakanlığımız ile birlikte faaliyete geçirdik. Son zamanlarda e-ticaret konusunda çok ciddi atılımlar yapıyoruz ve ülkemizin bu anlamda, maliyet açısından avantaja sahip olduğunu hep birlikte görüyoruz.”

Dr. Sayan, sosyal ağlarla ilgili bir konuyu da etkinlik sırasında tekrar masaya yatırdı: “Dijital bir diğer tüm toplumlarla beraber hareket etmeli. Bilhassa sosyal medyanın gücünü ve evrenselliğini düşündüğümüzde, kendimizi gelişmelere kapatarak bir yaşam sürmemiz mümkün değil. Biz bu konuda çok hassasız. Biliyorsunuz her fırsatta, sosyal ağların ülkemizde bir temsilcilik açmaları gerektiğini konusunda ısrarcı tavrımızı yeniden gösteriyoruz ama ne yazık ki bugüne kadarki telkinlerimizde bununla ilgili bir eylem göremedik. Bizim insanımız için en az sosyal çeşitlilik kadar, güvenilirlik ve şeffaflık da çok önemli. Bizim bu noktada, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dile getirdiği gibi, özellikle gerçeklere gözümü kapatacak veya sırtımızı dönecek kadar hayattan kopuk değiliz. Bu mecraların asla ihmal edilmeyecek alanlar olduğunun farkındayız.”

Paylaş
​​​​​​​DE-CIX Bülent Şen

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Yükselen yenilikçi teknolojilerde 39 milyar TL’lik 72 proje destekleniyor
Yükselen yenilikçi teknolojilerde 39 milyar TL’lik 72 proje destekleniyor
19 Temmuz 2025 15:09
INMerge 2025, Bakü’yü küresel inovasyon sahnesine taşıyacak
INMerge 2025, Bakü’yü küresel inovasyon sahnesine taşıyacak
18 Temmuz 2025 13:36
Türkiye’de Yapay Zekâ Kullanımı %5,5’te kaldı
Türkiye’de Yapay Zekâ Kullanımı %5,5’te kaldı
18 Temmuz 2025 13:33
“Netaş Academy” eğitimde yeni bir dönem başlatıyor
“Netaş Academy” eğitimde yeni bir dönem başlatıyor
17 Temmuz 2025 16:29
Virgosol’e Revo Capital’den 3,5 milyon dolar yatırım!
Virgosol’e Revo Capital’den 3,5 milyon dolar yatırım!
16 Temmuz 2025 11:28
TD SYNNEX, HPE tarafından 2025 Yılının Küresel Distribütörü seçildi
TD SYNNEX, HPE tarafından 2025 Yılının Küresel Distribütörü seçildi
14 Temmuz 2025 12:41
ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.