• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Entertech Market Expansion Programı ile Türk girişimciler dünyaya açılıyor
Entertech Market Expansion Programı ile Türk girişimciler dünyaya açılıyor

Entertech Market Expansion Programı ile Türk girişimciler dünyaya açılıyor

ICT Media ICT Media
29 Kasım 2024 12:40
Paylaş

Türkiye'nin önde gelen teknokentlerinden Entertech İstanbul Teknokent, Türk girişimcilerin küresel arenada rekabet edebilmeleri için yeni ekonomi odaklı genişleme fırsatı sunan Entertech Market Expansion Programı’nı başlattı. İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa olarak iki Ar-Ge üniversitesinin ortak olduğu tek teknokent olma özelliği taşıyan Entertech İstanbul Teknokent tarafından hayata geçirilen program, girişimcileri Türkiye’den Londra’ya, Londra’dan da globale taşımayı hedefliyor.

"Yeni Ekonomi" anlayışını benimseyen ve dijital dünyanın sunduğu fırsatları kullanan girişimciler için özel olarak geliştirilen bu programda; dijital finans ve fintech, dijital ticaret, endüstri 4.0, akıllı şehirler ve kentsel teknolojiler ile geleceğin iş çözümleri (yapay zeka, blockchain, dijital ikiz teknolojisi vb.) gibi alanlarda faaliyet gösteren girişimlerin Londra üzerinden küresel pazara açılması hedefleniyor.

Program firmaların yurt dışına açılarak öncü olmasını hedefliyor

“Yeni Ekonomi” teması ile Türkiye girişim ekosisteminde diğer hızlandırma programlarından farklı olarak özellikle dijital finans teknolojileri ve geleceğin iş yönetimi çözümlerini geliştiren firmaların yurt dışına açılarak öncü olmasını hedefleyen bu program, firmaların global pazarlarda güçlü bir şekilde yer alması için bir manifesto niteliği taşıyor.

Önde gelen inovasyon merkezlerine ziyaretler gerçekleştirerek iki haftalık yoğun bir programla Londra'daki startup ekosistemine entegre olacak girişimciler bu süreçte, yatırımcılar ve sektör liderleriyle birebir görüşmeler, en az iki demoday etkinliğinde yer alma fırsatı, kültürel ve iş dünyası etkinlikleriyle Birleşik Krallık ekosistemiyle bağlantı kurma imkanı gibi avantajlardan yararlanacak. Yahoo Finance, TechCrunch, Bloomberg ve Business Insider gibi önde gelen medya organlarında tanıtım fırsatları da program kapsamında yer alacak.

Kayıtların 30 Aralık’a kadar devam edeceği programda başvuruların ilk değerlendirmesi Entertech kurulu tarafından yapılacak ve kısa listeye kalan adaylarla çevrimiçi sunum ve mülakat gerçekleştirilecek. Nihai seçim ise bu mülakat sonrasında skorlama yöntemi ile yapılacak ve programa en fazla 12 girişim seçilecek.

“Programın, globale açılan bir köprü vazifesi görmesini amaçlıyoruz”

Yeni ekonomi anlayışının sadece ekonomik büyümeyi değil, aynı zamanda toplumsal ilerlemeyi de destekleyen bir yaklaşım sunduğunu, bu nedenle yeni ekonomiye yatırım yapmanın geleceğe yatırım yapmak olduğunu söyleyen Entertech İstanbul Teknokent Genel Müdürü Dr. Muhammed Kasapoğlu, “Türkiye’de yeni ekonomi felsefesiyle teknoloji üreten firmalardan seçkin bir grup ile gerçekleştirmeyi planladığımız programımızın, sözcü ve öncü sıfatıyla globale açılan bir kapı ve köprü vazifesi görmesini amaçlıyoruz. Aynı zamanda programımızın sonunda girişimcilerimizin, Birleşik Krallık girişim ekosistemi ve pazarında güçlü bağlantılar kurması da hedeflerimiz arasında. Bu çerçevede hem Hollanda hem de İngiltere’de hayata geçirdiğimiz programlarımızın yanı sıra ABD, MENA Bölgesi ve Singapur özelinde de geliştireceğimiz programlarla Türkiye'de yeni ekonomi felsefesiyle teknoloji üreten seçkin girişimcilerimizi globale taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Paylaş
Entertech İstanbul Teknokent Entertech Market Expansion Programı Dr. Muhammed Kasapoğlu

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

KPMG ve AIMA’dan yatırımların geleceğine yön verecek tokenizasyon raporu
KPMG ve AIMA’dan yatırımların geleceğine yön verecek tokenizasyon raporu
17 Ekim 2025 14:39
Şirketlerin %95’i yapay zeka projelerinden sonuç alamıyor
Şirketlerin %95’i yapay zeka projelerinden sonuç alamıyor
17 Ekim 2025 14:38
BTM-Galatasaray Üniversitesi iş birliği start aldı
BTM-Galatasaray Üniversitesi iş birliği start aldı
17 Ekim 2025 14:36
Vodafone, 1 Nisan 2026 itibarıyla 81 il ve 922 ilçeyi 5G ile buluşturacak
Vodafone, 1 Nisan 2026 itibarıyla 81 il ve 922 ilçeyi 5G ile buluşturacak
17 Ekim 2025 14:28
Sayan: 5G İhalesi, Türkiye'nin Dijital Bağımsızlığının Miladı
Sayan: 5G İhalesi, Türkiye'nin Dijital Bağımsızlığının Miladı
17 Ekim 2025 11:32
Pyhton ile yapay zeka eğitiminde 34 kadın daha mezun oldu
Pyhton ile yapay zeka eğitiminde 34 kadın daha mezun oldu
16 Ekim 2025 18:11
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.