• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Enerjisa’dan iş sağlığı ve güvenliğinde sanal gerçeklik uygulaması
Enerjisa’dan iş sağlığı ve güvenliğinde sanal gerçeklik uygulaması

Enerjisa’dan iş sağlığı ve güvenliğinde sanal gerçeklik uygulaması

ICT Media ICT Media
11 Nisan 2019 00:00
Paylaş

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, büyük önem verdiği İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yaptığı çalışmalara bir yenisini ekleyerek Sanal Gerçeklik Tabanlı İş Sağlığı ve Güvenliği Simülasyonlarının Geliştirilmesi (EDSİS) Projesi’ne başladı.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ, AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ, çalışan sağlığı ve güvenliği konusunda Simülasyon Eğitim Programını hayata geçirdi. Sanal Gerçeklik Tabanlı İş Sağlığı ve Güvenliği Simülasyonlarının Geliştirilmesi (EDSİS) Projesi ile çalışanlara sanal ve artırılmış gerçeklik yoluyla güvenli çalışma yöntemlerinin aktarılması amaçlanıyor.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri ve Simbt Ltd. Şti. ortaklığında yürütülen ve 36 ay süren EDSİS Projesi TÜBİTAK ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) fonlarıyla destekleniyor. Projede belirlenmiş senaryolara uygun hazırlanan ekipman ve yazılımlar, saha personelleri tarafından test ediliyor. Geliştirilen İSG simülasyonlarının testlerden sonra çoğaltılıp daha fazla bölgede eğitim amaçlı kullanıma sunulması planlanıyor.

Proje dahilinde elektrik dağıtım sektöründe yaşanan iş kazaları incelenerek risk ve etki oranlarına göre belirlenen senaryolar sanal/artırılmış gerçeklik gözlüklerine uyarlanıyor. Gerçekliğin sadece bu gözlüklerle sınırlı kalmaması için gerekli ekipmanlar tasarlanıp yazılımla entegre çalışacak şekilde üretiliyor. Örneğin, platformlu araç ile yüksekte çalışma senaryosu için gereken platform, sahada kullanılan araçların platformuna uygun şekilde tasarlanarak yazılımla eş zamanlı çalışacak duruma getiriliyor. Söz konusu eğitimlerle Enerjisa Dağıtım Şirketleri çalışanlarında İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yapılan tüm çalışmalara ek olarak her türlü riske karşı sanal ortamda da farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Paylaş
Enerjisa EDAŞ AYEDAŞ EDSİS

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Odine, Yapay Zekâ ile Sektörleri Buluşturdu
Odine, Yapay Zekâ ile Sektörleri Buluşturdu
19 Haziran 2025 15:07
Türkiye Teknoloji Sektörü 2025'i Nasıl Geçiriyor?
Türkiye Teknoloji Sektörü 2025'i Nasıl Geçiriyor?
18 Haziran 2025 16:39
Virgosol’den yazılım testlerinde yapay zekâ hamlesi: RabbitQA
Virgosol’den yazılım testlerinde yapay zekâ hamlesi: RabbitQA
18 Haziran 2025 12:31
Kaspersky eSIM Store ile küresel seyahat artık daha kolay
Kaspersky eSIM Store ile küresel seyahat artık daha kolay
18 Haziran 2025 12:30
vMind Kullandığın Kadar Öde Modeli ile Kobi'lere Dijital Dönüşüm Kolaylığı Sağlıyor
vMind Kullandığın Kadar Öde Modeli ile Kobi'lere Dijital Dönüşüm Kolaylığı Sağlıyor
17 Haziran 2025 17:05
Dijital Vaat Kırılmaları Bankaların Müşteri Kayıplarını Artırıyor
Dijital Vaat Kırılmaları Bankaların Müşteri Kayıplarını Artırıyor
17 Haziran 2025 12:59
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.