• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Espor Sahnesi'nin açılışına TBMM Başkanı Binali Yıldırım sürprizi
Espor Sahnesi'nin açılışına TBMM Başkanı Binali Yıldırım sürprizi

Espor Sahnesi'nin açılışına TBMM Başkanı Binali Yıldırım sürprizi

ICT Media ICT Media
21 Ocak 2019 00:00
Paylaş

Riot Games Türkiye, tüm dünyada gün geçtikçe büyüyen Espor ekosisteminin, ülkemizde de hız kesmeden güçlenmesi için gerçekleştirdiği yatırımlara hız kesmeden devam ediyor. İstanbul, Ataşehir Watergarden’da yer alan Riot Games Espor Sahnesi, Türkiye’nin ilk espor tesisi olarak tarihe adını yazdıracak.

Açılış seremonisi kapsamında Türkiye Espor Federasyonu (TESFED) ile Riot Games arasında özel bir iş birliği protokolü de Türkiye Espor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir ve Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit tarafından imzalandı. Protokol çerçevesinde iki kurumun turnuva, çalıştay, akreditasyon alanlarında uzun soluklu bir iş birliği içinde olması öngörülüyor.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım esporcu gençlerle bir araya geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, açılışına katıldığı Riot Games Espor Sahnesi’nde gençlerle bir araya geldi. Profesyonel esporcularla sohbet ederek League of Legends oyunu hakkında da bilgi alan Yıldırım, gençlerle gerçekleştirdiği keyifli sohbetin ardından Riot Games Espor Sahnesi’ni gezdi.

Türkiye Espor sektörünün büyümesini hızla sürdürdüğünü ifade ederek, “Espor Sahnesi yatırımının, sadece Riot Games açısından değil, günümüzün ve geleceğin en popüler alanlarından gösterilen espor sektöründe Türkiye’nin oynadığı rol açısından da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin genç potansiyeli tüm dünyanın özendiği bir özelliğimiz. Bu özelliğimiz bize tüm spor branşlarında olduğu gibi, teknoloji ve sporun iç içe olduğu Espor’da da harika fırsatlar sunacaktır.

Riot Games Türkiye olarak, espor sahnesi ile birlikte ülkemize son 6 yılda toplam 100 milyon TL’lik yatırım yaparak, espor potansiyelimizin ortaya çıkması adına büyük bir adım attık. Türkiye’de ilk defa profesyonel bir espor liginin fitilini ateşleyerek başladığımız bu yolculukta, bugün dünyanın en büyük espor merkezlerinden birinin kapılarını aralıyoruz. Riot Games Türkiye olarak en büyük hedefimiz, ülkemizde espor kültürünün yerleşmesini sağlayarak uluslararası sahnelerde ülkemizin bayrağını gururla dalgalandırmak” dedi.

Türkiye Espor Federasyonu Başkanı Alper Afşin Özdemir ise federasyonun kurulmasının yanı sıra Riot Games gibi dünya çapında faaliyet gösteren kurumsal şirketlerin çabası ile beraber espor alanında büyük gelişme gösterildiğini ifade ederek, “Bu merkezin, Türkiye esporu açısından çok önemli bir tesis olduğunu düşünüyorum.

Espor, tüm dünyanın radarına aldığı bir alan olarak dikkat çekiyor. Spor Bakanlığımızın vizyonu doğrultusunda kurulan federasyonumuz hem yetenekli esporcuların yetişmesine hem de bu nitelikte tesislerin kurulmasında maksimum gayreti gösteriyor.

Bu kapsamda, Riot Games ile hayata geçirdiğimiz yeni iş birliği çerçevesinde, her iki kurumun birlikte hayata geçireceği turnuvalara ve espor çalıştaylarına imza atacağız. Ayrıca Federasyon olarak oyuncuların esporcu lisansı almaları ve takımların da birer spor kulübü niteliği kazanmaları için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Dünya çapında ilk 5’e girdi

Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük, Dünya’nın ise en büyük 5 espor merkezi arasında yer alan bu devasa yatırım, ülkemizdeki Espor ekosisteminin dünya standartlarına ulaşması için çok önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Espor tutkunlarının, her hafta gerçekleşen Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi maçlarını canlı olarak izleyebileceği Riot Games Espor Sahnesi, maç günlerinde yaklaşık 1.000 seyirci ağırlayabilecek. LoL ve espor takımlarının ürünlerinin de ulaşılabileceği merkez, League of Legends ve espor tutkunu gençlerin bir araya geleceği çeşitli aktivitelere de ev sahipliği yapacak.

Paylaş
Riot Games TESFED Alper Afşin Özdemir Bora Koçyiğit Espor

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
4 Haziran 2025 11:25
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
3 Haziran 2025 17:25
Yatırımda yapay zekâ dönemi
Yatırımda yapay zekâ dönemi
3 Haziran 2025 17:21
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
3 Haziran 2025 17:17
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
3 Haziran 2025 17:15
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
3 Haziran 2025 17:11
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.