• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Erdoğan’dan Kargomat 7 / 24'e övgü
Erdoğan’dan Kargomat 7 / 24'e övgü

Erdoğan’dan Kargomat 7 / 24'e övgü

ICT Media ICT Media
19 Ekim 2018 00:00
Paylaş

İzmir’de yerli ve millî kargo otomatı Kargomat 7/24’ü kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cihazdan övgüyle söz etti ve bu ürün dolayısıyla PTT A.Ş.’ye teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nin (PTT A.Ş.) yerli ve millî ürünü Kargomat 7/24’ü kullanarak kendisine gönderilen kargoyu teslim aldı.

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören öncesinde PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik’ten Türkiye’nin ilk akıllı kargo otomatı Kargomat 7/24 ile ilgili bilgi aldı. Genel Müdür Bozgeyik, Türkiye’de kargo teslimatında yeni bir dönemi başlatacak olan cihazı tanıttı ve Türk mühendisler tarafından üretilen Kargomat 7/24’ün nasıl çalıştığını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Müdür Bozgeyik’in açıklamalarının ardından barkod okutarak Kargomat 7/24’ü kullandı ve kendisine gönderilen kargoyu teslim aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cihazdan övgüyle söz ederek, bu ürün dolayısıyla PTT A.Ş.’ye teşekkür etti. Kargomat 7/24’ün tanıtımı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan eşlik etti.

Kargo bekleme dönemi sona eriyor

Kargomat 7/24, PTT A.Ş.’nin inovatif ve hayatı kolaylaştıran ürünleri arasında yer alıyor. Türk mühendisler tarafından üretilen cihaz, müşterilerin gönderilerine istedikleri yer ve zamanda ulaşmalarını mümkün kılıyor. Gönderiler, alıcının adreste bulunamaması veya bu yönde talep beyan etmesi halinde güvenli, hava şartlarından etkilenmeyen ve 7/24 hizmet veren Kargomat’a sevk ediliyor. Alıcı adına Kargomat’a gönderi bırakılması halinde cep telefonuna gönderinin hangi Kargomat’ta olduğu, gönderi barkod numarası ve teslimat şifresi bilgilerini içeren bir kısa mesaj iletiliyor. Alıcı, gönderisini teslim almak için Kargomat’ın dokunmatik özellikli ekranına TC kimlik numarasını ve cep telefonuna iletilen şifreyi giriyor. Mobil entegrasyonu tamamlanan Kargomat’a ait işlemler akıllı telefon uygulamaları üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. Bu alternatifte müşteri, uygulamadaki QR kodunu Kargomat cihazındaki barkod okuma bölmesine göstererek gönderisini teslim alabiliyor.

Paylaş
Kargomat erdoğan PTT Kenan Bozgeyik

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

KPMG ve AIMA’dan yatırımların geleceğine yön verecek tokenizasyon raporu
KPMG ve AIMA’dan yatırımların geleceğine yön verecek tokenizasyon raporu
17 Ekim 2025 14:39
Şirketlerin %95’i yapay zeka projelerinden sonuç alamıyor
Şirketlerin %95’i yapay zeka projelerinden sonuç alamıyor
17 Ekim 2025 14:38
BTM-Galatasaray Üniversitesi iş birliği start aldı
BTM-Galatasaray Üniversitesi iş birliği start aldı
17 Ekim 2025 14:36
Vodafone, 1 Nisan 2026 itibarıyla 81 il ve 922 ilçeyi 5G ile buluşturacak
Vodafone, 1 Nisan 2026 itibarıyla 81 il ve 922 ilçeyi 5G ile buluşturacak
17 Ekim 2025 14:28
Sayan: 5G İhalesi, Türkiye'nin Dijital Bağımsızlığının Miladı
Sayan: 5G İhalesi, Türkiye'nin Dijital Bağımsızlığının Miladı
17 Ekim 2025 11:32
Pyhton ile yapay zeka eğitiminde 34 kadın daha mezun oldu
Pyhton ile yapay zeka eğitiminde 34 kadın daha mezun oldu
16 Ekim 2025 18:11
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.