• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Euler Hermes 18 ülkenin ve 126 sektörün risk derecelendirme notunu düşürdü
Euler Hermes 18 ülkenin ve 126 sektörün risk derecelendirme notunu düşürdü

Euler Hermes 18 ülkenin ve 126 sektörün risk derecelendirme notunu düşürdü

ICT Media ICT Media
7 Nisan 2020 00:00
Paylaş

Covid-19 salgını uzun zamandır sayısız belirsizlik faktörü ile gitgide zayıflayan küresel ekonomiyi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Salgın dünya çapındaki işletmelere zarar veriyor, tedarik zincirlerini ve iş yapış biçimlerini bozuyor, uluslararası ticareti de ciddi bir şekilde sınırlıyor. Dünyanın lider alacak sigortası şirketi Euler Hermes’in her üç ayda bir ticari borçların vadesinde ödenmeme riskini ölçerek hazırladığı ülke ve sektör risk derecelendirme raporunda da Covid-19 salgınının yaratacağı olumsuz etkilere vurgu yapıldı.

Euler Hermes 2020 yılında küresel ekonomik büyümenin güçlü bir yavaşlama kaydedeceği ve iflasların yüzde 14 artacağı tahmini doğrultusunda, 18 ülke ile 126 sektörün risk derecelendirme notunda da indirime gitti. 2020 yılında dünya ekonomisinde büyümenin yüzde 0,5 ile sınırlı kalacağı ve uluslararası ticarette yüzde 4,5 daralma olacağı öngörüsünde bulunan Euler Hermes, Ekvador, Tayland, Endonezya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Fas, Kenya, Gana, Mauritius, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Romanya, İrlanda, Slovakya, Japonya, Brezilya ve Litvanya’nın risk derecelendirme notunu düşürdü.

Kısa ve uzun vadeli 40 ekonomik ve finansal göstergenin sürekli takibini yapan, toplam 242 ülke ile 18 sektörü izleyen Euler Hermes, raporunda risk derecelendirme notunu indirdiği bu ülkelerden Brezilya, Japonya ve Hindistan ile ilgili uyarılarda bulundu. Brezilya’nın dinamik reformlarla büyümeyi hızlandıracağına dair verdiği sinyallere rağmen, Covid-19 salgınının ekonomide yaratacağı olumsuz etkilerine maruz kalabileceğini vurgulayan Euler Hermes, geçen sonbaharda yaşanan birkaç ekonomik şokun ardından 2020 yılına kırılgan bir yapıda başlayan Japonya’nın daha da zayıfladığını açıkladı. Euler Hermes, uzun zamandır yapısal ve döngüsel zorluklarla karşı karşıya olan Hindistan ekonomisinin ise salgın sebebiyle olumsuz etkilenmeye başladığını vurguladı.

Sektör derecelendirmesinde rekor değişiklik

Euler Hermes, 126 sektörün ise risk derecelendirme notunu düşürdü. Küresel ekonomideki yavaşlamadan en çok otomotiv sektörünün etkileneceğinin belirtildiği Euler Hermes raporunda, bu sektörün 26 ülkede notunu düşürdü. Euler Hermes, ulaştırma sektörünün 21, elektronik sektörünün 14, perakende sektörünün ise 12 ülkede notu indirdi. Euler Hermes’in raporunda Batı Avrupa 52 not değişikliği ile en çok notu düşen bölge oldu. Batı Avrupa’yı 29 not indirimi ile Asya Pasifik, 24 not indirimi ile Orta ve Doğu Avrupa takip etti. Raporda ayrıca ilaç, yazılım ve bilgi teknolojisi sektörlerinin bu krizden en az etkilenen sektörler olduğu vurgulandı.

Paylaş
​​​​​​​Covid-19 Euler Hermes

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

“Türkiye’de Hiper Ölçek Veri Merkezlerinin Kurulmasını Hızlandıracağız”
“Türkiye’de Hiper Ölçek Veri Merkezlerinin Kurulmasını Hızlandıracağız”
30 Haziran 2025 13:38
Sağlıkta yeni ufuklar açacak  10 yenilikçi girişim AZ Lab Sahnesi’nde
Sağlıkta yeni ufuklar açacak 10 yenilikçi girişim AZ Lab Sahnesi’nde
28 Haziran 2025 10:29
Ankara’da bilişim rüzgarları esti, TEDÜ öğrencileri yine zirveye yerleşti
Ankara’da bilişim rüzgarları esti, TEDÜ öğrencileri yine zirveye yerleşti
28 Haziran 2025 10:24
Yapay Zeka, Pazarlamanın Yeni Beyni: Kararlar Daha Hızlı, Stratejiler Daha Akıllı
Yapay Zeka, Pazarlamanın Yeni Beyni: Kararlar Daha Hızlı, Stratejiler Daha Akıllı
27 Haziran 2025 15:18
Felaket Kurtarma Planı Olmayan Şirketler İçin Büyük Tehdit: Veri Kaybı ve Finansal Zarar
Felaket Kurtarma Planı Olmayan Şirketler İçin Büyük Tehdit: Veri Kaybı ve Finansal Zarar
27 Haziran 2025 14:02
Trend Micro Ürünlerini Kullanmak Çözüme Giden Yolu Kolaylaştırıyor
Trend Micro Ürünlerini Kullanmak Çözüme Giden Yolu Kolaylaştırıyor
26 Haziran 2025 15:27
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.